Uygun Tema Tavsiyeleriniz?

Başlatan CodErode, 07 Mayıs 2010 - 22:52:14

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

CodErode

Arkadaşlar Ubuntu'ma alışmaya başlıyorum yavaş, yavaş. Windows'da hep istemişimdir bir koyu temam olsun diye ama bulamamıştım. Ubuntu'da hayli fazla var ama birçoğu estetiklikten yoksun gibi...

Kullandığınız yada tavsiye ededebileceğiniz siyah ve siyaha uyumlu renk tonlarını kullanan tema varmı? Tavsiyelerinizi bekliyorum...

Ha birde ayrı konuda açmayayım, bana masaüstünde sağ tarafa atabileceğim, rss okuyucusu bulunan, saatli, ajandalı, hava durumu vs gibi özellikleri bulunan bir görsel eklenti söyleyebilirmisiniz? Windows vistalardan itibaren gelen türde sağ tarafta bulunan eklenti gibi..

Yiğit Ateş

Siyah değil ama Elementary temasını ben çok beğeniyorum. Bahsettiğin görsellik için Screenlets kurabilirsin.

CodErode

Şu anda bende elementary temasını kullanıyorum, ah şunun koyusunu çıkaralarmış...

Screenleets i incelemeye aldım teşekkürler.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 07 Mayıs 2010 - 22:53:33
Siyah değil ama Elementary temasını ben çok beğeniyorum. Bahsettiğin görsellik için Screenlets kurabilirsin.

Elementary Projesini tek geçerim :)

kuleyni

agritux

gnome-look ve deviantart sitelerinden binlerce tema bulabilirsin istediğin kategoride..

CodErode

agritux dediğin yerlerde 2 gün önce gezdim ama dediğim gibi çok kötü temalar vardı içinde, biraz araştırdıktan sonra bıraktım.

Bu arada screenlets harici alternatiflerde biliyorsanız adını verirseniz sevinirim.

Wasp güzel bir temaya benziyor ama kurulumda aşağıda hatayı aldım :(

coderode@ubuntu:~$ cd Masaüstü
coderode@ubuntu:~/Masaüstü$ cd wasp
coderode@ubuntu:~/Masaüstü/wasp$ chmod +x wasp-installer.sh
coderode@ubuntu:~/Masaüstü/wasp$ sudo sh ./wasp-installer.sh
[sudo] password for coderode:
./wasp-installer.sh: 27: Syntax error: "(" unexpected

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mayıs 2010 - 23:38:00

Wasp için .sh dosyasına çift tıklayıp terminalde çalıştır demek yetiyormuş :D Kurulumu yaptım tamam. güzel bir temaya benziyor. Başka alternatiflerde değerlendirilebilir.

kuleyni mükemmelsin :D

Başka varmı arkadaşlar? Gaza geldim :D

kuleyni

ayrıca wasp temasını kurduğunda tercihler menüsüne wasp için düzenleyici bir uygulama ekleniyor :)

bashfulfish

ubuntu studio desktop diye depodan aratın. bende birkaç gündür temalara taktım kafayı en son bunda karar kıldım.

CodErode

ubuntu studio desktop yükledim ama bunun paneli neyim yok mu? :D

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

barış

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 07 Mayıs 2010 - 23:01:00

katılıyorum harika bir şey.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: hellsing - 08 Mayıs 2010 - 10:49:38
Alıntı yapılan: özgürubuntu - 07 Mayıs 2010 - 23:01:00

katılıyorum harika bir şey.
Paneller şeffaf olmuyor, bir de yazıları daha silik gösteriyor sanki ama tema olarak mükemmel.

CodErode

Elementary gerçekten çok güzel bir tema ama işte koyu isteyenler için iyi değil...

Ubuntu studio'ya da baktım. Bu da güzel... Ama başlık çubukları çok keskin gözüküyor. Varsa başka bildiğiniz onu da deneyebilirim.

Elementary projesi gibi projeler özellikle.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: CodErode - 08 Mayıs 2010 - 11:54:09
Elementary gerçekten çok güzel bir tema ama işte koyu isteyenler için iyi değil...

Ubuntu studio'ya da baktım. Bu da güzel... Ama başlık çubukları çok keskin gözüküyor. Varsa başka bildiğiniz onu da deneyebilirim.

Elementary projesi gibi projeler özellikle.
Balanzan temasına bak bir de :)

CodErode

@Yiğit Ateş, teşekkürler fakat aradığım tema türünde bir tema değilmiş. Ama tema kaliteli o ayrı bir husus :)

floyd07

herkese merhabalar,
arkadaşlar ben ubuntu 10.04 LTS kullanmaktayım.
aşşağıdaki iki masa üstü ortamını çok beğendim aynısından bende kurmak istiyorum.
ancak bu temaların isimlerini ve bu masa üstlerini oluşturmak için hangi ögeleri nereden indirebileceğimi bilmiyorum.
bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
kolaylıklar.

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dosya:Gnome12.jpg

http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Dosya:Gnome15.png

badhero

Alıntı yapılan: floyd07 - 12 Mayıs 2010 - 00:17:15
herkese merhabalar,
arkadaşlar ben ubuntu 10.04 LTS kullanmaktayım.
aşşağıdaki iki masa üstü ortamını çok beğendim aynısından bende kurmak istiyorum.
ancak bu temaların isimlerini ve bu masa üstlerini oluşturmak için hangi ögeleri nereden indirebileceğimi bilmiyorum.
bana bu konuda yardımcı olabilirseniz çok memnun olurum.
kolaylıklar.

