[ÇÖZÜLDÜ](10.04) Pidgin kapanıyor

Başlatan Fidel, 05 Mayıs 2010 - 23:38:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Fidel

Merhaba Lucid'i CD'den kurdum. Pidgin'i ise yazılım merkezinden kurdum. Pidgin'i açıyorum, çevirimdışı olan kişilerden kontör mesajları geliyor sonra da kendi kendine kapanıyor. Daha sonra yine yazılım merkezinde bulunan Pidgin için 30 eklentiyi de kurdum. Sonuç aynı.

heartsmagic

Uçbirimden çalıştır kendisini, kapandığında bir hata iletisi verecektir muhtemelen.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Fidel

Uçbirimden iki kez çalıştırdım. Sonuç aynı ve hiçbir hata bildirimi yok. Yalnız kapandıktan sonra bana yazılan bir mesajı görüyorum, cevap yazamıyorum çünkü pencere açılmıyor. Pidgin'i baştan açayım diyorum, şifre istiyor ve aynı süreç yaşanıyor.

ironic

Sorun eklentilerden olabilir. 30 biraz fazla olmuş.. Eklentileri ve pidgin' i tamamen kaldır. Ev dizinindeki .purple dosyasını yedek alarak ya da doğrudan sil. Sadece pidgin paketini kurarak dene. Kendisi zorunlu bağımlılıkları zaten yükler.

Fidel

Başlangıçta sadece pidgin'i yüklemiştim zaten. Epey denedikten sonra "bunlar işe yarar mı acaba" deyip yükledim eklentileri. Sadece Pidgin yüklüyken de durum aynıydı yani. Sorun başka bir şey olmalı.

heartsmagic

sudo aptitude install strace
strace pidgin
ile başlatıp, kapandığında son satırlardaki iletileri buraya aktar. Bir ihtimal orada bir şey yakalarız.

Fidel

Uzun bir uğraş sonrası açıldı strace pidgin ile birlikte. Tabi uçbirime yüzlerce satır şey yazdı bu arada. Sorun yok gibiydi. Ancak bağlanmak uzun sürmüştü yine de. Az önce baktım yine kapanmış. Uçbirimdeki son 3-5 satırı kopyaladım.

poll([{fd=5, events=POLLIN}, {fd=7, events=POLLIN}, {fd=12, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=18, events=POLLIN}, {fd=17, events=POLLIN}, {fd=16, events=POLLIN}, {fd=26, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=27, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=28, events=POLLIN|POLLPRI}, {fd=20, events=POLLIN}, {fd=19, events=POLLIN}, {fd=4, events=POLLIN}], 12, 0) = 1 ([{fd=4, revents=POLLIN}])
read(4, "\21\0\0\0", 1024)              = 4
waitpid(-1, 0xbff265c8, WNOHANG)        = 0
rt_sigaction(SIGCHLD, {0x80cb600, [CHLD], SA_RESTART}, {0x80cb600, [CHLD], SA_RESTART}, 8) = 0
exit_group(1)                           = ?

heartsmagic

Bir restart görünüyor ama bir yere götürmedi bizi. Hani diyeceğim ki genel bir sorun olsa forumda başkaları da dillendirirdi. Önce bir kaldıralım ve her şeyi sıfırlayalım:

sudo aptitude purge pidgin
rm -rf ~/.purple

Tüm ayarların gidecek unutma. Eğer gitmeden deneyeyim diyorsan şunu kullan:

mv ~/.purple ~/.purple.yedek

Sonra tekrar kuralım:

sudo aptitude install pidgin

Sonra tekrar dene bağlanmayı ve kullanmayı. Eğer yine sorun yaparsa daha güncel bir sürüm deposu bulmaya çalışırız.

Fidel

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Mayıs 2010 - 02:38:20
Bir restart görünüyor ama bir yere götürmedi bizi. Hani diyeceğim ki genel bir sorun olsa forumda başkaları da dillendirirdi. Önce bir kaldıralım ve her şeyi sıfırlayalım:

sudo aptitude purge pidgin
rm -rf ~/.purple

Tüm ayarların gidecek unutma. Eğer gitmeden deneyeyim diyorsan şunu kullan:

mv ~/.purple ~/.purple.yedek

Tüm ayarlar derken pidgin'in tüm ayarları mı yoksa genel ayarlar mı?

ironic

Pidgin ayarları sadece.. Yaptığın ayarlar, özelleştirmeler..  :)

Fidel

Alıntı yapılan: ironic - 12 Mayıs 2010 - 21:48:30
Pidgin ayarları sadece.. Yaptığın ayarlar, özelleştirmeler..  :)
Gülmeyelim ama :)
Sorun çözüldü, teşekkürler...