[Çözüldü] Ubuntu 10.4, Windows 7 Tema kurulumu. Nasıl ?

Başlatan Neptunmavisi, 20 Mayıs 2010 - 02:12:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Neptunmavisi

Merhaba Arkadaşlar.

http://ubuntu.sun.ac.za/index.php?title=W7_Theme adresindeki Windows 7 temasını bi türlü kuramadım.

neptun@neptun-desktop:~$ cd $HOME
neptun@neptun-desktop:~$ http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh
bash: http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh: No such file or directory
neptun@neptun-desktop:~$ sudo http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh
sudo: http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh: command not found
neptun@neptun-desktop:~$

Satırın Başına sudo da eklediğim halde yinede olmuyor. Yardımcı olursanız sevinirim.  veya bildiğiniz kolay yoldan Windows 7 tema kurulumu varmıdır? Ubuntu 10.4 kullanıyorum.

İşlemcide AMD, İşletim sisteminde Linuxtan şaşmam.

Geany

Komutları hatalı girmişsin. Denemedim ama şöyle olması gerekiyor sanırım ;

Terminali açtıktan sonra sırasıyla;
wget http://web.lib.sun.ac.za/ubuntu/files/help/theme/gnome/win7-setup.sh
chmod 777 win7-setup.sh
sh win7-setup.sh Veya ./win7-setup.sh Deneyebilirsin.

Neptunmavisi

Verdiğiniz kodları uyguladığımdan beri bir sürü hatta yüzlerce paket iniyor. bende anlamadım ne olduğunu :)

Teşekkürler.

Sonucu bildiririm. Eğer gerçek windows 7 teması kurulumu başarılı olursa buraya SS koymak isterim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 20 Mayıs 2010 - 03:27:41

yüzlerce paket kuruldu. yeniden başlattım. fakat yine olmadı. Gtk+ tema paketlerini. ubuntulook paketlerini kurduğum halde olmadı. Tema yöneticisinde sözkonusu temanın üstüne geldiğimde "Pencere yöneticisi teması Win7-Gtk kurulu değil. hatasını alıyorum. depoda ise bu paket yok.

Kendim yarım yamalak benzetmeye çalıştım. Sitesindeki Resimdeki gibi orjinal görünmüyor.  Bu arada Emerald kurulu olduğu halde. Windows 7 emerald temayı uyguladığım halde bi türlü çalışmıyor. Emeraldde temayı seçtiğimde kapanıyor.

gokhanyildiz

Neptunmavisi

Hayır hiç bir sonuç alamadım. önceki tema düzenine geri döndüm. Benim sonuç alamam Uygulamanın Hatalı olduğun anlamına gelmesin. Belki ben başaramadım. veya ubuntu Kurulu düzenimde sorunlarda olabilir.

Konu hakkında bilgili arkadaşlar yardımcı olacaklardır umarım.

Geany

Hm..

Ben betiği çalıştırabilmeniz açısından önceki iletimi yazdım. Kendim denemediğim ve temayı kullanmadığım için nasıl sorunlar ile karşılaştınız bilmiyorum.

Tema sayfasında, yanlış anlamadıysam, script hakkında garanti verilmediğini, istikrarlı bir uninstall bulunmadığını kendi riskiniz olduğunu vesayre yazıyor.  :-X

Sorunu hemen script'e yönlendirip bırakmak doğru değil tabi ki. Kullanmadığım için bir şey söyleyemem, kullananlar varsa yardımcı olacaktır.   :-\

slmgns

@Neptunmavisi

Bu tema eklentisini bende yükledim ve senin aldığın hatayı aldım görünüm tam anlamıyla değişmemişdi manuel müdahelede bulundum. Şöyle yaptım ve çalıştı uçbirim'e aşağıdakileri kopyala ve çalıştır temanın değiştiğini göreceksin.

#!/bin/bash
# Setup emerald theme
if [ ! -d $HOME/.config/autostart ] ; then
mkdir $HOME/.config/autostart
cp -R /usr/local/etc/win7-emerald/.config/autostart/ $HOME/.config/
cp -R /usr/local/etc/win7-emerald/.emerald/ $HOME/
fi
sleep 3

# Setup gtk theme
clear
echo "Setup gtk theme."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/desktop-gnome-interface.xml
gvfs-set-attribute -t string $HOME/Desktop metadata::custom-icon file:/usr/share/icons/win7-icons/apps/desktop.png
sleep 2

# Setup desktop background
clear
echo "Setup desktop background."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/desktop-gnome-background.xml
sleep 2

# Setup nautilus
clear
echo "Setup Nautilus."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/apps-nautilus.xml
killall nautilus
sleep 4

# Setup mouse
clear
echo "Setup mouse."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/desktop-gnome-peripherals.xml
sleep 2

