Touchpad kapatma sonrası klavye ve Gnome panel problemi

Başlatan mcan, 19 Mayıs 2010 - 12:11:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mcan

Merhaba arkadaşlar,

Dizüstü bilgisayarımın touchpadini deaktif etme tuşuna bastığımda, klavye çalışmıyor ve Gnome panel de kararsız çalışmaya başlıyor. Bu konuyla ilgili tecrübeniz veya düşünceniz var mıdır? Teşekkürler.

İyi günler, M.Can
aquila non captat muscas!

sem

mcan dediklerini harfiyen ben de yaşıyorum, soruna gelecek cevapları ben de takipteyim, ilginç bir durum...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

utdmr

Sorun hakkında bir fikrim yok ama, dizüstü bilgisayarınızın marka ve modelini, ve kurulumda touchpad için yaptığınız ayarlar varsa onları yazmanız sorununuzun daha çabuk çözülmesini sağlayacaktır.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

mcan

Merhaba,

Dizüstümün markası ve modeli, "HP DV6 1241et" dir. Ubuntu 9.10 kullanıyordum, bir problem yoktu. Ubuntu 10.04'e yükseltme -upgrade- işleminden sonra bu problemi yaşamaya başladım. İmleçsürer için bir ayar yapmadım.

Hayırlı akşamlar, M.Can

sem

Aynı şekilde ben de herhangi bir ayar yapmadım imleç sürer için. Fakat ortak bir şey olarak, ben de HP kullanıyorum, dv6000 serisi... Donanımla ilgili bir uyuşmazlık sıkıntısı olmaz umarım...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Burası dünya?

heartsmagic

Genel forumda bir iki başlıkta bahsi geçmiş ancak olumlu bir netice yok. Hata kaydı da göremedim. Bir araya gelip bir hata kaydı açabilirsiniz. Ardından altına diğeriniz aynı sorunu tekrarlayabiliyorum diye not düşer.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

@heartsmagic, daha önce hiç yapmadım hata kaydı... Şu ara nasıl yapılır gibisinden araştıracak bir vaktim olmayacağını düşünüyorum. Sen bize yol göstersen, çok bahtiyar oluruz... Zamanın varsa tabi... Şimdiden teşekkürler...
Burası dünya?

heartsmagic

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+filebug/?no-redirect

Buradan devam ederek hata kaydı girilebilir. Bu hata kaydı bir pakete ait olmayacağından dolayı verebildiğiniz kadar detay vermeye çalışın. Örneğin, dizüstünün markası, modelini, kullandığınız Ubuntu sürümünü, masaüstünü, kernel sürümünü belirtin. Hatayı tekrar etmek için yapılması gereken adımları da izah etmeye çalışın. Mesela "sistemi açıyorum, giriş yapıyorum. Ardından imleçsüreri kapatıyorum ve ardından şunlar şunlar oluyor".

sem

Bilgilendirme için teşekkürler, en kısa zaman sonraki boş anımda yapacağım...
Burası dünya?

sem

Hata kaydı yapıldı

NOT: Daha sonra arama yapıyorum, kendi yaptığım kayıt gözükmüyor... Ne ile alakalıdır acaba? Açıklama olarak
"touch.pad activation button problem //Lucid Lynx" yazdım ama touch.pad diye aratınca çıkmıyor, çıkması lazım değil mi? Linki almıştım... O şekilde görebiliyorum ben de...
aktive etme için "enable" daha uygun olurdu sanırım...

//touch.pad, burada nokta yok, sözlük değiştirmesin diye yaptım...
Burası dünya?

heartsmagic

Belki güncelleme sonra oluyordur Launchpad'de, yani aramalarda. Hata kaydı yaptığında bazı geliştiricilere eposta gitmiştir. Senden daha ayrıntılı bilgi isteyebilirler, umarım ilgi görür hata kaydı.

sem

imleçsürer hepten çalışmıyor artık... Arkadaşımın köpeği ben de kalıyor... O da faremi yedi=)... Artık sınavlar bitince bakmam lazım bir çaresine... Hiç bir şey değil  de daima bir hatadan dolayı Windows'u kullanmak zorunda kalıyorum o canımı sıkıyor... @mcan sizin durumunuzda bir gelişme var mı acaba?
Burası dünya?

mcan

Merhaba,

Bir kişi problemini şu şekilde çözmüş "It seems that touchpad on/off button is a dangerous one. I had this problem too. removed all of my gnome and metacity config files and it works fine now. price: lost all my configuration.". Açıkcası ben üşendim yapmaya :) Eğer benden yana bir gelişme olursa, haberdar ederim.

