[Çözüldü] Ubuntu 10.04 Ç/G hatası

Başlatan orpi, 20 Mayıs 2010 - 17:33:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

orpi

Bugün elime ulaşan orjinal CD lerden temiz bir kurulum yapmak istedim kuzenime. Önceden bilgisayarı 9.10 dan 10.04 e yükseltmiştim. Bir problem yoktu. Fakat bugün  denememde ilkönce oldu. ubuntuyu kur dedim. %26-27 gibi idiki Disk kopyalama hatası verdi. Ya dedi gidip serin yere götürün yada tekrar deneyin gibi birşeyler dedi. soğuk yere götürdüm buzdolabının kapısında denedim olmadı. Ardından forumları dolaştım memtest yaptım diske sorun,hata gibi olumsuz şeyler yok. yaklaşık 4 Cd geldi dağıtmak amacıyla aldığım. 4 ünü de denedim olmadı. Artık boot şeçeneğim yok. Windows ile ubuntu vardı. wine ulaşamıyorum. Önemli belgeler oradaydı.
Bilgisayarın hiçbir şekilde boot menüsü açılmıyor. Live CD var elimde ama masaüstüne erişemiyorum. Çaresizim. Diski arızalar içinde kontol ettim. noapic nolapici işaretliyerekte girdim nafile. 6 saattir uğraşıyorum.  İki kere kurulum menüsü açıldı. kurmaya çalıştığımda kopyalama hatası aldım. Son 2 saat uğraştığımda ;

Dil seçeneğini seçiyorum ubuntuyu kur veya kurmadan dede dediğim zaman;

G/Ç hatası (Error reading boot CD) hatası veriyor. Bundan ileriye geçemedim

E iyi tamam dedim madem yenisi açılmıyor. Eskiye döneyim diye 9.10u denedim kilitlenip kalıyor başta ( Dil seçeneğini seçip kur dediğimde)
Dedim tamam bende pardus orjinal Cd'imden kurarım pardusumu ama yok yine boot hatası alıyorum. 5 gün sonra sınavlarım var ve Windowsun içince amcamın özel belgeleri var.
Bugün içinde halletmezsem benim sonum olabilir.  Bilgisayarın exper klavuzunu okudum. Linux kurarken dikkat edin falan diyor. Farklı olarak lilo kullanıyor linux bir hatada ulaşamazsınız diyor.

Gittim. Windows kurtama cdsini taktım yok okuma falan yok. Bekliyor. Bu konu hakkında yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden Teşekkür ederim.

MÜHENDİS BEG

heartsmagic

Mümkünse CD-Rom'u değiştirip dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Bir önceki yazdığımı geri aldım... Sıkıntı CD-Rom ise, USB alternatif olabilir mi diye sorayım ben de bilen arkadaşlara?
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

orpi

Sorun CD Rom evet, Usb diskimle kurdum ubuntuyu sanırım böyle daha sağlıklı oluyormuş. Yardımlarınız için teşekkürler. Usb en son aklıma gelebilecek şeydi.
MÜHENDİS BEG