KDE'li İşletim Sistemi, Ama Hangisi?

Başlatan agunZagun, 03 Mayıs 2010 - 18:02:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 7 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

sem

Tüm iletileri ve önerileri okuma fırsatım olmadı.

KDE kullanan tek dağııtım kullandım. O nedenle onu önereceğim çünkü herhangi bir sorun yaşamadım. Pardus...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

karamani44

Pardus güzel ama depoları çok yetersiz. Belki bana özel bir durumdur ama pdf okuyucu yükleyemedim ve okular adı verilen pdf reader sayfaları açamadı. Enteresan tarafı daha sonra kubuntu kullandım ve kubuntu'da da ön tanımlı olan okular sorun çıkarmadan pdfleri okudu. O yüzden benim önerim daha evrensel bir dağıtım kullanman yönündedir.

Goofy

Bende yeni kullanıcı olacağım inşaALLAH bir kaç güne ve kde için mandriva öneriyor çoğu kişi (Forum ve internet sitelerindeki yorumlar) bende mageia ile ilk adımı atmayı planlıyorum. :)

iceboy

I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

sem

Yeni kullanmaya başlayacak arkadaşlara Arch önermem. Kurduktan sonra paket sistemini de öğrenince hepsi aynı fakat bazı dağıtımların kurulum aşaması biraz sancılı oluyor. Örneğin Arch =)
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

kalkan1973

Evet Arch kurulumu biraz zahmetli... Ben KDE masaüstünde çok zorlandım KDE de.. Ama şahsen ben UBUNTU kurup ayrıca KDE kuruyorum. Şu an KDE adına depolardan ne varsa çektim sayılır. :)
Evde İşte her yerde Linux

kaos_07

pardus ve kubuntu kullandım kısa bir süre
kde yönünden pardus daha çok hoşuma gitti :)

Kadir Can

Şu an Debian+KDE kullanıyorumOldukça memnunum.
Ama Mageia'nın KDE özelleştirmeleri vs. daha iyi.

Felâsife

KDE'yi çok güzel kullanan hatta varsayılan masaüstü olarak KDE'li gelen, ama bir o kadarda kurulumu sancılı olan bir dağıtımda ben önereyim.

Adı: FreeBSD

FreeBSD de Sysinstall menüden kurtulup, diskinizi, portunuzu vs.renizi ayarladıktan sonra kara konsola düştüğünüzde 2 yol var.
Ya pkg_add ile standart kurulumu yapacaksınız-ki bu basit yol-size herhangi bir menü filan sormaz KDE çabuk bir biçimde Full kurulur.

Ya da portları güncelledikten sonra whereis kde4 deyip
# cd /usr/ports/x11/kde4 ; make install clean

dediğinizde aşağıda ki gibi config ekranı gelir ve istediğiniz uygulamaları çıkartabilirsiniz ki bundan sonrası "derlemedir" işlemciniz ağlarda ağlar, sıcaklarda tavsiye edilmez.  ;D
Linux deneyiminiz BSD topraklarında çok işe yaramaz, ekstra sabır gerektirir ve tabiki zaman sorunu + - bir günden fazla süren bir dilimden bahsediyorum. :)

Peki sonuç eğer masaüstüne gelebilirseniz, (zira derleme aşamasında perl gibi 1-2 paket sorun çıkartabilir, aşmanız gerek) Kde4.6.x açılışta 90 süreçle sizi karşılar ki bu da bu işin kârıdır.

Özetle *BSD lerde Kdeyi çok güzel kullanırlar, gerçi Kde son zamanlarda artık iyice olgunluğa erdiğide bir gerçektir, dolayısıyla hangi dağıtımı kullanırsanız kullanın fark etmez desek bu da bir abartı olmaz..