# Setup sounds
clear
echo "Setup sounds."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/desktop-gnome-sound.xml
sleep 2

# Setup the bottom panel
clear
echo "Setup the bottom panel."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/apps-panel.xml
## Position items on the left
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/gnomenu/panel_right_stick" --type Boolean FALSE
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/gnomenu/position" --type int 0
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/object_0/panel_right_stick" --type Boolean FALSE
gconftool-2 --set "/apps/panel/objects/object_0/position" --type int 1
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/talika/panel_right_stick" --type Boolean FALSE
gconftool-2 --set "/apps/panel/objects/talika/position" --type int 2
## Position items on the right
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/indicator/panel_right_stick" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/indicator/position" --type int 3
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/notification/panel_right_stick" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/notification/position" --type int 2
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/clock/panel_right_stick" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/apps/panel/applets/clock/position" --type int 1
gconftool-2 --set "/apps/panel/appletshow_desktop_button_screen0/panel_right_stick" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/apps/panel/appletshow_desktop_button_screen0/position" --type int 0

# Setup misc
clear
echo "Setup misc."
gconftool-2 --set "/desktop/gnome/sound/enable_esd" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/desktop/gnome/sound/event_sounds" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/desktop/gnome/sound/input_feedback_sounds" --type Boolean TRUE
gconftool-2 --set "/desktop/gnome/interface/menus_have_icons" --type Boolean TRUE
sleep 2

# Setup gnomenu
clear
echo "Setup Gnomenu."
gconftool-2 --load /usr/local/etc/win7-theme/apps-gnomenu.xml
killall gnome-panel
sleep 4

# Ask for a reboot
sleep 8
zenity --question --title="Logout:" --ok-label="Logout" --cancel-label="Finish" --text="You are advised to logout and login again to apply any remaining settings."
if [ $? == 0 ]; then
  gnome-session-save --force-logout
fi

Ekran görüntüsü aşağıdaki gibidir.

Ozmo

istediğim temayı oluşturduğum sürece neden vVinzort teması kullanayım benim şahsi düşüncem :)

ZooM

Arkadaslar temayi deneme amacli indirdim kurdum. Fakat pek begenmedim. Temayi kaldirmak istiyorum. Baska bi temayi seciyorum ama pencere ön izlemeleri gitmiyor. Compiz'dendir sandim ama ondan degilmis. Nasil duzeltebilirim ?
If I was your vampyre...

stratovarius

ZooM

yok denemedim ne diye geciyor ismi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Ağustos 2010 - 05:35:30

theme olarak arattim ama bulamadim
If I was your vampyre...

ZooM

If I was your vampyre...

eribol

Kodların içinde mevcut komutlardan biri bu işi yapmış olabilir. Mesela;gconftool-2 --set "/apps/panel/appletshow_desktop_button_screen0/panel_right_stick" --type Boolean TRUEkomutunda FALSE yapıp kontrol edebilirsiniz. Ama hangi komut tam olarak buna sebep olmuş olabilir bilemiyorum.

heartsmagic

@ZooM, hangi betikle kurduysan oraya bakıp yapılan işlemleri geri alabilirsin. Ancak çok uğraşmak istemiyorum, Gnome ayarlarını da sıfırlamak sorun olmaz dersen o yönde de bir tavsiye verilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

saglikci_salih

Arkadaşlar bu win7 teması çok hoşuma gitti hatta ubuntu 10.04 de iken kuruluydu. ubuntuyu 10.10 sürümüne yükselttim bu sefer tema çalışmıyor. Bu temayı nasıl çalıştırabilirim. bir yöntemi varmıdır. Bilen anlatırsa sevinirim.

saglikci_salih

aranızda bunu yapabilecek kimse yokmu???? 10.10 a nasıl uyarlarız bu temayı yada bildiğiniz buna yakın bir tema varmı 10.10 a uyan?

ironic

Alıntı yapılan: saglikci_salih - 15 Ekim 2010 - 09:18:08
aranızda bunu yapabilecek kimse yokmu???? 10.10 a nasıl uyarlarız bu temayı yada bildiğiniz buna yakın bir tema varmı 10.10 a uyan?

Betik birkaç deb paketi yüklüyor.  Eğer mevcut sürümle şansını zorlamak istersen 8. sıradaki

RELEASE=`lsb_release -cs`

bölümü
RELEASE=lucid

olarak değiştirip dene. Yalnız paketler uyumsuzsa, çeşitli sorunlar oluşabilir. Riski kabullenerek deneyebilirsin.

saglikci_salih

hocam teşekkür ederim. sağolasın zaten wubi ile kurdum bir sorun olursa kaldırır yeniden yüklerim. tekrar sağol

saglikci_salih

Oldu hocam kurulumda sh dosyanı not defterini acıp 8 ci sırasındaki bölümü değiştirdim. oldu teşekkür ederim.