Hangi iki masaüstünden bahsediyorsunuz? Bize resim gösterirseniz en azından nerelerde arama yapabileceğinizi söyleyebiliriz.

floyd07

badhero

Gördüğüm kadarıyla ikisinde de Screenlets ve AWN kullanılmış.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Mayıs 2010 - 00:38:17

Gnome masaüstü için tema, simge setleri vb. şeyleri http://gnome-look.org/ adresinde bulabilirsiniz.

özgürubuntu

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 08 Mayıs 2010 - 10:51:48
Paneller şeffaf olmuyor, bir de yazıları daha silik gösteriyor sanki ama tema olarak mükemmel.

Paneller şeffaf olmuyor, doğru. Ancak yazıları daha koyu yapabilirsin, Tema > Özelleştir > Renkler kısmından siyahı seçebilirsin veya
https://code.launchpad.net/~elementaryart/egtk/egtk buradan eGTK temasını kullanabilirsin, yine Elementary Projesinin, çok daha hafif ve şık bir GTK teması olduğunu düşünüyorum, henüz breadcrumbs desteği yok ama gelecekmiş, farklılıkları şöyle ekran görüntüsünden anlatayım ;
bzr branch lp:egtk
Ev Dizinine egtk adında bir dosya oluşturacak onu /usr/share/themes altına yapıştır..
Nautilus aşağıdaki gibi görünüyor, durum, çubuğu, büyütme-küçültme menüsü, ana menü görünümü daha şık

Paneldeki görüntüsüde şöyle ;

Panelde gördüğünüz gibi tırnaklar yok, pencereler panel üzerinde bir çıkıntı gibi durmuyor. :)

Tavsiye ederim..

CodErode

Ya bu arada alt tarafta msnde ileti geldiği zaman alt taraftaki uyarıyı nasıl renkli yapabiliriz :D Çok tema denedim ama istediğim gibi değil. Windowsda alıştık mavi rengin üstüne sarı yanıp sönünce anında farkediyorduk :D

Ubuntuda nasıl farkedebilirz, bu durum çok gıcık bir hal almaya başladı, hani bu durum için tema bile değiştirebilirim. Adam yazıyor 20 dk sonra farkeediyorum, sonra işin yok durumu izah et :D

eribol

Alternatif programlar mevcut. Altı üstü bir renk için de soru sorulmasın bi zahmet.

eribol

Öncelikle özrü dileyeyim @CodeErod. Çok zahmetli bir kurulum süreci keçirdiğini biliyorum. Lakin şu var ki bu gibi soruları da forumda gören arkadaşlar hevesten mahrum kalıyor. Çünkü bunlar ufak bir araştırmayla halledilebilecek şeyler.

Bundan sonra yazacaklarım tüm forum ile ilgili, şahsınıza değil. Bu sorular son zamanlarda hayli sıklaştı. Şu durumda cidden kimin gerçekten yardıma ihtiyacı var bilinmiyor. Pencere kenarlarım gitti ne yapayım? Video açılmadı ne yapayım? Eyvallah sorun olabilir ama bir araştırma yapılması da gerekiyor. Öyle şak diye en ufak bir sorunu veya durumu herkes sorarsa burası yardım edilen değil sadece yardım istenen bir forum olur. Dünya kadar başlık var bir sürü çözülmüş sorun var. Kişi kendi sorunu için zahmete katlanıp ufak bir araştırma yapmadan foruma soruyorsa bu cevap vereceklere karşı cidden saygısızlık olur.

Biraz daha özen biraz daha anlayış. Lütfen.

CodErode

Peki altı üstü bir renk için bir daha soru sormam...

Şimdiye kadar sormuş olduğum tüm soruların %80'i araştıralarak soruluyor. Forumda yardım alıp/vermenin adabını biliyorum çok şükür. 6-8 yıldır aktif internet kullanıcısıyım. Ama neden böyle çıkıştınız anlamadım. Kurulum sürecim zorluydu evet, ama ben vazgeçmedim o yapıda bir insan değilim. Eğer @eribol incelediysen airties wus-300 konusunda 6 ayı yakın süredir araştırıp kısmen mutlu sona ulaştım...

Arama işine gelince cmslerin içinde bana göre arama sistemi verimli sonuç vermeyen sistemlernden biri de smf'dir. Çoğu konuyu açmadan önce ararım bulurum, bulamadıklarım da ya benim dalgınlığımla istem dışı olur, ya da arama sonucunda var olan şeyi bulamamdır. Bulamıyorum çünkü tam istenilen sonucu vermiyor.

Renk konusunda araştırmadım evet, ama yeni bir konuda açmak istemedim, konu altında 1 cevapla çözmek istedim. Sorunumu çözmekte eriniyorsanız saygı duyarım, ama böyle bir mesajı atarak forum içinde böyle davranışta bulunmanız bana göre hoş değil. En azından özel mesaj yoluyla uyarınızı, gerekirse cezanızı verirsiniz.

İyi Geceler.