[Çözüldü] ubuntu 10.04 kurulum sorunu

Başlatan hsari, 06 Mayıs 2010 - 19:59:37

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hsari

Ubuntuyu 8.04 ten beri kullanıyorum. 10.04 yayımlandıgında iso dosyasını indirip yazdırdım. kendi bilgisayarımda açtım. LiveCD olarak denedim. sorun olmadı. (Acer Aspire 5100 serisi) aynı cd ile ve dahi farlı üç cd ile işyerindeki bilgisayara (hp compaq nx9030) kurmak istedigimde hep aynı şey oldu. önyükleme yapıyor (ubuntu kurmadan dene veya kur seçiyoum) sonra ubuntu yazısı geliyor ve bir iki dakika sonra ekran siyaha dönüyor (kapanmıyor) ve tuşlar çalışmıyor. güç dügmesinden kapatıyorum. açılışta f6 ile farlı seçeneklerle denedim olmadı. alternate iso indirdim onunla kurulum sorunsuz giderken en sona geldiginde yazılım yukleme hatası gibi bir hata verdi.
konu daha önce açılmış ama tekrar yazmamın sebebi aynı cd evdeki bilgisayarı açarken neden işyerindeki bilgisayarda çalışmıyor. (en az üç farklı dagıtımın live cd lerini de denedim. hepsi çalıyor.(Pclinuxos, macpup, Pardus))
konu çözülmüşse de bulamadım... affola
teşekkürler
Hamd u minnet Hûda' ya bize verdi devleti
Hazret-i Selman-ı Pâk'tır pirimizin şöhreti
Hem Rasûl'ün berberidir ol kemâl-i zât-ı pâk
Gafil olma gel tıraş ol, icra eyle sünneti            ..........eski berber dükkanlarından

Brendee

bende aynı şekilde çözüm bekliyorum.. lütfen bu konuya bi el atılsııınnn... 10.04 istiyorummm :((

zeitgeist

Yükleme başlangıcında F6 seçeneklerinden "quiet and splash" ibaresini silmeyi ve "nomodeset" ile başlamayı denemiş miydin?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

hsari

nomodeset ile quite splash silip denedim yine olmadı.
yazılar akarken arada bir:
buffer I/0 error, dev sr0, logical block 358116 (rakam degisik degisik)
.....
en sonlarda bir yerde:

Kernel panic, -not syncing: attemped to kill init
....
fakat aynı cd ile başka bir bilgisayarda sorun yok
Gafil olma gel tıraş ol, icra eyle sünneti            ..........eski berber dükkanlarından

heartsmagic

@hsari, bu son söylediğin problem Alternate ISO ile mi oluyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hsari

hayır. bu sorun sadece normal desktop-i386 iso ile oluyor.
alternate iso ile kurulumda yazılımları yüklereken "bazı yazılımlar yüklenmesi başarısız" diye hata verdi. onada tamam dedim grub kur dedim kurmuyor aynı uyarıyı tekrar veriyor.

ubuntunun ingilizce forumlarından bir ikisinde usb ile kurulum tavsiye edilmiş, cd-rom ile ilgili hata olabilirdiye (sr0 - cd sürücü ile ilgili oldugundan herhalde)
sanırım bu konu ile ilgili bug rapor edilmiş

heartsmagic

Evet CD-Rom sorunu da olabilir, ISO sorunu da olabilir. Alternate ISO'nun md5 bütünlüğü denetlenmiş miydi? CD yavaş yazılmış mıydı?

