kurulum bittikten sonra yeniden başlamıyor

Başlatan gomugomuno, 11 Mayıs 2010 - 22:18:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gomugomuno

ubuntu 10.04 windows ile yan yana kurulumunun son aşamasında yeniden başlata bastığımda i/o errors verdi ve başlatamadı bilgisayarı. ancak kapatıp açtıktan sonra çalıştı fakat buda uzun sürmedi. açılışta ubuntuyu seçtikten sonra siyeh bir ekran geliyor,  bu sorunun çözümünü bilen var mı ?

barış

Çalışan CD ile çalıştırırmısınız bilgisayarınızı? Ayrıca CD'nin md5 kontrolünü yaptınız mı?

gomugomuno

cd ile ilgili problem olduğunu düşünmüyorum çünkü tek başına kurduğumda sorunsuz çalışıyor ancak win 7 ile dediğim gibi problem veriyor :( ilgin içinde teşekkür ederim ayrıca. kurulumu ise ayrı disklere yaptım .

zeitgeist

Alıntı yapılan: gomugomuno - 11 Mayıs 2010 - 22:18:01
ubuntu 10.04 windows ile yan yana kurulumunun son aşamasında yeniden başlata bastığımda i/o errors verdi...

Alıntı yapılan: gomugomuno - 11 Mayıs 2010 - 23:03:50
...kurulumu ise ayrı disklere yaptım .

Önce yan yana kurulum yaptın hata aldın ve sonrasında ayrı disklere kurdun ve sorun kalmadı, doğru mu anladım?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

qunti

o hatayi bendede verdi elimle reboot komutu verdim ben sonra da kullanmaya başladım hala o kurduğumu kullanıyorum sorun yok gibi :), forumda takma herkesin başına geliyo gibi bir iletide gelmişti bana ndan içim rahat :P.Bu arada hata şu muydu? ;

....[927.863358] end_request : I/0 error , dev sr0 , sector 506408...

burdaki gibiydi dimi?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2010 - 06:42:47

Benimle aynı fikirde olan var mı?

gomugomuno

kurulum bittikten sınra şu mesajı veriyor ve o şekilde kalıyor "you cpu appears to be expected security protections please check your bios settings ,or ....."

eribol

Bios ayarlarıyla oynamış olabilir misiniz? Cpu ile ilgili ayarlar değiştirilmiş sanırım.

gomugomuno

oynadığımı hiç hatırlamıyorum ama varsayalım oynamışım nasıl düzeltebilirim ya da bios'un hangi değişikliğine bu tepkiiyi veriyor ubuntu
ilginiz için tekrar teşekkür ederim

eribol

Neyin neden olduğunu bilmiyorum ama eğer sorun biostan kaynaklı ise bios ayarlarını varsayılana getirirseniz sorun çözülür diye düşünüyorum.

heartsmagic

Konuyla ilgili olarak:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=1413336
https://wiki.ubuntu.com/Security/Features bağlantısının Non-Exec Memory bölümü
http://www.outflux.net/blog/archives/2010/02/18/data-mining-for-nx-bit/

Kısacası mesele NX'e izin vermeyen bir BIOS meselesi. Eğer varsa böyle bir seçenek (Non-Exec Memory) BIOS altında açmayı dene. Eğer yoksa BIOS güncellemesi bakman lazım.
Fakat söylenen şu ki bu uyarı sistemin açılmasına engel teşkil etmiyor. Kısacası senin sorunun farklı bir şey olsa gerek.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

gomugomuno

yaw bende anlamış değilim her açıp kapattığımda farklı sorunlar veriyor şimdide "ı/o error,dev sr0,sector 516064" verdi. :(:(

heartsmagic

gomugomuno

evet vardı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Haziran 2010 - 10:36:24

heartsmagic NX nedir ?

heartsmagic

Alıntı yapılan: gomugomuno - 04 Haziran 2010 - 10:32:12
evet vardı ?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Haziran 2010 - 10:36:24

heartsmagic NX nedir ?

http://en.wikipedia.org/wiki/NX_bit

CD olmadığında bu sorun oluyor mu?
Sistem şu an açılıyor mu?

gomugomuno

cd olmadığında bu sorun olmuyor. ya inanılmaz birşey bu ,  birgün sorunsuz açılıyor bir gün ise açılmıyor :):) kafayı yemek üzereyim

heartsmagic

Açılmadığında aldığın hata bu başlıktaki hata mı?

gomugomuno

şu an farklı bir bilgisayardayım ve yaklaşık 10 dk dır açılmasını ya da hata vermesini bekliyorum :(

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Haziran 2010 - 12:50:37

20 dklık bekleyişin ardından açıldı hata vermedi bu sefer :(

heartsmagic

Ubuntu açılmaya başladıktan sonra Esc tuşuna basıp uçbirimdeki açılışı görebiliyor musun? En azından nerede beklediğini görürüz. Eğer esc iş görmezse Grub yoluyla quiet parametresini kaldırırız.

gomugomuno

hatayı verdi şimdi yazıyorum olmassa yukarda yazdığınızı deneyeceğim.
gave up waiting for root device . common problems
- boot args(cat/proc/cmdline)
-check root delay=(did the system wait long enough ?)
-check root=(did the system wait for the right device )
-missing modules (cat/proc/modules,is/dev)
Alert ! /dev/disk /by-uuid/78.......-42f0-4255-........... does not exist.dr opping to a shell !
     busybox v1.13.3(ubuntu =1.13.3-1ubuntu11) built-in shell(ash) enter 'help' for o list pf built-in commands.
(initramfs) -
bu hatayı bazen veriyor bazense hayır.

bytan

Fstab dosyandaki uuid olarak geçen kısımları dev/sdxy olarak düzenleyip kaydederek sorunun tekrarlanıp tekrarlanmadığına bakabilirsin. Gerekirse aynı işlem grub.cfg üzerinde de uygulanabilir.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gomugomuno

bytan

Alıntı Yap/etc/fstab

Öncesinde forumdaki fstab örneklerine ve anlatımlarına bakabilirsin.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

gomugomuno

Uzun süre sonra tekrar ubuntuya geçtim yanlız yine problemle karşılaştım. Ancak bu giderilemeyecek bir sorun değil gibi görünüyor. Hata yok sadece grup menüsünden ubuntuyu seçtiğimde 21 sn sol üst köşede kalın bir tire yanıp sönüyor. Ardından tire(-) incelerek 7 sn de ubuntu açılıyor. Bu 20 sn nasıl yokedebilirim ya da neyden kaynaklanıyor olabilir. Diskimde win7 ile birlikte kurulu ubuntu 10.10

heartsmagic

Bu başlıktaki sorunun çözüldü mü? Eğer öyleyse etiketleyip kapatalım zira sorduğun soruyu ayrı bir başlığa taşımışsın.

gomugomuno

Evet ubuntuyu kaldirmistim ancak bu sekilde cozuldu. kapatabilirsiniz.