Masaüstü Kurmanın Hızlı Yolu?

Başlatan myefsane, 13 Mayıs 2010 - 09:09:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

myefsane

Kde kullanıyordum bir çok sorun yüzünden gnome ye geçmeye karar verdim.  Ancak her geçişte uçbirimde çalıştırdığımda 7 saat yazıyor. Bunun daha hızlı yolu yok mu mesela setup dosyası gibi indirsek sonra kursak :)

ironic

Daha hızlı yolu , daha hızlı bir internet bağlantısı kullanmak olurdu herhalde.  :) Eğer sorun; bağlantı hızına göre paketlerin yavaş indirilmesi ise, yazılım kaynaklarından farklı bir sunucu seçebilirsin.

myefsane

ironic

Alıntı yapılan: ironic - 13 Mayıs 2010 - 09:33:38
Eğer sorun; bağlantı hızına göre paketlerin yavaş indirilmesi ise, yazılım kaynaklarından farklı bir sunucu seçebilirsin.

Sıfır Kubuntu kurulumu yapmadığım için, yazılım kaynakları uygulaması yüklü geliyor mu bilmiyorum.. Dediğim gibi, uygulama arayüzünden farklı bir sunucu seçebilirsin. (Almanya, Hollanda gibi..)

Farklı yol olarak aşağıdaki anlatım ile depoları yenileyebilirsin (Hollanda sunucularını kullanacak..).

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,417.0.html

Yalnız anlatımın girişindeki komutu,

sudo kate /etc/apt/sources.list

olarak ver.. Daha sonra sistemi tekrardan güncelle.. Eğer, ağında bir sorun yoksa hız sorunun düzelmiş olması gerekir.

krwlng

Ben bir iki kez Türkiye sunucularını kullanma gafletinde bulundum, 10 dk lık işi 3 saatte yapıyordum. Benim önerebileceğim en düzgün sunucular, Almanya sunucuları, şuana kadar hiç sorun yaşamadım, başka hızlı sunucular da vardır fakat benim favorim Almanya. Bir de, eğer Türkiye kurulumunu Ctrl+C ile yarıda kesip sunucu değiştirirseniz ve aynı komutu tekrarlarsanız, paketler kaldığı yerden kurulmaya devam ediyor, bu harika birşey.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

stratovarius

Ben kde'de ironicin verdiği sourcelisti kullanıyorum gayet hızlı 2 mbit internetimi sonuna kadar sömürüyor kurulumlarda.

garafatma

Alıntı yapılan: krwlng - 13 Mayıs 2010 - 11:43:48
Ben bir iki kez Türkiye sunucularını kullanma gafletinde bulundum, 10 dk lık işi 3 saatte yapıyordum. Benim önerebileceğim en düzgün sunucular, Almanya sunucuları, şuana kadar hiç sorun yaşamadım, başka hızlı sunucular da vardır fakat benim favorim Almanya. Bir de, eğer Türkiye kurulumunu Ctrl+C ile yarıda kesip sunucu değiştirirseniz ve aynı komutu tekrarlarsanız, paketler kaldığı yerden kurulmaya devam ediyor, bu harika * bir şey.

Katılıyorum. Bende hep almanya sunucularını kullanıyorum CD kalıbını indirirkende, güncellemeleri yaparkende.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010