sezmen

aynı sorunu bende yaşadım. ister cd ister flashdisk kurulumu farketmiyor. ikisinden de kuramadım. iki kere indirip denediğim halde olmadı. bende 9.10'u kurup hiçbir güncelleme yapmadan 10.04'e yükselttim.
herşey güzel çalışıyor. birşey dışında tabi. sadece eski kernelden (9.10' ait sanırım) açabiliyorum. 2.6.32.21 ve 22 serili kernelden açmaya çalıştığımda kurulum sırasındaki hata tekrarlanıyor ve açılmıyor. donup kalıyor grub ekranından sonra.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

hsari

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Mayıs 2010 - 14:22:13
Evet CD-Rom sorunu da olabilir, ISO sorunu da olabilir. Alternate ISO'nun md5 bütünlüğü denetlenmiş miydi? CD yavaş yazılmış mıydı?

md5 kontrolünde sorun yok yazdırma 8x ile yapıldı. (her zaman bu hızı kullanıyorum)

heartsmagic

Peki yazılım yükleme hatası hangi paket için oluyor?
@sezmen, bu durumda yeni gelen çekirdekle ilgili bir sorun var demek ki. Bir şekilde hata döndürmüyor mu sistem?

sezmen

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Mayıs 2010 - 16:12:29
Peki yazılım yükleme hatası hangi paket için oluyor?
@sezmen, bu durumda yeni gelen çekirdekle ilgili bir sorun var demek ki. Bir şekilde hata döndürmüyor mu sistem?
şuana kadar bir sorun yok. gayet güzel çalışıyor * her şey. sanırım orda yanlış bir ifade kullandım. kurulum sırasındaki hata gibi oluyor. yani açılış sırasında aynı hatayı veriyor ve donup kalıyor ekran kararıyor. paket kurulumlarında sorun yok.
Linux merakla başlar, bağımlılık yapar. Linux gönül işidir.

https://500px.com/sezginmendil

heartsmagic

Peki kernel satırından quiet ve splash kaldırılınca hangi satırda donduğu görünmüyor mu? Yoksa doğrudan kararıyor mu ekran?

hsari

Yarın öncelikle usb den yüklemeyi deneyecegim, olmazsa 9.10 kurup yükseltirim o da olmazsa 9.10 ile devam o da olmazsa iş yerine diimde yeni bir bilgisayar alsın, bunu da antika niyetine kullansın. Server üzerinden çalıyoz diye 6 senelik bilgisayar mı olur. yawwww...:)

hsari

Sonunda oldu. Usb kurulumu v.s. hiçbiri fayda etmedi. Öncelikle harddiskteki bozuk sektörler yüzünden harddiski degiştirdim (zaten 16 Gb idi- şimdi 160 oldu). Ama bu çözüm değil tabiki. Sonra Ubuntu .iso dosyasını 4.0x ile tekrar yazdırdım. (yoksa olmuyor-en azından bende olmadı) Daha sonra cd den boot edip açılış ekranı geldiginde herhangi bir tuşa basınca dil seçimi yapıp "ubuntuyu kurmadan dene" ekranı geldiginde F6 tuşuna basıp sonra ESC tuşuna bastım. (ingilizce öyle tarif ediliyodu valla) sonra aşagıdaki açılış seçenegi kısmında "quite splash" yazısının hemen ardına i915.modeset=1 ekleyip enter' a bastım. bundan sonra Livecd açılasıya bilgisayara dokunmadım. Çünkü normalden biraz uzun sürüyor ve bazı hatalar veriyor. Açıldıktan sonra kurulum yaptım. Ama normal bir kurulum süresinden %50 uzun oldu. Bu arada kurulum yaparken bilgisayarı hiç kurcalamadım neme lazım ilk denemede kurulum hata verdi. ikinci deneme de oldu. Daha sonra sistem yeniden başladığında yine siyah ekran sorunu oldu. bende "i915.modeset=1"  ibaresini grub.cfg dosyasına "quite splash" ın hemen ardına ekledim. Şimdide bu mesajı yazıyorum ubuntu 10.04 ten...:)

bytan

Hem etiket için hem de uzun ayrıntılı geri bildirim için teşekkürler @hsari. Ubuntu'ya kavuşmana sevindim. :)
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST