[Çözüldü] Ubuntu açılmıyor.

Başlatan maydin95, 14 Mayıs 2010 - 17:55:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

maydin95

mount: mounting /dev/disk/by-uuid/0440d8dc-9955-4ec4-8577-db3d019e5f71 on /root
failed: Invalid argument
mount: mounting /dev on /root/dev failed: No such file or directory
mount: mounting /sys on /root/sys failed: No such file or directory
mount: mounting /proc on /root/proc failed: No such file or directory
Target filesystem doesn't have /sbin/init.
No init found. Try passing init= bootarg.

BusyBox v1.13.3 (Ubuntu 1:1.13.3-1ubuntu11) built-in shell (ash
Enter 'help' for a list of built-in commands.

(initranfs) _

Arkadaşlar bilgisayar açılışında bu hata ile karşılaştım. Bundan önceki açılışta bilgisayar tıkanmış ve prizden elektriği keserek kapatmışlar bilgisayarı. Galiba bir defa da elektrik kesilmişti ama o zaman bir sorun olmamıştı.
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

bytan

Forumda benzer başlıklar var @maydin95. Genel olarak izlediğimiz yol diske fsck yapmak ve/veya grub ile fstab dosyalarının içlerindeki uuid değerlerini kontrol edip gerektiğinde düzenlemek  oluyor.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

maydin95

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18712.0.html
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2697.msg29063.html#msg29063

Yukarıda yerlere baktım. Önerdiğiniz başka yer varsa bakayım. Şu an denemedim ama en kısa zamanda yazılanları uygulayacağım.

Ayrıca bu sorun GRUB ile ilgili mi Ubuntu ile ilgili mi?
Din; ilimle birleşirse nefaset, cehaletle birleşirse rezalet, siyasetle birleşirse de felaket olur.

bytan

Karışık diyelim. :)

Kullandığın sürüme bağlı olarak menu.lst yerine grub.cfg'ye dokunman gerekebilir.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
PF @ ST

maydin95

Arkadaşlar  bununla uğraşmak istemiyorum ve zaten sistemde bazı şeyler hata veriyordu bu yüzden Ubuntuyu tekrar kurmaya karar verdim.  apt nin indirdiği şeyleri yedekleyip sonra ubuntuyu tekrar yükleyecektim. Ama eski ubuntumun kurulu olduğu yere bilgisayar dan ulaşmak istediğimde şu geliyor.

Diskin diğer bölümlerinde bir sorun yok. Rahatça girebiliyorum. /var/cache/apt dizinindeki indirdiğim şeyleri kurtarsam yeter bana gerisi pek önemli değil.

bytan

Fsck yapıp bölümü düzenlemeye çalışmalısın. Halen sorun devam ederse dmesg | tail ile problemi incelersin.

PF @ ST

maydin95

Canlı CD den açtım ve ilk olarak şunları uyguladım.

sudo mkdir /media/sda1
sudo mount /dev/sda1 /media/sda1

Sonra "sudo fdisk -l" yaptım. sda1 de imiş.

sudo fsck /dev/sda1

deyince bir şeyler sordu ilk başlarda evet sonralarda hayır dedim bir şey olmuyor diye. Denedim ve bağlandı o bölüme. Ama bazı dosyaları görmüyordu. Bağlı iken aynı komutu tekrarladım bu sefer dikkatli olun bağlı dedi evet dedik geçtik. Bu sefer devamlı parmağım Enter tuşunda idi. Diğerine göre uzun sürdü ama yine de bitti.
  Bundan sonra sistemi yeniden başlatınca eski ubuntuma girdim.

/var/cache/apt/archives dizinindeki lib ile başlayan şeyleri belleğime kopyaladım. Sonra lib olan paketleri de başka bir dizine kopyaladım. Şu komutu verdim: "sudo dpkg -i *deb". Sonra o paketlerin bir kaçını tek tek açtım ama bağımlılıklar kırık onun için şu komutu kullanabilirsiniz: sudo apt-get update -f. Sanırım komut bu idi. Şimdi ben bu yedek dosyalarımı bilgisayara Ubuntuyu yeniden kurduğumda kuramayacak mıyım.

__________________________________________________________________________-
Bu arada fsck komutu ne işe yarıyor. Disk kurtarmadan başka bir görevi var mı? Bilmek isterim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2010 - 23:14:58

Yani sorunum çözüldü. Çok teşekkür ediyorum size.

bytan

Sorunun çözülmesine sevindim. Biraz riskli de olmuş.  Fsck bağlı bölümler üzerinde çalıştırılmaması gereken bir komut. Hatta seni uyarmış bile. :) Yaptığı şey ise dosya sistemini onarmaktan ibaret.

Archives klasöründen aldıklarını kurabilirsin elbet. Yeter ki her pakedin ihtiyaç duyduğu bağımlılıklar sağlanmış olsun.

Konuyu etiketleyerek kapatıyorum.

PF @ ST