ubuntu server için

Başlatan captains, 13 Mayıs 2010 - 11:01:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

captains

arkadaşalar kolay gelsin herkese benım şöyle bır sıkıntım var  ben eve kendım server kurdum bu elektrık gıdıp geldıgı zaman serverım kapanıyor  ubuntu server ıcın her gun bellı bır saate pc nın acılması ıcın bır scrıpt varmı yada bunu nasıl uzaktan acabılırım anakarttan bahsetmıs arkadaslar ama benım anakartım desteklemıyor yardımlarınızı beklıyorum saygılarımla

krwlng

Arkadaşım, anakart konusu doğru, eğer anakart destekliyorsa fax modem aracılığı ile modemin bağlı olduğu telefon hattı aranarak uzaktan açılması sağlanabiliyor. Kartının desteklemediğini söylemişsin, sana daha farklı ve biraz daha riskli bir yöntem önerebilirim. Bu sunucu hiç kapanmıyorsa, yani 7/24 açık kalması gerekiyorsa, Bios ayarlarından, Power management bölümünden power safe off yaptığın zaman elektrik gidip gelince makine kendiliğinden açılır. Yani fişini çekip takınca düğmeye basmadan makinenin açılması gibi. Bunu genelde güvenlik kamerası kullanan yerlere yapıyoruz biz. Güç kaynağı bazen yetmeyebiliyor bu tip durumlarda elektrik gidip gelince makine kendini otomatik açıyor. Burada riskli olan kısım, elektriğin gidip geldiği zaman hep aynı akımla gelmemesi, yüksek bir akım sonucu güç kaynağı, hatta anakart ve hdd zarar görebilir. Şuan için birkaç firma uzun zamandır kullanıyor bir sorun çıkmadı. Araya Regülatör koyabilirsen gayet güzel bir çözüm olur. Power management ayarları anakarta göre değişiklik gösterir, kendi anakartına göre arama yaparak bulabilirsin.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

kaansef

Bide power suply alırsan elekrtik akımı hep aynı gelir.@krwlng bu arada saol bunu yeni öğrendim.
# 28065