WPA ve WPA2 Sorunu Hakkında

Başlatan Eren, 17 Haziran 2008 - 18:56:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mbt28

Bende sorun aynen devam ediyor. Intrepid alpha 5 kurdum güncelledim ama kopma sorunu halen devam etmekte.

Airties wus 300 usb kablosuz adaptör

$ lsusb
Bus 002 Device 002: ID 0451:60c5 Texas Instruments, Inc.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub

Eren

Dün gelen güncellemeler sonunda bağlantı yine gitti. :)

mbt28

Gülermisin ağlarmısın o kadar linux dağıtımı bir kablosuz bağlantı sorunun altından kalkamadı.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 12 Eylül 2008 - 18:01:12
Gülermisin ağlarmısın o kadar linux dağıtımı bir kablosuz bağlantı sorunun altından kalkamadı.

Biraz önce yine 160 MB civarı güncelleme geldi, şu an bende sorun yok. Sizde deneyin bakalım ne olacak.

Sypro

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

atomkarinca

Güncelleme sonrası bende de gitti ama eski kernelle bağlanabiliyorum.

Eren

Biraz önce de güncelleştirmeler geldi, sürekli güncelleştirme geliyor. Şu an benimde gitti. Aç kapa artema gibi oldu :)

Eren

Alıntı yapılan: tanzer - 12 Eylül 2008 - 22:52:52
:D :D :D

Bacağımın yanında 2 makine var, biri Ubuntu diğeri Pardus güncelleştirmelerini alıyor. Oluşan hatalara bakıyor gerekiyorsa bildiriyorum.

mbt28

Wicd uygulamasını artık gözüm kapalı kullanabiliyorum. Nerde hangi bağlantı var ezberlemişim kopunca kendiliğinden elim tamir ediyor bağlantıyı.

çile çile :D

Ek1 = Bir şey dikkatimi çekti hep aynı adrese bağlanırsam uzun süre kopmuyor ama farklı bir alan adına bağlandığımda derhal kopuyor bağlantı.

mbt28

Bugün mandriva 2008 ve kubuntu 8.04 kde4 remix denedim. Mandriva'da terminal kullanmadım. Kubuntu'da terminal kullanrak bağlanmaya çalıştım. Tek internete ulaşma kaynağım kablasuz bağlantı. Mandriva denetim masası herhangi bir kablosuz ağ bulamadı. Kubuntu ile terminal kullaranarak denedim evet ağları buluyordu ama dhcp kullanarak ip alamadı bu yüzden bağlanamadı. Interpid'de ise durum çok kötü sürekli bağlantı kopuyor.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 13 Eylül 2008 - 16:00:15
Bugün mandriva 2008 ve kubuntu 8.04 kde4 remix denedim. Mandriva'da terminal kullanmadım. Kubuntu'da terminal kullanrak bağlanmaya çalıştım. Tek internete ulaşma kaynağım kablasuz bağlantı. Mandriva denetim masası herhangi bir kablosuz ağ bulamadı. Kubuntu ile terminal kullaranarak denedim evet ağları buluyordu ama dhcp kullanarak ip alamadı bu yüzden bağlanamadı. Interpid'de ise durum çok kötü sürekli bağlantı kopuyor.

PC BSD deneyin derim.

mbt28

Denememi istediklerinizi söyleyin, hafta içi çekip deneyeyim. Mandriva 2009 hafta içi deneyeceğim, pc bsd çalışsada zaten kullanmam. Alışmışım Linux'a windows bile ne kadar zor ve garip geliyor.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 13 Eylül 2008 - 16:22:07
Denememi istediklerinizi söyleyin, hafta içi çekip deneyeyim. Mandriva 2009 hafta içi deneyeceğim, pc bsd çalışsada zaten kullanmam. Alışmışım Linux'a windows bile ne kadar zor ve garip geliyor.

PC-BSD de çalışıyor, Nexenta OS (Ubuntu Solaris) da çalışıyor.

komikimben

Alıntı yapılan: Eren - 12 Eylül 2008 - 19:04:35

Biraz önce yine 160 MB civarı güncelleme geldi, şu an bende sorun yok. Sizde deneyin bakalım ne olacak.

