[Çözüldü] PHP de "touch()" fonksiyonu ile www de Dosya Oluşturma

Başlatan esatarslan52, 04 Mayıs 2010 - 23:31:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

esatarslan52

Merhaba,

PHP touch() fonksiyonu ile dosya oluşturmaya çalışıyorum sanırım izinlerden dolayı kod çalışmıyor. www nin sahibini ve izinlerini değiştirdiğim yine bir değişiklik olmadı. Alttaki linkte arkadaş bir çözüm bulmuş başka bir yerdeki dosyayı broadcast ile olarak göstermiş.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=6443.0

Öncelikle hiç broadcast ile uğraşmadan buna çözüm bulabilirmiyim. Eğer çözüm illa broadcast ise  bunu nasıl yapabilirim?

eribol

Dosyayı oluşturacak olan apache'dir. Oraya yazma hakkı da apache'ye verilmeli. Apache ise ya apache kullanıcısıdır ya da nobody. Sisteme göre değişir.

esatarslan52

Cevap için teşekkürler.

Apache kendisi için www-data adından kullnıcı ve grub oluşturuyomuş. www nin içinde çalıştığım kalsörün sahibini www-data olarak atadım. fonksiyon ile artık dosya oluşturuyo bu seferde doğal olarak esat kullanıcısı klasörün içinde herhangi bir dosya oluşturamıyo. www-data  kullanıcısını root grubuna alsam çok büyük tehdit oluşurmu.

eribol

Olur. Ancak şöyle de bir yöntem olur. Apache kurulurken sadece kullanıcı oluşturmaz ayrıca grub oluşturur. Oluşturduğu kullanıcıyı ayrıca oluşturduğu gruba ekliyor. Siz kendi kullanıcınızı bu gruba ekleyip dizin izinlerine de grubunu da eklerseniz hem kullanıcı hem de apache dosyaya yazma hakkına sahip olur.

esatarslan52

Dediğin gibi yapıp www-data gurubuna kendi kullanıcımı ekledim. Dizin izinlerine grubu ekledim. Şuan bir sorun yok. Yardım için teşekkürler.