[Çözüldü] Bir programı kaldırayım derken tüm programları kaldırdım

Başlatan hayali, 08 Mayıs 2010 - 21:34:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayali

selamlar öncelikle bu konuyu nereye açayım bilemedim. Benim sorunum şudur. Acemi bir ubuntu kullanıcısıyım. Asus eepc nin 150 gb lık bölümüne 10.04 kurdum. Bundan yaklaşık 4 gün önce. Compiz kurdum ardından masaüstümü mac masaüstü yapmak istedim. Bu yüzden birkaç program yükledim. Fakat ardından mac masaüstünü pek beğenmeyince programı ((konsolu pek bilmediğim için) snaptic üzerinden kaldırmak istedim. Bu sırada sanırım önemli bir programı yanlışlıkla işsretledim ve bağımlı programların da kaldırılması için tamam dedim. Bunun üzerine ubuntu üzerinde kaç adet program varsa hepsini kaldırmaya başladı. Home klasörüm gayet sağlam duruyordu ancak programların hiçbiri yoktu.(firefox,open ofice, gimp, ...)Snaptic kendisini bile kaldırdı işlem bitince. Bunun üzerine bilgisayarı kapatıp açmak istedim ve şimdiki durum şudur. Grup kısmı normal yükleniyor ve ben ubuntuyu seçip yoluma devam ediyorum. Ardından kara bir ekran çıkıyor ve benden kullanıcı ad ve parola istiyor giridkten sonra sanki konsolmuş gibi yoluna devam ediyor yani komutlarla ilerliyor. Bilgisayarın ara yüzüne ulaşamıyorum.

Bende home klasörüme ulaşmak için, içinde 9.10 sürümünü bulunduran usb mi taktımve  sanki kurulum yapıyormuşum gibi bilgisayarı başlattım. Şuan bilgisayarın home klasörünün içindeyim ancak bu seferde bazı dosyaların üzerinde kilit işareti var ve ben onları kopyalayamıyorm, sanırım yetki sahibi değilim. Ne yapabilirim sanırım iki yolum var. Ya yetkiyi alıp gördüğüm ama kopyalayamadığım dosyaları kopyalar ve ardından format atarım ya da usb'den tak çalıştırı bir kenara bırakıp zarar görmüş ubuntuma ulaşırım. Ne yapabilirim? :'(

heartsmagic

Dosyalarını alırsın sorun değil. Önce sistemi toparlamaya çalışalım. Normal aç sistemi ve konsoldan giriş yap, ardından şu komutu ver:

sudo aptitude install ubuntu-desktop

Kursun uygulamaları. Sonra sistemi yeniden başlatırsın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hayali

öncelikle böyle hemen ilgilendiğiiniz için teşekkürler. Ya aslında ben dediğiniz komutu daha öncede bir arkadaşın tavsiyesi üzerine vermiştim olmamıştı o da çok şaşırmıştı. Ancak bir farkla o zaman kablolu bir şekilde internete bağlı değildim. :) Şimdi aklıma geldi ve önce bilgisayarı eternet kablosu ile internete bağladım ve komutu verdim doğal olarak dosyalar inmeye başladı. Şuan sistem stabil sayılır. Verilerime de birşey olmamış çok teşekkür ederim...

heartsmagic

Sorunsuzca açıldı yani? Eğer sorun yok diyorsan konuyu etiketleyip kapatıyorum?

hayali

ben de şaştım valla ama iki saattir kullanıyorum üç defa kapattım açtım hiçbişi yok. Sonradan kurulan programlar silinmiş compiz, gimp falan ama ben onları indiririm. Ayırıca ilk yükleme yaparken dikkat ettimprogram kurulumu sırasında root klasöründe epey bir hata çıkardı ama şimdilikbirşey yok. En iyisimi pek ellemiyim zamanla sorunu varsa zaten çıkar hem ben hem de bilgisayar bugün epey yoruldu sanırım.  ;D

heartsmagic

Bu durumda başlığı kapatalım. Eğer sorun tekrar ortaya çıkarsa bu başlığı açtırmak için istekte bulunabilirsin.