Compiz Fusion u açtığımda pc donuyor.

Başlatan mustafacan, 22 Mayıs 2010 - 23:20:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafacan

Merhaba;
Bilgisayarıma 2 ekran takılı 1. 1280*1024 px çözünürlüklü Philips ekranım 2. ise 1024*768 destekli bir televizyon (markası ne demeyin tv annemle yaşıt nerdeyse :D) 2. ekran kapalı 1. ekran son ayarda iken Copmiz Fusion u açtığımda pc donuyor. Sağ tıklıyorum Change Desktop Background diyorum Visual effects kısmına geliyorum orada normal veya extra yı seçtiğimde pc öyle donuyor ki ancak windows ta son sürüm 2 oyun arkaplanda açık olduğunda windows bu kadar yavaşlıyor diyebilirim ubuntu 9.10 ve daha önceki sürümleri kullandım ve onlarda extra dayken hiçbir şekilde donma veya kasma yapmıyordu hayretlere düştüm doğrusu herhangi bir öneriniz varmı

Bunun dışında yeni arayüz çok harika olmuş teşekkürler Canoncial ekibi...

İyi Forumlar
Mustafa Can

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 22 Mayıs 2010 - 23:55:58

mustafacan@mustafacan-desktop:~$ glxinfo | grep render
direct rendering: Yes
OpenGL renderer string: Mesa DRI R300 (RV530 71C7) 20090101 x86/MMX/SSE2 TCL DRI2

Forumdan bu kodu buldum. benim Ekran kartım Ati Radeon x1650 modeli

heartsmagic

Öncelikle ATI'nin X serisi için sanırım artık sürücü desteği yok, bu nedenle Mesa kullanman normal gibi geldi bana.
Sorun ikinci monitör ya da TV takılı değilken de oluyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

mustafacan

evet oluyor atinin sitesinden indirmeyi deniyorum ama bir türlü inmiyor :S

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

mustafacan

:(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mayıs 2010 - 14:19:51

ubuntu 9.10 cd sinden çıkarma şansımız var mı driver i

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 23 Mayıs 2010 - 14:21:07

açtım çalışmıyor driver ayrıca grafik kartları bölümünde de aynı problem açılmış çözülmemiş bu seferki kaldırma sebebim de bu oldu neyse windows daha güzel aero da var  :(