Hayırlı günler, M.Can

heartsmagic

@mcan, aman ha gnome'u kaldırma :) Sadece yapılandırma dosyalarını silebilirsin:

rm -rf .gnome* .gconf* .config

mcan

heartsmagic çok güldüm  :D :D :D sağol desteğin için uygun bir zamanda deniyeceğim, görüşmek üzere, M.Can

ozgun

@heartsmagic verdiğin kod sayesinde hem problemim çözülmedi hem de her resetten sonra bütün ayarlarım da gidiyor tekrar nasıl düzeltebilirim bir fikrin var mı?

bytan

Her resetten sonra gitmez. O komutla, kullanıcıya ait tüm yapılandırma dosyaları sıfırlanır ve herşeye yeniden başlarsın.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ozgun

yalan mı söylüyorum abi gidiyor işte ondan önce böyle bir sorun yoktu. Sadece imleçsüreri kapatınca klavye ve mouse gidiyordu şimdi her resetten sonra tüm ayarlarım da gidiyor.

bytan

@ozgun, tabii ki bir sorun var ki durumunu anlatıyorsun. Ancak o sorunun, o bahsettiğin komut sebebiyle oluşmaz. O komutu kullandığın anda, o ana kadar oluşturulmuş tüm kişisel yapılandırmaların silinir. Daha sonra her şeye yeniden başlarsın ve üzerine koymaya devam edersin. Ayarlarının tutmuyor oluşunun sebebi farklıdır.

Çıktısı nedir?

ls -l .gnome* .gconf* .config

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

ozgun

kusura bakma bytan biraz tepkisel konuştum ama kafayı yemek üzereydim o an. özür dilerim. ls -l cıktısı söyle
ozgun@ozgun-laptop:~$ ls -l .gnome* .gconf* .config
.config:
total 40
drwx------ 4 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 21:59 chromium
drwx------ 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:15 compiz
drwxr-xr-x 7 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 17:54 emesene1.0
drwxr-xr-x 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:44 gnome-disk-utility
drwxr-xr-x 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:43 gnome-session
drwxr-xr-x 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:44 indicators
drwxr-xr-x 2 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 21:43 libimobiledevice
drwxr-xr-x 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 02:21 menus
-rw------- 1 ozgun ozgun  632 2010-06-18 21:43 user-dirs.dirs
-rw-r--r-- 1 ozgun ozgun    5 2010-06-18 21:43 user-dirs.locale

.gconf:
total 12
drwx------ 9 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 03:20 apps
drwx------ 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:43 desktop
drwx------ 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:45 system

.gconfd:
total 84
-rwx------ 1 ozgun ozgun 84184 2010-06-19 22:02 saved_state

.gnome2:
total 20
drwx------ 2 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 03:19 accels
drwxr-xr-x 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 03:19 gnome-sudoku
drwx------ 2 ozgun ozgun 4096 2010-06-19 04:04 keyrings
drwxr-xr-x 2 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:43 nautilus-scripts
drwx------ 3 ozgun ozgun 4096 2010-06-18 21:43 panel2.d

.gnome2_private:
total 0
ozgun@ozgun-laptop:~$

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: bytan - 19 Haziran 2010 - 21:31:54
Ayarlarının tutmuyor oluşunun sebebi farklıdır.

Öyle görünüyor.
@ozgun şöyle denermisiniz;
gnome-session-save
etkisinin olup olmadığına bakarmısınız.
Ayrıca bu giden ayarlara bazı uygulamalarda'kiler dahil'mi.?

bytan

@ozgun, deneme amaçlı olarak panele rastgele bir şey ekle, örneğin Tomboy not'ları. Oturumunu kapatıp açtığında ya da makinayı yeniden başlattığında yerinde durup durmadığını bize aktar. Ayrıca hangi ayarların her yeniden başlatma sonrası gidiyor?

PF @ ST

ozgun

@ğnome senin verdiğin kodu denedim bundan sonraki ayarlarım artık gitmiyor. Evet senin dediğin gibi tüm uygulamalarımdaki ayarlar da gitmişti. Hatta Virtual Box 'a Windows7 kurmuştum o acılmamaya başladı. En azından VB yi kurtarma şansım var mı?

The VirtualBox Linux kernel driver (vboxdrv) is either not loaded or there is a permission problem with /dev/vboxdrv. Please reinstall the kernel module by executing

'/etc/init.d/vboxdrv setup'

as root. Users of Ubuntu, Fedora or Mandriva should install the DKMS package first. This package keeps track of Linux kernel changes and recompiles the vboxdrv kernel module if necessary.

cinsinden de bir hata veriyor.

bytan

Son hata ile ilgili forumda bir kaç başlık vardı. Alttakini uygula, problem devam ederse o başlıkları takip edersin:

sudo /etc/init.d/vboxdrv setup

PF @ ST

ozgun