Açılışta direk terminal geliyor

Başlatan microshade, 24 Mayıs 2010 - 18:48:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

microshade

Bir kaç tema yüklemesi yapmıştım, bilgisayarı kapatıp açtıktan sonra direk terminal ekranı geliyor ve o bana bakıyo ben ona bakıyorum. :( Burada herhangi bir komutla durumu düzeltme şansım olur mu yoksa tekrar mı yüklemeliyim ? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
...SUDO... Süper Ubuntu Dergi Organizasyonu

ironic

Temaları nerden yükledin? İlginç bir sorun gerçekten. Ayrıca  Sistem >> Tercihler >> Başlangıç uygulamaları > Ayarlar sekmesinde çıkış yaptığımda, çalışan uygulamaları hatırla kutucuğu seçili mi?

microshade

;) bilmiyorum ki üstad seçilimiydi..şu an hiçbir şeye bakma şansım yok komut ekranı duruyo önümde.sorun seni bile şaşırttıysa zaten ben bilgisayara çekiçle vursam şimdi yeridir yani ;)

ironic

Alıntı yapılan: microshade - 24 Mayıs 2010 - 18:56:22
;) bilmiyorum ki üstad seçilimiydi..şu an hiçbir şeye bakma şansım yok komut ekranı duruyo önümde.sorun seni bile şaşırttıysa zaten ben bilgisayara çekiçle vursam şimdi yeridir yani ;)

Terminal ekranı dediğin Ubuntu başlamıyor da siyah ekranda terminal açılıyor durumu mu?

microshade

kullanıcı adı seçiyorum şifreyi giriyorum direk ekranda terminal açılıyo başka bişi yok yukarıdaki linktekileri denedim bu arada çözüm olmadı :(

bytan

Temizlemeyi deneyelim:

rm -rf .gnome2  .gconf  .gconfd  .gnome2_private
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

microshade

:( arada fazla gibi görünen boşluklar tek boşluk di mi cehaletimi mazur görün..

sema

susema

microshade

;) öyle kıytırık arızalar şanıma yakışmaz zaten benim..bombayı patlatınca en az bir dergi tayfası,bir adet proje sorumlusu,bir adette genel koordinatörü esir alırım aşağısı kurtarmaz...;) şaka bi yana ilginize teşekkür ederim ama bu da olmadı...

sema

Biraz baktım da temaların bilgisayarınız için uygun olamaması gibi bir sorundan kaynaklanabilirmiş. @bytan'ın söylediğini yapın olmazsa şunu deneyelim;

sudo dpkg-reconfigure xserver-xorg

Sorun devam ederse;

startx deneyin, olmazsa şunu deneyelim..

sudo apt-get install --reinstall ubuntu-desktop

O halde artık yazdığımı gönderebilirim :)
susema

ironic

Sorunu halen ben anlayamadım. Lütfen sorulan sorulara daha açıklayıcı cümlelerle yanıt ver. Eğer sorun temaysa, bir de şu komutu ver.

rm -rf .themes

Oturumu kapat aç.

ls $HOME/.config/autostart

komutunun çıktısı nedir ayrıca? Madem terminal açılıyor bir işe de yarasın.  :)

bytan

İster bir boşluk ister üç boşluk, canın nasıl isterse. :)

Son önerilerde işe yaramazsa yukarıdaki startx'in çıktısını çok merak ediyorum. :)

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

microshade

hiçbiri işe yaramadı startx tepkisi X:user not authorized to run the X server,aborting

bytan

Gdm'yi etkileyen temalar mı yaptın?

Şunu uygulayalım:

sudo dpkg-reconfigure x11-common

PF @ ST

microshade

üç adet alternatif sundu root konsol kullanıcısı ve herhangi biri diye hiçbiri değiştirmedi

bytan

O komutla yeni bir yapılandırma yaptırmadı mı? Gerekirse root olarak kurtarma kipini kullan.

PF @ ST

ironic

Kullanıcı girişi yaptığın ekranda, alt panelde hangi masaüstü seçili? Bana xterm' i seçmişsin gibi geldi. Eğer Gnome kullanıyorsan o kutucukta Gnome' un seçili olduğundan emin ol.

microshade

saygıdeğer üstadlar yazdıklarınız şu an için bana uzak konular ;) kaldırdım şu anda yeniden kuruyorum.sanırım bu konu tema ile ilgili çünkü temalarla oynamıştım en son.bu tema olayı ile ilgili dikkat etmemiz gereken konular varsa öğrenmek lazım demek ki.ilginize ve cevaplarınıza teşekkür ederim.Saygılarımla