İnternet olmadan program yükleme?

Başlatan mustafa730, 17 Mart 2008 - 00:50:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mustafa730

Arkadaşlar Ubuntu'yu yeni kurdum. Ama malesef wireless driver sorunundan dolayı internete Ubuntu üzerinden giremiyorum. Şimdilik Windows üzerinden bağlanıyorum. Sorum şu hard diske indirdiğim bir programı Ubuntu'da nasıl kurabilirim. Veya internet olmasa Ubuntu'da hiçbirşey yapamayacakmıyım. Örneğim şu anda DVD veya VCD izleyemiyorum. Program Ekle/Kaldır'da gstreamer diye başlayan bir program görünüyor ama eklemek istediğimde internet bağlantısı istiyor. Bir siteden media player indirdim ama nasıl kuracam bilmiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

heartsmagic

İnternet bağlantın yoksa Linux kullanamazsın diye bir şey yok, ancak deponun nimetlerinden yararlanamayacağın kesin. En azından Ekle/Kaldır nimetinden yararlanamazsın. Linux üzerinde programlar bir çok kütüphaneye ve bazı diğer uygulamalara bağlı durumdadırlar. Bu nedenle bir programı kurmak için peşi sıra birden çok paket veya kütüphane dosyası kurman gerekir. İnternet bağlantın yoksa bunu şu şekilde çözersin:

http://packages.ubuntu.com/ sitesine gider, istediğin programı aratırsın. Sonra o programın sayfasına gittiğinde kendisinin hangi paketlere bağımlı olduğu listelenir. Bu bağımlılıklarla beraber programın kendisini de çeker, bir dizine koyar, Ubuntu altında konsolda bu dizine gidip

Alıntı Yapsudo dpkg -i *

ile programı kurarsın. Kabaca böyle ve dediğim gibi bir hayli zahmetli.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasanaa

eski bir konuya yazıyorum ama yeni bir konu açıp kalabalık yaratmak istemedim. acaba package manager gibi bir programın windows versiyonu varmı? yapmak istediğim bir internet kafede mesela (internet herhangi biryerde) o programla ubuntu depolarına bağlanıp istediğim bir programın .deb paketlerini bağımlılıklarıyla birlikte indirip internet olmayan ubuntuma kurmak.
Dropbox referansım

ırmak

Aklıma gelen
http://sourceforge.net/
üzerinden arama kısmının hemen altından işletim sistemini Linux olarak değiştirip istediğiniz paketleri yüklemek.
İlla .deb istiyorsanız http://www.getdeb.net/ alternatif olabilir.

andirinli

Alıntı yapılan: hasanaa - 09 Ağustos 2010 - 11:18:53
eski bir konuya yazıyorum ama yeni bir konu açıp kalabalık yaratmak istemedim. acaba package manager gibi bir programın windows versiyonu varmı? yapmak istediğim bir internet kafede mesela (internet herhangi biryerde) o programla ubuntu depolarına bağlanıp istediğim bir programın .deb paketlerini bağımlılıklarıyla birlikte indirip internet olmayan ubuntuma kurmak.

1 tane ubuntu live cd yada live usb ile kafeye gidersiniz.
bilgisayarı ubuntu live ile açarsınız.
synaptic paket yöneticisini açarsınız.
yüklemek istediklerinizi tek tek seçersiniz. (doğal olarak bağımlılıkları ile birlikte seçecektir.)
daha sonra synaptic dosya menüsünden paket indirme betiği oluştur dersiniz.
size bir paketleri indirebileceğiniz bir script dosyası oluşturur.
artık script dosyasını nereye kaydettiyseniz (kendi oluşturduğunuz bir dizine kaydedin)
çalıştırma izni verip çalıştırırsınız.
bütün ilgili paketleri indirir.
sizde o paketleri alır evinize götürürsünüz
ya /var/cache/apt/archives dizinine kopyalarsınız ve ardından synaptic le tekrar kafede seçtiklerinizi seçip kurarsınız
yada @heartsmagic in dediği gibi komut vererek hepsini kurabilirsiniz
Kasa : RAIDMAX AEOLUS-ATX-WB
PowerSupply :CODEGEN SX500
Anakart : GIGABYTE  GA-970A-DS3
İşlemci :AMD Desktop FX-Series X8120 3.1
Bellek : 4 x 4 GB CORSAIR 1600Mhz, DDR3 CL9 Vegeance
Ekran Kartı : MSI R7 370 GAMING 2G AMD Radeon R7 370 2GB GDDR5 256 Bit
HDD : 4 x Sandisk SSD Plus 480GB
Monitör : 2 x DELL S2240T Dokunmatik

