[Çözüldü] 10.04 e yükselttim pencere yönetimi iptal oldu

Başlatan çaylak, 18 Mayıs 2010 - 14:45:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

çaylak

Arkadaşlar ubuntuyu her şeye rağmen öğrenmeye çalışıyorum ama hala çok acemiyim. 9.10 olan laptopumu 10.04 e yükselttim bu yükseltmeyi yapmadan önce compizz kullanıyordum. 10.04 bunu desteklemiyor sanırım ama :

yükseltme yaptıktan sonra işletim sisteminde hemen hemen hiç bir değişiklik gözüme çarpmadı.(acaba yükseltemedim mi ? diye düşünüyorum)
yükseltmeden sonra masa üstü küpü kayboldu diğer masa üstleri yok piyasada
pencere yöneticinden mi kaynaklanıyor bilmem ama açtığım hiç bir pencerenin üst başlık çubuğu yok doğal olarak küçült, ekranı kapla, kapat gibi sağ üst köşede olan (minimize,maksimize,close) tuşları yok
altta bulunan taskbar da (adı omudur emin değilim) actığım pencere ve proğramlar gözükmüyor ve yine bu task barda bulunan masa üstünü göster (tüm pencereleri gizleyip masa üstünü gösteren) ikona tokladığımda "pencere yöneticiniz masaüstünü gösterme düğmesini desteklemiyor veya bir pencere yöneticisi çalıştırmıyorsunuz" yazan bir uyarı alıyorum

sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlara minnettar kalırım.

ironic

Öncelikle Compiz ve Panelleri sıfırlayalım. Aşağıdaki komutu verdikten sonra oturumu kapat aç.

rm -rf ~/.config/compiz ~/.cache/compizconfig ~/.gconf/apps/compiz ~/.gconf/apps/panel

çaylak

sevgili ironic verdiğiniz kodu aynen kopyalayıp uçbirim e yapıştırdım ancak hiç bişey olmadı (veya bana öyle geldi) genede sistemi yeniden başlattım ama sorunum hala devam ediyor. Ayrıca yeniden başlat dediğimde genelde hep (yükseltmeden beri ) sistem başlamıyor siyah bir ekranda promt takılıp kalıyor kapatıp yeniden açınca açılıyor (bilinmesinde fayda var sanırım)

eribol

Bilgisayar açıldıktan sonra terminaldemetacity --replacekomutunu verin. Eğer sorun devam ederse komutu ve çıktıları buraya ekleyin. Eğer compiz kullanıyorsanızbir önceki komut yerine compiz --replacekomutunu verin.

bytan

Ayrıca:

cat /etc/lsb-release
sudo apt-get update
sudo apt-get upgrade
sudo apt-get dist-upgrade
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

çaylak

Arkadaşlar verdiğiniz çözüm önerileri için çok çok teşekkür ediyorum. Sağolun sorunum çözüldü. Herpinize sevgi dolu günler diliyorum.