KNetworkManagerde hata

Başlatan thex_yavuz, 04 Mayıs 2010 - 17:05:29

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

thex_yavuz

Merhaba arkadaşlar,
Kubuntu 10.04 kurdum bilgisayarıma. KnetworkManageri açtığımda ağ bağlantısı olarak hiç bir şey görünmüyor. Kendi kurmuş olduğu Auto Eth0 isimli bir bağlantı var ama o bağlantıya bi türlü ulaşamadım. Ben ip adreslerimi değiştimek istiyorum. Yeni bi bağlantı oluşturdum ama başlangıçta kendi bağlantısını açıyor kubuntu. Benim bağlantımı seçtiğimde de masaüstü çökme hatası veriyor. Bu sorunu nasıl çözerim.?

eribol

Eth0 profilini seçtğinizde sağ tarafta Düzenle aktif olacak. Ona tıkladığınızda açılacak olan pencereden IP Adresi sekmesine geçiyorsunuz. Yöntem kısmından Elle seçip aşağıya istediğiniz bilgileri girebilirsiniz.

thex_yavuz

KMenü-Sistem-KNetworkManager e tıkladığımda çıkan ekrandaki listede sistemin tanımladığı eth0 diye tanımlı ağ bağlantısı olması gerekiyor, fakat bende o ekran boş. O listede eth0 diye bi şey olsa düzenleye gelcem. Derdim o listenin boş olması.

Görev yöneticisinde ağ bağlantısı kısmına tıkladığımda eth0 olarak otomatik tanımlı eth0 görünüyor. Ona sağ tıkladığımda IP adresini koplaya ve Özellikler seçenekleri çıkıyor sadece. Özelliklere tıkladığımda ise IPv4 ve Kablolu Eternet sekmeleri çıkıyor. Buralardanda bi düzeltme yapılamıyor.

heartsmagic

O düzenle seçeneklerinin altına inemiyor musun?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

rutku

Knetwork düzgün çalışmadığı halde depolarda olan bir yazılım. Onun yerine wicd kullanın. Ben öyle yapıyorum.
Hayallerini kodla ...

uKiriş
Mezgeldek

thex_yavuz

Wicdyi kurma girişiminde bulundum ama arattığımda wicd ile ilgili bir sürü kurulabilir paket çıkıyor. Hangisini kurmam gerekiyor :( Bu kurulacak programları tek paket olarak gösterselerde bağımlı paketleri seçimden sonra sorsa olmaz mı?

heartsmagic

sudo apt-get install wicd ile kurabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

thex_yavuz

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Mayıs 2010 - 10:37:58
sudo apt-get install wicd ile kurabilirsin.

Wicd yi kurunca KdeNetworkManageri nasıl kullanım dışı bırakıyoruz :(

eribol

Öncelikle wicd devrye giriyor zaten. KdeNetwork yapılan bağlantıya göre hareket edip köşesinde bekliyor sadece.