Ubuntu 10.04 LTS'de Wine problemi

Başlatan cangula, 13 Mayıs 2010 - 21:48:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cangula

Merhaba arkadaşlar. Yeni bir ubuntu kullanıcısıyım ancak az çok birşeyleri öğrendim artık. 9.04 versionundayken yüklediğim wine 10.04'e yükledikten sonra hiçbir .exe dosyasını çalıştırmaz oldu. Bu konuda herhangi bir yardım yapabilecek ya da güncelleme verebilecek biri varsa şimdiden teşekkür ederim.

karadam

Merhaba,

Çok ilginç bende 10.04 kullanıyorum. Wine sistemde yüklü ve bütün wiendows uygulamalarını çalıştırabiliyorum. Sistem Türkçe ise Uygulamalar>Araçlar>Terminal açıp başlatmaya çalıştığın uygulamayı komut satırından başlatıp çıktıları paylaşırsan, sorunun ne olduğunu anlar ona göre çözüm ararız. Kolay gelsin.
Saygılarımla

İK

Mohican

Arkadaşlar burası yerimi bilmiyorum benimde wine ile sorunum var :  terminalden sh winetricks yazıp güncellemelerini kurmak gerekiyormus buraya kadar yaptım. winetricks yazdıktan sonra karşıma gelen pencere de flash ı işaretliyorum şöyle bir hata veriyor : sha1sum mismatch!  Rename /root/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe and try again. Yardımcı olurmusunuz ?
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım Hazreti Ebû Bekir

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: cangula - 13 Mayıs 2010 - 21:48:51
sonra hiçbir .exe dosyasını çalıştırmaz oldu.

Uçbirimden çalıştırmayı deneyiniz, @karadam'ın belirtiği gibi.
Başına wine yazın ve çalıştırmak istediğiniz uygulamayı sürükleyip Uçbirime bırakınız.

Alıntı yapılan: Mohican - 16 Haziran 2010 - 10:36:08
Rename /root/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe and try again. Yardımcı olurmusunuz ?

Konumda böyle bir dosya olduğundan eminmisiniz öncellikle.?
sudo ls /root/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe
kontrol edermisiniz.

Mohican

Alıntı Yapğnome
Konumda böyle bir dosya olduğundan eminmisiniz öncellikle.?

sudo ls /root/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe

kontrol edermisiniz.
Linux da acemiyim nasıl kontrol edicem bilmiyorum biraz daha detaylı anlatırsanız çok iyi olur henuz iki gündür linux kullanıyorum...
verdiğiniz komut satırını terminale yapıştırdım alt satıra bunu yazdı  :  /root/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım Hazreti Ebû Bekir

Sherlock Holmes

Doğru yapmışsınız,  :D
eğer alt satırda belirtiğiniz gibi çıktı ise.

Var olduğunu tespit ettiğimize göre,
istenilen işlemi yapalım, yani tekrardan isimlendirelim.

alt+F2 tuşlayıp
gksu nautilus
şifrenizi girdikten sonra açılan pencerede ctrl+h tuşlayınız.
sonrasında şu yolu izleyiniz;
/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe
dosyaya ulaştığınızda,
'umarım işe yarar' şu şekilde değiştiriniz /installflashplayer.exe

Mohican

Alıntı yapılan: ğnome - 16 Haziran 2010 - 11:53:12
Doğru yapmışsınız,  :D
eğer alt satırda belirtiğiniz gibi çıktı ise.

Var olduğunu tespit ettiğimize göre,
istenilen işlemi yapalım, yani tekrardan isimlendirelim.

alt+F2 tuşlayıp
gksu nautilus
şifrenizi girdikten sonra açılan pencerede ctrl+h tuşlayınız.
sonrasında şu yolu izleyiniz;
/.winetrickscache/./install_flash_player_ax.exe
dosyaya ulaştığınızda,
'umarım işe yarar' şu şekilde değiştiriniz /installflashplayer.exe

İsmini değiştirdim ama değiştirdiğim isimle terminalden tekrar başlatamadım ne yazmam gerekiyor ? Konum : `root@burak-desktop:/home/burak# ´  buradan nasıl ismini değitirdiğimiz dosyaya gelicez ? Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden  :)

Sherlock Holmes

winetricks yazdıktan sonra karşıma gelen pencere de flash ı işaretliyorum

Aynı işlemi tekrarlıyamıyormusunuz.?
Yani artık karşınıza bir pencere seçeneği gelmiyormu.?

Mohican

Alıntı yapılan: ğnome - 16 Haziran 2010 - 12:33:19
winetricks yazdıktan sonra karşıma gelen pencere de flash ı işaretliyorum

Aynı işlemi tekrarlıyamıyormusunuz.?
Yani artık karşınıza bir pencere seçeneği gelmiyormu.?

Pencere geliyor işaretliyorum, ama tekrar eski isimde bi dosya daha indiriyor ve onu çalıştırıp aynı hatayı veriyor, ismini değiştirdiğim dosyanın yanına geliyor yeni dosya o yüzden ismini değiştirdiğim dosyanın terminalden tekrar nasıl çalışacağını sormuştum...

alquirel

çalıştırmak istediğiniz dosyayı uçbirim ekranının üzerine sürüklediğinizde dosya yolunu kendi otomatik yazar
çalıştırmak için de başına wine yazmanız yeterli olacaktır sanırım

Mohican

Alıntı yapılan: alquirel - 16 Haziran 2010 - 12:40:14
çalıştırmak istediğiniz dosyayı uçbirim ekranının üzerine sürüklediğinizde dosya yolunu kendi otomatik yazar
çalıştırmak için de başına wine yazmanız yeterli olacaktır sanırım

dosyayı tutup sürükleyip enter a bastım alt satırda bunu yazdı  `bash: wine/root/.winetrickscache/installflashplayer.exe: No such file or directory´

alquirel

wine dan sonra bir boşluk bırakmanız gerekiyor

Mohican

Gerek kalmadı install_flash_player_ax.exe dosyasına çift tıkladım yüklendi :)  Yardımlarınız için çok teşekkür ederim sağlıcakla kalın...

Sherlock Holmes

hmmm.  :)
En basit ihtimaller bile,
en kesin sonuçları doğuruyormuş.
Çözülmesine sevindim.  @Mohican :D

Aequitas

Başlığı hortlatıyorum ama @Mohican ile aynı sorun var fakat indirilen dosyayı yükleyemiyorum, zira dosya boyutu 0kb. İndirme işlemini hiç yapmıyor. Sadece oraya "install_flash_player_ax.exe" isminde bir dosya oluşturuyor ve "Sha1sum missmatch error" hatasını veriyor. Wine'ye bir türlü flash eklentisini kuramadım. Yabancı forumlarda da pek bir çözüm yok.
Acaba sizden bu dosyayı indirebilirseniz bir yere upload etmenizi rica edebilir miyim, ya da varsa bu dosyayı indirebileceğim bir link verebilir misiniz? Elle kurayım bari.

Öfkelenmeyin.
           Hz. Muhammed (sav)