Ultramixer nasıl kurulur?

Başlatan erhangulsum, 19 Mayıs 2010 - 23:47:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erhangulsum

Arkadaslar uzun zamandir duzgun bir dj programi ariyorum, mixxx falan denedim ama istedigim gibi degil. Bana daha profesyonel bir sey lazim...

Googleda arama yaparken suna rastladim:

http://www.ultramixer.com/download.html

Denemek istedim ancak indirdigim dosya jar dosyasi, java da kurdum ubuntuda depodan ancak acinca dosyalar cikiyor. Kurulum nasil yapacagim bilemedim, acaba Suse icin verilmis bir program Ubuntuda da calisir mi?

Yardimci olursaniz sevinirim

ironic

Pek ilgili olduğum bir alan değil. Aşağıdaki bağlantıdakileri deneyebilirsin.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,12158.0.html

heartsmagic

Uygulamayı şöyle çalıştırmayı dene:
java -jar falanca.jar
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

XRumer

Eğer çalışmazsa Linux Multimedia Studio'yu deneyebilirsiniz. Belki işinize yarar. Kurmak için:

sudo apt-get install lmms

komutunu kullanabilirsiniz, fakat ne alakaysa yanında Wine da kuruyor.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: XRumer - 20 Mayıs 2010 - 15:24:09
Eğer çalışmazsa Linux Multimedia Studio'yu deneyebilirsiniz. Belki işinize yarar. Kurmak için:

sudo apt-get install lmms

komutunu kullanabilirsiniz, fakat ne alakaysa yanında Wine da kuruyor.

Denemek için Synaptic'den lmms yazıp aratarak yükledim. Bir kaç normal bağımlılık hariç Wine yüklenmiyor.
Önce Saygı...

heartsmagic

lmms bende de wine istiyor:
sudo apt-get -s install lmms
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
Aşağıdaki ek paketler de yüklenecek:
  caps libfluidsynth1 liblash2 libstk0c2a lmms-common lmms-vst stk tap-plugins ttf-symbol-replacement winbind wine1.2 wine1.2-gecko
Önerilen paketler:
  fil-plugins mcp-plugins omins vcf
Aşağıdaki YENİ paketler kurulacak:
  caps libfluidsynth1 liblash2 libstk0c2a lmms lmms-common lmms-vst stk tap-plugins ttf-symbol-replacement winbind wine1.2 wine1.2-gecko
0 yükseltildi, 13 yeni kuruldu, 0 kaldırılacak ve 0 yükseltilmeyecek.
Inst ttf-symbol-replacement (1.1.42-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst wine1.2 (1.1.42-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst wine1.2-gecko (1.0.0-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst caps (0.4.2-1 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst liblash2 (0.5.4-0ubuntu5 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst libfluidsynth1 (1.1.1-2build1 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst libstk0c2a (4.4.2-5 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst lmms-common (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Inst stk (4.4.2-5 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst lmms (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Inst lmms-vst (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Inst tap-plugins (0.7.1-0ubuntu1 Ubuntu:10.04/lucid)
Inst winbind (2:3.4.7~dfsg-1ubuntu3 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf ttf-symbol-replacement (1.1.42-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf wine1.2 (1.1.42-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf wine1.2-gecko (1.0.0-0ubuntu4 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf caps (0.4.2-1 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf liblash2 (0.5.4-0ubuntu5 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf libfluidsynth1 (1.1.1-2build1 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf libstk0c2a (4.4.2-5 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf lmms-common (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Conf stk (4.4.2-5 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf lmms (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Conf lmms-vst (0.4.6-lucid~ppa2 extra:10.04/lucid)
Conf tap-plugins (0.7.1-0ubuntu1 Ubuntu:10.04/lucid)
Conf winbind (2:3.4.7~dfsg-1ubuntu3 Ubuntu:10.04/lucid)

erhangulsum

deneme amacli opensuse kurdum masaustu bilgisayarima ancak kurduktan sonra jar dosyasina cift tiklayinca icindeki dosyalari gosteriyor... sitelerinde yazdiklari kod ile denedim ama kod hata verdi dogru yazmama ragmen...

ubuntuda da ayni sekilde.. nasil kurulacak bu anlamadim, depolarda da ekli degil...

heartsmagic

Alıntı yapılan: heartsmagic - 20 Mayıs 2010 - 15:14:28
java -jar falanca.jar

Bu şekilde denedin mi? Deneyince ne oldu?
Lütfen denediğin şekli ve sonucunu buraya aktar. Aksi takdirde yardımcı olamayız.

erhangulsum

Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2010 - 01:27:47
java -jar falanca.jar

Lütfen denediğin şekli ve sonucunu buraya aktar. Aksi takdirde yardımcı olamayız.
o sekilde denemistim, sayfalarinda yazdiklari sekli denedim ama olmamisti...

az once ubuntu depoda ''jarwrapper'' diye bir sey yukledim. indirdigim jar dosyasina sag tiklayip birlikte ac kisminda jar wrapper sectim. bu sekilde kurulum yaptim, ancak kurulumda secmeme ragmen kisayol atmadi, programlar kisminda da yok... yeni baslatici olusturmak istedim ama nasil ne kodu yazacagimi bilmiyorum. anlayacaginiz yuklemeyi hallettim ancak programi acamiyorum :)

ironic

wine ile çalışıyorsa Ev dizinindeki .wine klasörü içerisindeki başlatıcısına kısayol atabilirsin.

