[Çözüldü] sudoers dosyası düzenlemesi sonrası problem

Başlatan sawash35, 13 Mayıs 2010 - 03:56:18

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sawash35

Uçbirimi aç ve şu komutu ver:

Kod: [Seç]
sudo visudo
açılan sayfada şu satırı bul ve vaşındaki # karakterini sil.

Alıntı

%sudo ALL=NOPASSWD: ALL

Ctrl+x ile kaydet, kapat.

Sistemden çıkış yap, tekrar gir. Artık sudo sana parola sormaz.

Sırasıyla :
1) sudo open nautilus /etc (komutu terminale yazarak Nautilus'u açın)
2) sudoers dosyasını bulun ve dosyasının Erişim Haklarını 'Okuma ve yazma' olarak değiştirin. (Dosya üzerinde sağ tık Özellikler'de)
3) sodoers dosyasına çift tıklayarak Gedit ile açın.
4) Öncelikle %sudo ALL=NOPASSWD: ALL satırını bulun ve # işaretini silin.
5) Kendi kullanıcı isminizi; %metin ALL=NOPASSWD: ALL şeklinde dosyanın en alt satırına ekleyin.
6) Kaydedip çıkın. sudoers dosyasının Erişim Haklarını tekrardan 'Salt okunur' olarak ayarlayın.
7) Oturumu kapatıp tekrar giriş yapın.
sifre olayını kaldırmak icin yukarıdaki işlemleri yaptım fakat sudo visido basamagında yaptıgım işlemden sonra kaydeder diye ucbirimi kappattım (herseyi yuzume gozume bulastırdım) işlemleri yapmaya devam ettim ve basaramdıgımı anlayınca tekrer duzgun bi sekilde yapayımderken sudoers dosyası iptal olmus  hic bie sekilde acılmıyor ve sudo open nautilus /etc bu komutta islem yapmıyor eski haline  dondurmek mumkunmu?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 03:59:45

sudo chmod 0440 /etc/sudoers

bu komutu denedim ama netice aynı

ebubekirs

sudo gedit /etc/sudoers

ne cevap veriyor ?
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

sawash35

sudo: /etc/sudoers is mode 0640, should be 0440
Segmentation fault
uyguladım bu cıktı

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 09:28:18

resimdeki secili dosyalar iptal oldu

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 12:34:55

caba o doyaları paylasan birinden alsam ve aynı yere yerlestirsdem sorunum çözülürmü ustalar tabi birinin o dosyaların birer kopyasını bana gondermesi lazım?

bytan

Öncelikle sistem genelinde tüm uygulamalar için şifre sorma özelliğini kaldırma.

İkinci olarak resmi göremediğim için iptal edilenlerin hangileri olduğunu anlayamadım.

Aşağıdakinin çıktısı nedir?

ls -l /etc/sudoers

Sistemi canlı cd ile açarak forumda daha önce verilmiş örnek sudoers dosyalarından birini inceleyerek kendi dosyanı onarmayı deneyebilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

sawash35

iptal olan dosyalar sunlar (bende resim gorunuyor ?)  passwd- , shadow , shadow-, sudoers, sudoers.tmp.save

ls -l /etc/sudoers
bunun cıktısıda su : -rw-r----- 1 root root 581 2010-05-13 00:35 /etc/sudoers

