[Çözüldü]Mouse-İmleç Problemi

Başlatan qunti, 07 Mayıs 2010 - 23:52:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

qunti

Herşeyi yavaş yavaş hallediyorum ama bu sorunun daha kaynağını bulamadım imleç masaüstünde klasik görünüyor mozilla veya herhangi bir uygulama kullanırken seçtiğim kırmızı imleç görünüyor bu sorunu nasıl çözebilirim?

ironic

Eğer ayarlardan yeni değiştirdiysen her pencerede etkin olmuyor. oturumu aç kapa yap düzelir..

agritux

Aslında forumda defalarca söylenmişti.

GNUbuntu

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/459647. Burada @avengingwatcher ve @Majestyx adlı üyeler çözümü açıklamış. Açıklamalar sayfanın aşağılarına doğru. Ben birkaç gün önce bu şekilde yaptım. Yabancı dilim o kadar iyi değil ama, biraz da tecrüben varsa anlaşılıyor.
Önce Saygı...

qunti

Teşekkürler şimdi inceliyorum.Belki 10 kere yeniden başlattım düzelmedi yeni bir kullanıcı değilim yoksa konuyu açmazdım zaten.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 08 Mayıs 2010 - 18:18:35

2. Checkout the compiz-core source [sudo apt-src install compiz-core], this may take a while.

Bu adımdayken şyle bir hata aldım;

Kaynak listenize bazı kaynak URI'leri girmelisiniz
E: No such source

ki bende olması gerekiyor yinede bir kontrol edeyim.Sonraki komuttada boş ekran çıktı düzelticek birşey yoktu ortada :/.

GNUbuntu

Ben @Majestyx'in yanıtındaki Large yazan yerleri Regular olarak değiştirdim sadece. Aynı imleç setinin orta olanını kullanıyorum çünkü . root olarak /etc/alternatives/x-cursor-theme dosyası içine yapıştırılıp kaydedilecek ve kullanmak istediğin imleç'in adı girilecek o kadar. Başka imleç seti için Comment ve Example bölümlerinin aynı kalması sorun çıkarır mı bilemem yalnız.
[Icon Theme]
Name=Chameleon-Pearl Large 0.5
Comment=Cursor Theme by Giuseppe Benigno <email address hidden>
Inherits=Chameleon-Pearl-Large
Example=left_ptr

Bir de Ubuntu'nun son güncellemelerini yaptın mı belki düzeltmişlerdir. Ben tekrar kurmayı düşündüğümden güncelleme yapmıyorum şimdilik.
Önce Saygı...

ironic

@qunti, bu sorunu diğer başlıkta da söylemişsin. Lütfen başlıklara sadık kalalım.

Ordaki iletimi buraya geçip, diğer taraftakini siliyorum..

15. yorumda bir geçici çözüm önerisi yapmışlar.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/gnome-control-center/+bug/459647/comments/15

Ev dizininde ,  .icons klasörü içerisine default adlı bir alt klasör oluştur. Yeni oluşturduğun klasörün içine de index.theme adlı bir belge oluştur. İçeriği aşağıdaki şekilde ayarla.

Alıntı Yap[Icon Theme]
Name = herhangi bir şey olabilir.
Comment = herhangi bir şey olabilir.
Example = herhangi bir şey olabilir.
Inherits = imleç temasının adı

Kullandığın imleç temasının adını bilmiyorsan

gconftool-2 -g /desktop/gnome/peripherals/mouse/cursor_theme

komutunun çıktısı adını verir.. Her imleç teması değişikliğinde burdaki adı değiştirmen lazım.

Son olarak root dizinindeki ayar dosyası burdakine baskın gelirse update-alternatives ile , yeni ayar dosyasının öntanımlı olarak ayarlanmasını önermişler..

qunti

Bu sorunu bitek ben mi yaşıyorum öyleyse neden? :/ Ve başlıklar karıştı çünkü biraz birbirleri ile bağlantılılarmış.Onu yapıcam ama oda şöyle bir sorun yaratıyormuş;Vlc player,Chromium gibi uygulamalarda yine default çıkıyomuş ama bir deneyim.Teşekkürler

qunti

Tam anlamıyla çözebilen var mı? Hala gerekli güncellemede gelmedi dimi? Bu arada bendeki bu sorun kurulumdan mı kaynaklı acaba?

ironic

Yukarıdaki çözüm yolu işe yaramadı mı? Varsayılan imleç temasını kullandığımdan doğal olarak sorunla karşılaşmadım...  :)

qunti

Uyguladımda sonra VLC player ve Chromiumda problem olunca geri default yaptım bende, öyle olunca canım sıkılıyor :'(.Çok kişi var yaşayan bu problemi bence dikkate alınmalı biran önce :P.

ironic

Altlarda 2 öneri daha gördüm. Birinde root dizinine imleç temasını ekleyip, index.theme dosyası üzerinde yukarıda anlattığım yola benzer düzenleme yapmak.

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/459647/comments/35

Diğeri ise  biraz daha zorlu bir öneri.. Compiz kaynak kodunu indirip, söylenen satırlardaki değişikliği yapma ve  derleyip sisteme kurma..

https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/compiz/+bug/459647/comments/45

qunti

Bak işte onları bende yapmak istedim 2.si olmadı dogal olarak :P, diğerlerinede baktım bazı programlarda değişme ihtimalinden bahsediyolar, en sonda bir kullanıcı da en iyisi guncellemeyi beklemek diyor bende oyle yapmaya karar verdim.Ana sebepte korku zaten hani yanlışlıka birşeyler yaparsam kotu olabilir.Bu arada sorun compizde bencede yani metacity olunca temayı uyguluyo gayet hoş bir şekilde :).

