[Çözüldü] win 7 boot sorunu

Başlatan real_gun, 24 Mayıs 2010 - 15:35:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

real_gun

slm arkadaslar benim 2 ayrı diskimin  1 inde win7 birinde ubuntu 9.10 kurulu idi  bios dan boot ederek istedigim sistemi acıyordum yani 2 diskide ayr ayrı kurmuştum
En son 2 dikimde takılı iken ubuntu yu 10.4 yükselttim

sonra acılısta ubuntu baslangıcında win7 de loder a geldi onu secince win 7 baslamıyor
ben bi de ubuntu kurulu diski  cıkarıp calıştırmak istiyorum yani bios dan hangisini secersem o  calışsın boyle load etmesine gerek yok
win 7 diskim baglı tutuyorum sadece genede win 7 acılmıyor linu boot ekranı geliyor

win7  diskini eski sekline cevirebilirmiyiz lütfen
nasıl yaparım acemiyim biraz resim destegi olursa daha iyi olur

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Mayıs 2010 - 17:10:24

ilgilenen arakdaslar icin teşekkur ederim bi de su bilgileri vereyim win7 diskimi secince

error: no such device :88........ numaralar ...
grup rescue>

yazısı geliyor  ilk kurulumda aldıgım bir win7  ghost u var icindeki dosyalarıda görebiliyorum
acaba icinde bi degişiklik yapmadan win7 diskimin normal acılmasını nasıl saglayabilirim
grup yada boot dan az anlarım yardımlarınız icin simdiden teşekkurler

sekil olarak
siagate 350 gb lik 3  bolunuk 1 cil de win 7 kurulu
samsung 160 gb dsik 2 ye bolunuk  1 . de ununtu 9.10 kurulu idi
ubuntuyu 10.4 update yaptım 2 dikste takılı  iken
win7 yi bir daha acamadım 160 llık diski cıkarınca da acılmıyor

win 7 diskinin boot sistemini eski haline getirmem gerek 

zeitgeist

Grubu yeniden kurduğun takdirde düzelecektir sanırım. Forumdaki "yeniden grub2 kurulumu" başlığındaki adımları uygulaman gerekiyor. Grubu yeniden kurduğun halde düzelmezse daha ayrıntılı bakarız meseleye.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

real_gun

oradaki her seyi denedim ama sorunumu cözmedi
win 7 diskimi sadece kendi basına calıştırmak istiyorum ama

grup rescue>

gibi bir hata geliyor
bende  mbrfix  kullanarak diski boot etmeyi dusundum basarılı olamadım
sonra easy bcd kullandım ama basarılı olamadım
grup rescue> hatasını kesti ama o diskten baslattıgım da sadece ( _ ) yanıp sonuyor

isteyen arakdaslar teamwiwer le baglanabilir cözülsün yeter win7 de yaptıgım cok fazla kayıt vardı ve tekrar bastan baslamak istemiyorum
aklıma gelen son tahmin normal kurulum yapar gibi başlayıp yarıda kesmek boylece disk boot lanmış olabilir

zeitgeist

mbrfix komutuyla sorunun düzelmiş olması gerekir, bir şeyleri yanlış yapıyor olmalısın. Komutu grubun kurulu olduğu diske uygularsan doğrudan Windows açılır.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

real_gun

valla her seyi denedim sonuc alamadım win 7 diski  siyah ekranda sadece ( _ ) isareti yanıp sonerek kalıyor eger baglanmak isternsen
teamwiever ID : 362 565 035
password : 0000
baglanırsan sevinirim su anda baska diskten xp  calıştırıyorum bende araştırmadayım
MSN  : energy_man_35@hotmail.com

bytan

Grub kurulumunun aşamalarını aktarmadığın için ne oldu bilemiyoruz. Aynı şey win tarafının mbr işlemi içinde geçerli. Özellikle grub2 kurulumunun son sayfalarında win7 için mbr kurulum adımları da anlatılıyor. O adımların hepsi sorunsuz oldu mu?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

real_gun

en son soyle bi yol izledim
eskiden aldıgım ghost imajını  baska bir diske actım oradan onu calıştırıp icinde easybcd yi calıştırdım (xp de yapınca olmuyordu ama win 7 de işe yaradı )
oradan aclısta 2 sistem acması icin 2 girdi yaptım

1. kendi diskinin 1. partisi (1000 gb 3 part halinde 1. bölüm )  yeni actıgım ghost win7
2. acılmayan diskin 1. partisi ( 250 gb 3 part halinde 1. bölüm )  acılmayan win 7

bilgisayrı 1. hdd den başlatınca  2 secenek sunuyor ve 2 ye girince normal benim acmaya calıstıgım 2. vindosw7 acılıyor
ama  2. hdd yi yanlız bırakıp kendi basına calıştırınca  acılmıyor ( _ ) yanıp sönüyor

konu biraz boot meselesine döndü ama basına gelen arkadaslara buyuk faydası olacak sanırım

bytan

Alttaki adımları uygula ve win7 için tekrar mbr'yi diske yazdır. Sonrasında yeniden grub2 kurulumu başlığına git ve orada yazanları da uygula.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,11844.msg233846.html#msg233846

Bu adımları uygularken yaptıklarını ve aldığın çıktıları ise buraya aktar.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

such

Alıntı yapılan: real_gun - 25 Mayıs 2010 - 15:18:29
en son soyle bi yol izledim
eskiden aldıgım ghost imajını  baska bir diske actım oradan onu calıştırıp icinde easybcd yi calıştırdım (xp de yapınca olmuyordu ama win 7 de işe yaradı )
oradan aclısta 2 sistem acması icin 2 girdi yaptım

1. kendi diskinin 1. partisi (1000 gb 3 part halinde 1. bölüm )  yeni actıgım ghost win7
2. acılmayan diskin 1. partisi ( 250 gb 3 part halinde 1. bölüm )  acılmayan win 7

bilgisayrı 1. hdd den başlatınca  2 secenek sunuyor ve 2 ye girince normal benim acmaya calıstıgım 2. vindosw7 acılıyor
ama  2. hdd yi yanlız bırakıp kendi basına calıştırınca  acılmıyor ( _ ) yanıp sönüyor

konu biraz boot meselesine döndü ama basına gelen arkadaslara buyuk faydası olacak sanırım

Bu benim başıma gelmedi ama başına gelenler benden yardım istediklerinde çoğunluk windows boot bölümü bozuk olduğu ortaya çıktı. Windows kurulum dvd si ile sistemi aç, repair seçeneği ile windows u düzelt. sonra grub2 yi tekrar kur sorun düzelmesi gerekir.

real_gun

sagolun  arkadaşlar ben hep mrbfix.exe i calıştırıp deniyordum sanırım onda basaramıyordum
bu sefer bootrec.exe komutları ile  yapınca win7  kendi acılır konuma geldi ubuntuda acılıyor tam istedigim gibi oldu

BootRec.exe /FixMbr
BootRec.exe /FixBoot
BootRec.exe /ScanOs
BootRec.exe /RebuildBcd

herkese teşekkürler tekrar