wine nerede/bu/falanca  :)

erhangulsum

Alıntı yapılan: ironic - 21 Mayıs 2010 - 09:23:19
wine ile çalışıyorsa Ev dizinindeki .wine klasörü içerisindeki başlatıcısına kısayol atabilirsin.

wine nerede/bu/falanca  :)

wine ile yuklemedim, nasil kisayol yapacagimi da bilemiyorum acikcasi

ironic

Başlık iyice karıştı. Benim aklım lmms' ye gitti.  :) Forumunda yüklemesi anlatılmış.

http://www.ultramixer.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=42&start=0&st=0&sk=t&sd=a

*Başlığı düzenleyip uygun bölüme taşıyorum. Başlık açarken daha açıklayıcı olun.

heartsmagic

Ben dün kurmuştum uygulamayı, tarif ettiğim şekilde. Kendisi nereye istersen oraya kuruyor, zaten bunu da sana soruyor. Ben mesela ev dizini altında um dizinine kurdum. Kurulum sonunda da um dizini altından yanlış hatırlamıyorsam:

./UltraMixer.sh şeklinde çalıştırdım. Fakat 64bit'lik sistemde hata veriyor haberin olsun.

Not: Forumunda da böyle tarif ediliyormuş zaten.

ironic

Biraz önce ben de kurdum. /usr/local altına kuruluyor. Betiiği çalıştırdığımda demo sürümünü seçmeme rağmen uyarı penceresinde Professional sürüm bir sonraki açılışta başlatılacak diyor ama yine aynı pencere. Açıkcası garip bir durum

kalender

Alıntı yapılan: erhangulsum - 21 Mayıs 2010 - 03:05:48
Alıntı yapılan: heartsmagic - 21 Mayıs 2010 - 01:27:47
java -jar falanca.jar

o sekilde denemistim, sayfalarinda yazdiklari sekli denedim ama olmamisti...

az once ubuntu depoda ''jarwrapper'' diye bir sey yukledim. indirdigim jar dosyasina sag tiklayip birlikte ac kisminda jar wrapper sectim. bu sekilde kurulum yaptim, ancak kurulumda secmeme ragmen kisayol atmadi, programlar kisminda da yok... yeni baslatici olusturmak istedim ama nasil ne kodu yazacagimi bilmiyorum. anlayacaginiz yuklemeyi hallettim ancak programi acamiyorum :)

@erhangulsum program varsayılanolarak @ironic in de belirttiği gibi /usr/local/UltraMixer yoluna kuruluyor ilgili dizini açtığında UltraMixer.sh isimli dosyaya çift tıkla ve uçbirimde çalıştırı seç program açılmaya başlayacak açılan ekranda UltraMixer 2 free seçeneğini seç senden ad, soyad ve e-mail adresi isteyecek(aktivasyon için) ve e-mail adresine aktivasyon kodu ve aktivasyon dosyasını gönderiyor bu noktada ad, soyad, ve e-mail adresini girdikten sonra şimdi active etmek istiyorum seçeneğini seç ve e-mail adresine gelen bilgileri gir zaten ileri dediğin zaman active etmiş ve kullanabilir olacaksın yalnız ultamixer.sh dosyasının masaüstüne nasıl kısayolu oluşturulur onu bilemiyorum

http://img41.imageshack.us/img41/6729/55302264.png

not:resimdeki order number yazan yere e-mail ile gelen lisans numarasını gireceksin e-mail ile gelen ekli lcence key dosyasını önce bilgisayarına kaydet daha sonra browse seçeneği ile dosyayı seç inen license key dosyasını açmaman gerekiyor
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

GNUbuntu

Teşekkürler yükledim, çalışıyor. Ücretsiz kullanımda 25 saniye bekletiyor. Peki ortasında  dönüp duran şey nedir? Bir yere bağlanmaya mı çalışıyor anlamadım?

Programın kısayolunu menüye eklemek için, Uygulamalar sağ tık, Menüleri Düzenle, Ses ve Video, Yeni Öğe, Ad kısmına UltraMixer, Komut kısmına Gözat dan programın çalıştırma dosyasını bulun. İsterseniz program simgesini http://img.brothersoft.com/icon/softimage/u/ultramixer-350359-1269223687.jpeg indirip, aynı yerden değiştirebilirsiniz.

Kısayolu masaüstüne eklemek içinse, masaüstü sağ tık, Başlatıcı Oluştur..., gerisi aynı.

Bu anlatım kısayolu olmayan çoğu program için geçerli.
Önce Saygı...

erhangulsum

tesekkurler hepinize... kurulum yaptim, ancak program pek stabil calismiyor gibi geldi bana... kullanmayi deneyen oldu mu?

traktor scratch duo almistim, audio 4 dj programi veriyorlar yaninda ancak sadece mac ve win icin program... linux icin birsey yapan yok bunu anlayamiyorum. en iyi programlar sadece mac ve win icin cikiyor... linux icin yapilanlar da digerleri kadar iyi degil...

sanirim bir mac almak icin para biriktirmemin zamani gelmis :D

kalender

@GNUbuntu kısayolu hallettim teşekkürler

Birde kasmasıyla ilgili şu konu var program ilk açıldığında başlık çubuğundan tutup çekmeye çalışıldığında tutulmuyor kasıyor fakat başlık çubuğuna çift tıklanırsa program kendini toparlıyor başlık çubuğuda tutulabiliyor
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!