GNUbuntu

Ben yukarıda anlattığım şekilde yaptım oldu valla. Şu anda seçtiğim imleçle sorunsuz kullanıyorum. Yalnız orasını burasını karıştırdığım dan :) Ubuntu Lucid'i  ikinci defa yükledim. Bu sefer nedense tam olarak olmadı. @ironic'in yazdığı imleç temasının adını öğrenme komutunu uyguladım ve imlecin adını tam olarak girince oldu bu kez. İlginç olan @qunti ile benden başka kimse sorun etmiyor bunu. Nedeni ise normal imleç temasını değiştirmeden kullanmaları sanırım.
Önce Saygı...

ironic

@qunti, beklemek daha iyi bence de ama topu Compiz takımına atmışlar.. Eski bir hata kaydına bağlantı verilmiş. Sorunun tekrardan yaşandığına dair bir girdi, bir hata bağlantısı yok. Bilmiyorum ne zaman düzeltilir.. compiz' i derlemek , biraz yokuşa sürmek oluyor işi. @GNUbuntu çözümü doğrulamış.. Ev dizininde ayarlarını yaptığın imleç tema dosyasını

gksu nautilus

komutu ile dosya yöneticisini root olarak başlat.. /usr/share/icons dizini içerisine at.

Eğer yeni temanın ayar dosyasını,  şu komutta

update-alternatives --config x-cursor-theme

açılacak listede görüyorsan,

sudo update-alternatives --config x-cursor-theme

komutuyla yetki alarak , listede eklediğin temaya ait girdiyi seç.. Oturumu kapat, aç..

qunti

Belirteç temalarımı nasıl taşıyorum tar.gz olarak mı direk?

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2010 - 15:54:59

Görmüyor kopyaladıklarımı :/.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2010 - 16:11:47

sudo gksu nautilus /usr/share/icons

Initializing nautilus-gdu extension
Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'ağ kullanıcı paylaşımı' 255 hatası ile geri döndü: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.

Nautilus-Share-Message: Called "net usershare info" but it failed: 'ağ kullanıcı paylaşımı' 255 hatası ile geri döndü: net usershare: cannot open usershare directory /var/lib/samba/usershares. Error No such file or directory
Please ask your system administrator to enable user sharing.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2010 - 19:23:16

Kopylarken sorun çıkmıyorda kopyaladıktan sonra kullanıcı haklarımla klasöre baktığımda yanların çarpı işareti oluyor.

ironic

gksu nautilus

komutunu verdiğinde yeni bir pencere açılacak.. o pencereden imleç temasını alıp, /usr/share/icons içine atacaksın.. Tüm bu süreç aynı pencereden yapılmalı.

qunti

yapıyorum ama olmadı bir türlü dosyaları taşıyorum sonra bakıyorum değişiklik olmuş mu ama hiç birşey olmuyor :/.

ironic

Tema dosyasını tar.gz olarak mı attın ? Ayrıca tema dosyasını atınca , eklediğin  temayı  görünüm ayarlarından etkinleştir..

Daha sonra

sudo gedit /usr/share/icons/default/index.theme

ile açılan dosyada imleç temasının adını değiştir ( tam adını bir önceki sayfadaki gconftool-2 komutuyla öğrenebilirsin.)..  Son olarak oturumu kapat, aç..

qunti

Gözlerim yaşardı yaptım çok şükür XD.

Şimdi karışıklığı diğer arkadaşlarım için gidereyim. :P

1.sudo gksu nautilus Komutu verilir açılan pencere artık root'sunuz dosyalarla oynayabilirsiniz rahatça,şu anlama geliyor indirdiğiniz belirteç temasını /usr/share/icons adresine çıkartmanız gerekiyor ve bunu root olarak yapmak lazım onun için bu komut veriliryor.(Taşıdıklarınız klasörlerin sağ alt köşesinde sonrada baktığında ''x'' işareti görebilirisiniz heycan yok root haklarıyla yapıldığının kanıtıdır)(Birşey daha herşeyi o pencerede yapın ayrıca bir pencere açmayın) :P.
2.Yapmak istediğiniz belirteç temasını sistem->tercihler->görünüm->temanızı özelleştirin->Belirteçler'den seçiniz.
3.Şimdi herşey tamam bu belirteçi sadece bazı pencerelerde diil heryerde aktif yapmak için;
a.İlk başta Belirteç temasının tam ismini öğrenelim : gconftool-2 -g /desktop/gnome/peripherals/mouse/cursor_theme
b.Sonra bunu sistemin tema ile ilgili olan ve notepad şeklinde görülen ama işlevi büyük olan gedit dosyasına yazıp kaydedelim.
Bunun içinde root yetkileri lazım o yüzden yine başına sudo getirerek aynen şu komutu kullanıyoruz: (Sudolu hali bu tekrar sudo yazmayın)
sudo gedit /usr/share/icons/default/index.theme
Ve karşımazı çıkan metin belgesinde  İnherits=... orda görüdğünüz ... yerine belirteç temanızın tam ismi ne ise onu yapıştırıp kaydedip çıkıyoruz.
4.Son işlem-> Oturumu kapat-aç işlemidir

Ve yeni belirteç temanız hayırlı olsun. :) XD 

Yiğit Ateş

Ev dizininizde ufak bir bağ dosyası oluştursaydınız düzelirdi büyük ihtimal ama hallettiğinize göre sorun yok :)

ironic

@qunti, çözüm yolu için teşekkürler.  :)  sudo gksu ile bir kullanım şekli var mı bilmiyorum ama nautilus' u sadece sudo ya da sadece gsku ile açmak root kullanıcı olmak için yeterli.