[Çözüldü] Root yetkisi ile dosya silme problemi

Başlatan screenshot, 14 Mayıs 2010 - 03:52:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

screenshot

Son günlerde yaptığım çalışmalar sonrasında yerel diskimde inanılmaz derecede az yer kaldığını gördüm.

Şu ana kadar kullanıcı dizinimdeki silemediğim, silmek için root yetkisi gerektiği durumlarda terminalden sudo nautilius komutunu kullanıp silme işleminden sonra bu dosyaların mevcut kullanıcı çöp kutusuna atıldığını zannediyordum. Bu şekilde sildiğim dosyalar root oturumundaki çöp kutusuna atılıyor. Dolayısı ile root oturumu ile ubuntuyu açmadığım için zamanla dolan root hesabındaki çöp kutusu acayip derecede yer kaplıyor.

Bu gün farkettiğim bu durumu kurtarma kipinden root oturumu ile giriş yapıp çöp kutusunu boşaltarak çözdüm.

Sormak istediğim kendi kullanıcı hesabım ile açtığım oturumda root yetkisi gereken durumlarda sildiğim dosyaların root hesabındaki çöp kutusuna atılmamasını nasıl sağlarım?

Yada root hesabındaki çöp kutusunu mevcut kullanıcı oturumundan nasıl boşaltabilirim?
"Zihin Fukara Olunca , Fikir Ukala Olur"

hitokiri

soru 1 ; recovery moddan nasıl boşalttın root taki çöpü ?
öneri 1; nautilus   >>   düzen  >>   tercihler  >>   davranış   >>   çöp  >>   çöpü atlatacak bir "sil" komutu ekle
öneri 2; sudo nautilus  '/root/.local/share/Trash/files'
komutla root kullancısı için saklanan  çöpe ulaşabilirsin.
Ya da ; sudo rm -rf dosyafalanca

heartsmagic

sudo nautilus ile açacağın yöneticinin tercihlerinden, davranış sekmesine gel. Çöpü atlatacak bir sil komutu ekle'yi seç.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

screenshot

Cevap için çok teşekkürler.

Alıntı yapılan: hitokiri - 14 Mayıs 2010 - 04:02:03
soru 1 ; recovery moddan nasıl boşalttın root taki çöpü ?

Öncelikle boot ekranında kurtarma modunu seçtim. Sonra ekrana gelen seçeneklerden root seçeneğini seçtim. Komut ekranında startx yazdığımda root oturumu ile ubuntu açıldı. Sonra çöp kutusunu bu oturumu kullanarak boşalttım.  Yaklaşık 19gb kadar yer kaplıyordu.

Uck ile sistem yedeğini almaya çalışıyorum bir kaç gündür. Sürekli dil paketleri yüzünden hata veriyor. Program kullanıcı dizinindeki tmp klasörünü kullanıyor. Tmp klasörünü içeriğini root yetkisi ile siliyorum. Sildiklerim meğer hep root hesabındaki çöp kutusuna aktarılıyormuş.

hitokiri

Geçmiş olsun o zaman :)
19 gb bi kaç aydır böyle devam ediyor herhalde durum :)
Neyse peki sorun çözüldü diyebilir miyiz ?

screenshot

19 gb 3-4 gün içinde oluştu :D
Sorunum çözüldü. Tekrardan çok teşekkür ediyorum.