Firefox İndirme Sorunu?

Başlatan CodErode, 15 Mayıs 2010 - 22:45:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Merhaba arkadaşlar;

Bazı zamanlarda firefoxda indirme yapacağımda indirme linkine basıyorum kaydet, tamam vs. diyorum ama hiç indirme işlemi yapmıyor. Sanki hiç indirme yapmıyormuşum gibi bekliyor...

Not: Bu arada bu konuyu açarken aniden firefox kapandı, galiba şikayet etmemden hoşnut olmadı... :D Neyse devam...

Normal indirme yöneticisi indirme yaparken ara sıra firefox böyle yapıyor. Firefox'umu çok seviyorum, başka bir tarayıcıya geçmeyi istemiyorum açıkcası...

Böyle bir hatayla karşılayıp çözen varsa yardım edebilir mi? Ya da arkadaşlar siz yol gösterin bu durumdan kurtulayım.

Ubuntu'da herşey rayına oturmadı, ama yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik, pes etmek yok.

bytan

Önce alttaki ile ayarlarını yedekleyelim ve sıfırlayalım:

mv ~/.mozilla ~/.mozilla.yedek

Bir süre bu şekilde eklentisiz, özelleştirmesiz kullan. Şayet sorunun halen devam ediyorsa duruma bakarız. Ancak sorunun çözülürse kurduğun eklentilerin ya da yaptığın özelleştirmelerin üzerine gideriz.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

CodErode

Gariptir ki forumdan bir resimi sag tıklayıp hedefi farklı kaydet dedim, kaydetti.

Ardından indirmeleri denedim sorunsuz çalıştı. Firefoxda hiçbir eklenti, özelleştirme yok. Saf kurulumla kullanıyorum :D

ironic

Kullandığın eklentileri tek tek kurarak dene.. Biri soruna neden oluyor galiba.  :)

CodErode

Hiçbir eklenti yok dedim ama pardon, Fasterfox Extra 3.1.8 varmış. Onu kaldırdım, birkaç gün deneyecem.

Dipnot: O eklentiyi kurduktan sonra da uzun süre indirme yaptım ama sıkıntı olmamıştı, yine de deneyelim.

ironic

Fasterfox ince ayar çekiyordu.. Şüpheli bence o dur 

Sherlock Holmes

FasterFox yorumlarında şöyle bir tavsiye fark ettim.
FF ayarları ile ilgili bir değişiklik yapılıyor ise,
çerezlerin silinmesinin yararlı olabileceği yazıyor.
:)

CodErode

Neyse ki kaldırdık.. Birkaç güne çıkar sonuç.. :D

CodErode

Yok arkadaşlar akşam saatlerinde yine indirme hatası yaşadı... Bazen böyle yapıyor. Eklentiyle alakası yok yani anlaşılan.

bytan

İndirmeye çalıştığın yerde zaman zaman kesintiler meydana gelmiş olabilir mi? Firefox'u uçbirimden çalıştırıp kesilme meydana geldiğinde ilgili çıktı satırlarını buraya aktarırsan birşeyler yakalamaya çalışabiliriz.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

CodErode

@bytan sanırım konuyu yanlış anladınız. Bende kesilme yaşanmıyor. İndir diyorum, indirme penceresi geliyor, indirme yerini seçiyorum fakat indirme yapmıyor.

bytan

Peki şöyle sorayım, indirme yaptığın yerde o an için bir sorun olmuş olabilir mi? Bu sorunu yaşadığın zaman başka kaynaklardan indirme işlemi yapabiliyor musun?

PF @ ST

CodErode

Hayır hiçbiyerden indirme yapamıyorum. Rapidshare, hotfile, upload.gen.tr vs...

serenler

http://letitbit.net sitesinden indirme yapamıyorum. bu siteden dosya indirmek istediğim zaman windowsa geçmek zorunda kalıyorum. kubuntu da indiremediğim dosyayı windowsa geçince indirebiliyorum. aynı sorun sizde de var mı? yani bu site linux a mı destek vermiyor, ya da bırakmak istediği cockie ler mi uyum sorunu yaşıyor acaba.
https://launchpad.net/~serenler07
www.dahianlamindakideayriyazilir.com

alquirel

Ben indirebiliyorum.

Önbellek temizliği, DNS değişikliği falan denenebilir aslında.