[Çözüldü] Ubuntu Netbook 10.04 kurma sorunu

Başlatan okitaay, 21 Mayıs 2010 - 14:03:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okitaay

Daha önce bilgisayarıma linux, pardus kurdum çok kez. Şimdi netbook'uma kurmak istiyorum ve flask diskime unetbootin ile ubuntu netbook 10.04'ü attım.

Flash diskimde muhtemelen bir sorun yok. Bence sorun şurada, sistemi boot etmek için öncelik verirken çıkarılabilir sürücüye ayarladığımda ne flash belleki ne de usb harddiski çıkarılabilir gibi görmüyor ama ayrı bir seçenek var ve bu seçenekte birincil harddiski ve ikincil harddiski seçebiliyorsunuz. Çıkarılabilir sürücüde o an ne takılıysa (görüyor ve yazıyor orda) onu seçip onu birincil harddisk yapabiliyorsunuz.Harddisk seçeneklerinde artık harddiskin o markası falan değil de birincil harddisk olarak ne seçtiyseniz o görünüyor, tabi yine çıkarabilir sürücü seçeneği görünüyor, seçiyorsunuz, ubuntu ile ilgili kurulum ekranı gibi * bir şey çıkıyor, sonra msdos'ta yazılar akıyor, en son bir komut satırında kalıyor, üstünde de help yazarsanız .. olur falan birşeyler yazıyor işte. Komut yazabiliyorsunuz.

Soruna gelince orda birincil sürücüyü ayarlamamıza rağmen çıkarılabilir sürücü olarak, onları görmeyip ancak birincil harddisk olarak çalıştırılabilmesi, bunun sonucunda mesela flash diski harddisk olarak gördüğü için hem ondan okuyup hem de onun üzerine işletim sistemi kuramayacağımız için, böyle bir sonuçla karşılaşıyoruz.

Yardımlarınızı bekliyorum

heartsmagic

En son kalan satırda işe yarar bir hata iletisi yok mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

okitaay

evet hatamı anladım, baştan kurulum ekranı geldiğinde default demek yerine OEM dediğim için oluyormuş. Şu an ubuntu netbook 10.04'ten yazıyorum

fakat

şimdi başka bir sorunum var, çok yavaş mı çalışıyor bilgisayar yoksa ekran kartıyla ilgili bir yanlışlık mı var mı bilmiyorum ama şimdi tarayıcıyı açtım mesela facebook'ta anasayfada aşağı doğru inerken dalgalanma oluyor, sürücüsünü mü kurmak lazım??

heartsmagic

Grafik kartına göre forumun ilgili bölümlerinde bir araştırma yap. Sürücü kurman gerekiyordur muhtemelen. Eğer kafan karışır ve sorununu halledemezsen yeni bir başlık açabilirsin ilgili bölümde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.