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 14:36:59

canlı cd ile nasıl yapıcagımı bilmiyorum

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 15:31:19

1) sudo open nautilus /etc (komutu terminale yazarak Nautilus'u açın)
2) sudoers dosyasını bulun ve dosyasının Erişim Haklarını 'Okuma ve yazma' olarak değiştirin. (Dosya üzerinde sağ tık Özellikler'de)
3) sodoers dosyasına çift tıklayarak Gedit ile açın.
4) Öncelikle %sudo ALL=NOPASSWD: ALL satırını bulun ve # işaretini silin.
5) Kendi kullanıcı isminizi; %metin ALL=NOPASSWD: ALL şeklinde dosyanın en alt satırına ekleyin.
6) Kaydedip çıkın. sudoers dosyasının Erişim Haklarını tekrardan 'Salt okunur' olarak ayarlayın.
7) Oturumu kapatıp tekrar giriş yapın.
buyuk ihtamelle sorun sundan kaynaklandı : 5. maddeyi uygularken kullanıcı adımı savas-desktop olması gerekirken savas yazdığım için ( %savas-desktop ALL=NOPASSWD=ALL  yazıcagama , %savas  ALL=NOPASSWD=ALL  yazmıstım ) bu sorun cıktı
Ondan sonra yukarda belirttiğim dosyalar eriselemes oldu dolayısıyle sudo komutu işlemiyor artık .
Bunu duzeltmemin bir yolu yokmu ustalarım?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 15:58:40

dosya sisteminde root ve lost4found klasorleride çarpı işartli kilitli

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 16:00:52

sırf bu yuzden format atmak istemiyorum yedekde alamdım zaten

heartsmagic

İlk iletinde geçtiğin ikinci anlatım nereye ait? Eğer bizim forum veya wikidense düzeltelim zira yazma hakkı verme olayı hem gereksiz hem de görüldüğü üzere sorunlara yol açabiliyor. bu dosyada zaten düzenleme işlemi için doğrudan açma hiçbir zaman tavsiye edilmez. Sıfr bu iş için visudo komutu mevcut.

sudo visudo komutudur bu işin olur yanı.

Sistemi kurtarma kipinde aç. Ardından:

chmod 440 /etc/sudoers komutnu ver. Ardından normal kullanıcınla giriş yapıp:

sudo visudo komutunu ver duruma bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sawash35

ilk iletideki 2. anlatım konuyu acanın kendi buldugu çözüm . Konu bu forumda acılmıstı
Sistemi kurtarma kipinde nasıl acıcagam recovery seceneginden acıyorum 5 adet secenek cıkıyor

heartsmagic

Forumdaki bağlantıyı verebilir misin burada?

Kurtarma kiğinde root shell benzeri bir seçenekse onu kullan.

sawash35

recovery secip 5 secenekten Root Droop to root shell promt sectim hemen altında siyah ekranda root@savas-desktop:~# yazısı cıktı
hiç bişey yapamadım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 13 Mayıs 2010 - 18:07:40

nasıl oldu anlamadım ama sudo visudo çalıstı # /etc/sudoers
#
# This file MUST be edited with the 'visudo' command as root.
#
# See the man page for details on how to write a sudoers file.
#

Defaults        env_reset

# Host alias specification

# User alias specification

# Cmnd alias specification

# User privilege specification
root    ALL=(ALL) ALL

# Uncomment to allow members of group sudo to not need a password

ebubekirs

Sorununuz çözüldü mü bu durumda ?

sawash35

sanırım çözüldü ama etc/sudoers dosyası kilitli hala bu sorun olustururmu acaba? sudo visudo acılıyor.

İlgilendiğiniz ve vakit ayırdıgınız için çok tesekkur  ederim .

ebubekirs

sudoers dosyasına sadece yetkili kullanıcı olarak erişilebilir. Kilitli olması normaldir.

Rica ederiz  ;)

heartsmagic

Sorduğum anlatım hangi başlıkta geçiyor?

sawash35

Heartsmagic sorudugn anlatım aradım ama bulamadım  keske yer imlerine eklseydim  hatırladıgım kadarıyla bu forumdaydı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 14 Mayıs 2010 - 14:03:25

konu ismini tam olark hatırlamıyorum ama  her seferinde sifre sorma kaldırma gibi biseydi

heartsmagic

Bir ara gözümüze ilişirse düzeltelim bunu. Gerçi Google araması da sonuç vermiyor, sadece bu başlığa yönlendiriyor bizi.
Sorun halledildiğine göre konuyu kapatalım.