hasanaa

evet bu çok mantıklı. betik olayını pek anlamasamda deneyerek öğreneceğiz artık. zaten flashbelleğimde ubuntumun remastersys yedeğini taşıyorum.
peki flashbellekteki live cd yi kullanırken mesela home dizinine bi dosya kopyaladığımda orada kalıyormu yoksa live cd yi kapatınca sıfırlanıyormu?

ayrıca aynı bu şekilde çalışan bir win programı var mı diye hala merak ediyorum?
Dropbox referansım

heartsmagic

Canlı CD ile yaptığın işlemler sıfırlanır. Harici bir yere alman lazım paketleri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hasanaa

ozaman /var/cache/apt/archive/ altındaki .deb paketlerinin harici bir yere alsak yeterli.
Dropbox referansım

ironic

Alıntı yapılan: hasanaa - 10 Ağustos 2010 - 12:04:12
ozaman /var/cache/apt/archive/ altındaki .deb paketlerinin harici bir yere alsak yeterli.

Evet. Farklı bir disk bölümü ya da taşınabilir ortamlara yedekleyebilirsin.

cemale

peki ne kadarlık bir indirme yapabiliriz..yani 1 gb lık bir oyun-program vs..bu yolla yapılabilirmi.
live cd ile yapılan işlemleri nereye kaydetiyor..
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

hasanaa

live cd ile kurulan paketler /var/cache/apt/archives/ dizininde yedekleniyor. onları ayrı bir diske alıp ordan sistemimize kuruyoruz elle sanırım.
Dropbox referansım

ironic

Live CD, RAM e yüklendiği için fazla arşivleme yapamaz. Bunun yerine normal kurulu sistem üzerinde yedeklemen ya da sunuculardan normal yollarla paket indirmesi yapman daha iyi olur.

krwlng

Ben de "/var/cache/apt/archives/" dizinini alıp daha sonra tek komutta kurulum yapıyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

hasanaa

Alıntı yapılan: krwlng - 10 Ağustos 2010 - 16:20:57
Ben de "/var/cache/apt/archives/" dizinini alıp daha sonra tek komutta kurulum yapıyorum.

tek komut derken?
Dropbox referansım

cemale

Alıntı yapılan: ironic - 10 Ağustos 2010 - 16:12:21
Live CD, RAM e yüklendiği için fazla arşivleme yapamaz. Bunun yerine normal kurulu sistem üzerinde yedeklemen ya da sunuculardan normal yollarla paket indirmesi yapman daha iyi olur.

teşekkürler.ben tam bunu sormuştum.. ;)
Gerçekçi Ol İmkansızı İste !

plymouth

Alıntı Yap1 tane ubuntu live cd yada live usb ile kafeye gidersiniz.
bilgisayarı ubuntu live ile açarsınız.
synaptic paket yöneticisini açarsınız.
yüklemek istediklerinizi tek tek seçersiniz. (doğal olarak bağımlılıkları ile birlikte seçecektir.)
daha sonra synaptic dosya menüsünden paket indirme betiği oluştur dersiniz.
size bir paketleri indirebileceğiniz bir script dosyası oluşturur.
artık script dosyasını nereye kaydettiyseniz (kendi oluşturduğunuz bir dizine kaydedin)
çalıştırma izni verip çalıştırırsınız.
bütün ilgili paketleri indirir.
sizde o paketleri alır evinize götürürsünüz
ya /var/cache/apt/archives dizinine kopyalarsınız ve ardından synaptic le tekrar kafede seçtiklerinizi seçip kurarsınız
yada @heartsmagic in dediği gibi komut vererek hepsini kurabilirsiniz