Abi ciddi misin?

Neden bu kadar güncelleme geliyor anlamıyorum. Bu işte bir bit yeniği var ama çözemedim... Hmmm

mbt28

Daha kararlı değil diye herhalde. Hergün bir o kadar güncelleme çıkıyor.

hardy kde4-remix ile bağlanmayı başardım. Evet bunda da bağlantım kopuyor ama kesinlikle intrepiddeki gibi değil o neydi ya zırt pırt bağlantıyı yenile bunda yine baya götürüyor.

mbt28

Kde4-remix ile 1 saat online oyun oynadıktan sonra bu girdiyi yazıyorum. Ne hikmetse pek kopma sorunu olmuyor. Ama sistemi hiç güncellemedim.

ihtiyar said

Intrepid Ibex Alpha 5 kullanıyorum. Bu sorun çözülmüş gibi. İlk başlarda biraz sıkıntı çektim ama şu anda çok şükür bir sorun yok.

Eren

Alıntı yapılan: ihtiyar Said - 14 Eylül 2008 - 16:15:48
Intrepid Ibex Alpha 5 kullanıyorum. Bu sorun çözülmüş gibi. İlk başlarda biraz sıkıntı çektim ama şu anda çok şükür bir sorun yok.

8.04 için yayınlanan güncellemeler ile de sorun ortadan kalktı diyebiliriz.

mbt28

Ben intrepid'de sorun yaşıyorum sürekli bağlantım kopuyor. Fakat kubuntu kde4remix üzerinde hiç güncellleme yapmadım gayet güzel terminalden bağlanıyorum saatlerce giriyorum online oyun oynuyorum hiç kopmuyor. Intrepid en fazla 5-10 dk sağlam bağlantım kalıyor. Sorunun geçtiği filan yok devam ediyor.

Eren

Alıntı yapılan: mbt28 - 24 Eylül 2008 - 13:09:54
Ben intrepid'de sorun yaşıyorum sürekli bağlantım kopuyor. Fakat kubuntu kde4remix üzerinde hiç güncellleme yapmadım gayet güzel terminalden bağlanıyorum saatlerce giriyorum online oyun oynuyorum hiç kopmuyor. Intrepid en fazla 5-10 dk sağlam bağlantım kalıyor. Sorunun geçtiği filan yok devam ediyor.

Güncellemeleri yapın, bazı güncellemelerden sonra bağlantı kopuyor.

Ben hata veren 20 kartı test ettim, şu an hepsi sorunsuz ancak güncellemeler sonucunda bağlantı kopaybiliyor. Gün içerisinde çıkan tüm güncellemeleri yapın.

mbt28

Yok en güncel halde hala sürekli kopuyor, şu mesajı atmak için bile 3 defa yeniden bağlanmak zorunda kaldım.

Mepis

Alıntı yapılan: mbt28 - 24 Eylül 2008 - 20:46:53
Yok en güncel halde hala sürekli kopuyor, şu mesajı atmak için bile 3 defa yeniden bağlanmak zorunda kaldım.

Wireless card olarak ne kullaniyorsunuz? Ben yardimci olmaya calisayim.

mbt28

Mepis

Alıntı yapılan: mbt28 - 25 Eylül 2008 - 11:48:30
Airties wus-300 usb kullanıyorum.

Bu yazaklarim icin lutfen alinmayin.

Airties Turk mali diye kendini yutturan, tamamen cin mali olan, Linux'un L harfinden haberi olmayan, urunleri Linux ile sorunlu bir marka. Butun Linux sitelerinde yazar Airties almayin basiniza bela olur diye ama siz buna ragmen Airties aldiysaniz bile bile lades demissiniz.

Onun surucusu zaten yok, Windows surucusu ile tanitirsanizda saglikli calismiyor. Airties firmasina ait urunler hicbir Linux dagitiminda duzgun calismiyor.

Bu sorun icin Ubuntu suclu degil suclu olan Airties firmasidir.