Adobe Master Collection CS3 kurmak istiyorum

Başlatan vuslat212121, 13 Mayıs 2010 - 17:50:06

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vuslat212121

Merhaba arkadaşlar bende yeni Ubuntu'ya geçtim  ama çok zorlanacagım öyle gözüküyor.  Ben bilgisayarıma Adobe Master Collection CS3 yüklemek istiyorum ama Ubuntu .exe dosyasını açmıyor  nasıl yapacağım  ve sitede dolaşırken bazı arkadaşlara baktım hem program verdiler hemde kod  nasıl olacak kodları nereye yazacağım bilmiyorum. Wubi yüklemeye çalıştım ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim ,  şimdiden teşekkürler.

Papyrux

Alıntı yapılan: vuslat212121 - 13 Mayıs 2010 - 17:50:06
Merhaba arkadaşlar bende yeni Ubuntu'ya geçtim  ama çok zorlanacagım öyle gözüküyor.  Ben bilgisayarıma Adobe Master Collection CS3 yüklemek istiyorum ama Ubuntu .exe dosyasını açmıyor  nasıl yapacağım  ve sitede dolaşırken bazı arkadaşlara baktım hem program verdiler hemde kod  nasıl olacak kodları nereye yazacağım bilmiyorum. Wubi yüklemeye çalıştım ama yapamadım yardımcı olursanız sevinirim ,  şimdiden teşekkürler.

Hoşgeldin,

Sanırım Ubuntu'ya geçmekten kastettiğin Linux kullanmaya başladım olsa gerek. Sorundan anladığım;
MS Win altında kullandığın Adobe Master CS3 yazılımını Linux altında da kullanmak istiyorsun.
*.exe uzantılı dosyaları Linux altında direkt çalıştırman imkansız. Linux altında WINE ile bunu yapman mümkün, çalıştıranlar var.
Yada açık kaynak kodlu bir uygulama ile derdine çare olabilirsin.
SUDO Dergisinin 17. ve 18. Sayılarında bu konuda oldukça tatmin edici bir makele dizisi başlamış durumda okursan sana yol gösterebilir.

Kod'ları nereye yazacağım sorusuna cevaben Linux hakkında biraz daha fazla bilgi edinmen gerek, sabırla okumalısın. Yıllardır yaptığımız bu açıkçası...
Kod olarak verilen ifadeleri yazarak uygulayacağın yere Uçbirim (daha bir çok kabuk uygulaması var) olarak isimlendirdiğimiz ve Linux kullanıcılarının bir çoğunun kullanmaktan haz duyduğu ve bilgisayarını yönettiği uygulamadır.
Bilgisayarı yönetmek iyi bir ifade oldu sanırım :)

Bu aşamada araştırma yapman ve uygulamaya geçtiğin aşamada yaşadığın sıkıntılar konusunda, hem sistemin, hem dağıtımın, hemde gerçekleştirmek isediğin uygulamalar konusnda daha fazla açıklamalar yaparak sorularını sorarsan burada cevap alabilirsin.

Konu başlığını, yaşadığın sorunla ilgili anahtar kelimeler ile hazırlarsan daha çok kişi cevap verecektir.

Şimdiden bilgisayarına ve şahsına yaptığın iyiliği bir an önce fark etmen ve bağımlıklarından kurtularak özgürlüğün tadını çıkarman dileği ile kolaylıklar diliyorum.

Aşağıda Linux'u anlamak ve yaşadığın olası sorunları çözmek için öneri olarak suncağım birkaç bakış açısını sıralayacağım. O yoldan tez zamanda geç ki farkındalığın artsın ve ne ile haşir neşir olduğunu bil.

- Linux işletim sistemi özetle nedir. (Burada diğer işletim sistemlerine olan aşinalığın ile bağlantılı olarak Linux'u anlamaya çalışma... Herşeyi unut..) :)
- Dağıtım nedir? (Böylece Ubuntu hakkında geniş fikir edinirsin...)
- Paket nedir? (Burada Program ve *.exe hakkında fikir saihbi olacaksın)
- Temel Linux kodları nelerdir? (Burada kabukta çalışmanın nasıl olduğuna alışırsın)
- Grafik arayüz nedir? (x11 hakkında fikir sahibi olacaksın)
- Masaüstleri nedir? (Gnome KDE v.s.)
- İşletim sistemi temel dosyaları nelerdir? (Burada network, kullanıcı, Grub / Grub2, Lilo, v.b.gibi yönetici uygulamalarının başvurduğu işletim sistemini idare eden dosyalar hakkında bilgi sahibi olursun)
- Linux dosya mimarisi nasıl yapılanmıştır? (Temel olarak win'deki belgelerim, program files, temp, v.s. yapılanmasının Linux altında nasıl işlediğini öğrenirsin)
- ........

Sanırım bundan sonra yolu kendin bulabilirsin :)

Kolay gelsin.
papyrux

heartsmagic

Komutları nereye yazacağın hakkındaki sorun için http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html 12 numaralı maddeye bakabilirsin.

Uygulama kurulmuyor ama neden kurulmuyor? Wine kurdun mu?
Wine nedir? Windows tarafındaki bazı uygulamaları çalıştırabileceğimiz bir uygulamadır. Forumda biraz arama yaparsan yeterli bilgiye ulaşırsın sanırım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?


Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.