Bu harika bir çözüm. Teşekkürler.
Evime internet bağlattırmadan linuxu2 yıl nasıl kullanırım diye düşünürken bunu bulamadığım için taşınabilir ubuntu  diski yapıp öyle kullandım.
Haftada bir internete gider istediğim programları "apt-get -d" ile indirir eve gelince de /var/cache/apt/archives altına kopyalayıp
dpkg -i *.deb
komutuyla kurulumları yapardım.
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

krwlng

Alıntı yapılan: hasanaa - 10 Ağustos 2010 - 23:35:00
Alıntı yapılan: krwlng - 10 Ağustos 2010 - 16:20:57

tek komut derken?

:) çok basite indirgedim sanırım.

bir satırda birden fazla program ismi girerek tek komutta yani.

sudo apt-get install emesene xchat netbeans stellarium scribus ... &&upgrade gibi.

hasanaa

Dropbox referansım

mehmetberkil

arkadaşlar konu eski ama ben sizlerle internetten bulmuş olduğum bir programı paylaşmak istiyorum. programın adı wapt-get. bu program windows üzerinde çalışıyor ve adından da anlaşılabileceği gibi (apt-get) ubuntu için internetten yazılım  yüklüyor. bu yazılımları yüklerken bütün bağımlılıkları ile birlikte indiriyor. örneğin evde internet bağlantısı yok ve ubuntu bilgisayara vlc yi kurmak istiyorsunuz. flashdisk kullanılabilen bir internet kafeden bu program ile vlc yi ve bütün bğımlılıklarını indirebilir ve sonra evde ubuntu bilgisayara kurabilirsiniz. ben kullandım işe yarıyor. programı bu adresten indirebilirsiniz http://code.google.com/p/wapt-get/downloads/detail?name=wapt-get_0.2-dev-20081012_bin.zip&can=1&q= yalnız programı indirdikten sonra birtakım düzenlemeler yapmanız gerekiyor. wapt-get.conf dosyasını kendi sürümünüze göre düzenlemeniz ve ayrıca sources.list dosyasına deb http://tr.archive.ubuntu.com/ubuntu/ lucid main universe multiverse restricted satırını da eklemeniz gerekiyor. sonra programı çalıştırın ve önce U seçeneği ile paket bilgisini güncelleştirin sonra L ile paket bilgisini yenileyin ekrandan istediğiniz paketi aratıp indirin.

plymouth

This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

krwlng

Synaptic ile seçtiğiniz uygulamalar için indirme betiği oluşturabilir, daha sonra bu betiği ister linux ister başka işletim sistemli makinede kullanarak bağımlılıkları ile bütün dosyalara sahip olabilirsiniz. Synaptic ile dosya ekleme özelliğini kullanarak deb paketlerinin olduğu dizini seçip bütün paketleri tek seferde kurabilirsiniz.

cokelez

slm ben yeni yeni kullanıyorum ubuntuyu ben yurtta kalıyorum dolayisiyla internettim yok
internet cafeden wapt-get yardımı ile indirip kuruyum dedim
ben ubuntu
       10.10
       i686 kullanıyorum i686 ile packages bulamıyor
bunu nasıl çözerim veya i386 yüklüyebilirmiyim pc me yardımcı olursanız sevinirim

krwlng

sonu x86 olduktan sonra arada fark yok, başka bir sorun vardır belki uygulamada.

cokelez

cevap için teşşekür ederim
bi sorum daha olcaktı ben
archive erişemiyorum yani bir dosya atmama izin vermiyor
wapt-get te indirilen dosyalar çok fazla oluyor
terminalden bunları yüklerken yol bulamıyorum
yani e:/wapt-get/download/.... bu yolun kodunu nerden bulabilirim
birde bu dosyaları bir tek programa çevirip tek birkerede yükleye bilirmiyim

krwlng

İki soruya tek seferde cevap vereyim; synaptic açın ardından "Dosya>İndirilen paketleri ekle" seçeneğini seçip paketlerin olduğu dizini seçin ve tamam deyin, synaptic size yüklenecek, yükseltilecek ve kaldırılacak paketlerin listesini verir, tamam deyip kurulumu tek seferde bitirebilirsiniz.