Not:
Ben PC-BSD kullanıyorum zira hem kurulumu hemde kullanımı çok daha kolay, Pardus'u görün bunu görmeyin o derece FULL dağıtım oluyor kendisi, acemi işi yani :)

Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

finix

@Felâsife, BSD iyidir iyi. :) Yok "Ne uğraşacağım?" diyorsanız Mandriva kurun. BSD değil ama...

heartsmagic

@finix, lütfen iletilerin tamamını alıntılama yapma, hele hele belirli bir yerine gönderme yapmayacaksan hiç alıntı yapma lütfen. Birisi için özel söylemde bulunacaksan benim yaptığım gibi yapabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Felâsife

Alıntı yapılan: finix - 07 Ağustos 2011 - 19:52:49
@Felâsife, BSD iyidir iyi. :)

Eh fena değil idare ediyoruz işte. :)
Öyle aman aman bir sorun yaşamadım, sadece ext4 / Ufs konusunda çok sıkıntı çektim, bu kuzenler bir birlerini (rw) görmüyorlar ama ikiside ntfs'yi (rw) görüyor, çok ayıp. :)
Neyse ki F.A.M.P olayını da tam çözünce benim için olay bitti, rahatım vesselâm. :) 
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

finix

@heartsmagic
Bu gidişle tekme tokat kovulacağız ne kadar forum varsa. :)
@Felâsife
Zor bir sistemi adam etmenin gururunu bilirim. Şu an çok mutlusun. Ama Arch ile zor başa çıkan bir adam BSD ile nasıl başa çıksın. Değil mi? :) Neyse, bir gün işletim sistemini değiştirmeyi düşünürsem BSD kuracağımdır. Dediğine göre çokta zor olmasa gerek. :)

Kadir Can

@finix;
Alıştırma olması açısından PC-BSD'yi deneyebilirsin.
@Felasife zor olmadığını söylemişti.

6ng4n

pardus, mageia olabilir entegrasyon açısından iyiler ama paketlerimden vazgeçmem diyenlere kubuntu

finix

Alıntı yapılan: Kadir Can - 09 Ağustos 2011 - 00:38:22
@finix;
Alıştırma olması açısından PC-BSD'yi deneyebilirsin.
@Felasife zor olmadığını söylemişti.
Bilgisayarıma kavuşursam yeni bir Ram arttırma taktiği ve yeni bir sabit diskten sonra kuracağım. Her ne kadar İngilizce Wikipedia'da yetebileceği ve artacağı yazıyorsa sağlam kazığa bağlamak iyidir. :)

vasily

Pardus kde konusunda gerçekten çok kararlı. Depolarıda güncel tutabilseler tadından yenmeyecek ama kararlı sistem oturtacağız derken biraz fazla ehemmiyetli davranıyorlar sanırım. Ruby'nin güncel sürümü olmadığı için Fedora15'e dönmek zorunda kaldım maalesef. Bir de Kde nin masaüstü özelleştirmelerinden hiçbirşey anlamıyorum. Sorun bende muhtemelen ama ne bileyim başaramıyorum. Güzel bir örnek anlatım da bulamadım internette bu konuda...

Kadir Can

@vasily;
Söylediğin gibi Pardus'un tek sorunu paket yönetim sistemi.
3000'den fazla paket varmış.
Geçen gün bir rıhtım kurmak istemiştim.Cairo yok, Awn yok.Sadece Plasma eklentisi olan Daisy var.
ÇoMaK projesi olmasaydı zaten KDE haricine destek verilmiyordu.
Pardus'un daha alması gereken bir yol var.

heartsmagic

Alıntı yapılan: finix - 09 Ağustos 2011 - 00:19:34
@heartsmagic
Bu gidişle tekme tokat kovulacağız ne kadar forum varsa. :)

Ortada olan kurallara uyulduğu sürece böyle bir şey olmaz. Ancak iki defa uyarılmana rağmen bazı şeyleri ısrarla yapmaya devam edersen elimizden yaptırım uygulamaktan başka bir şey gelmez. Bahsettiğim şey alıntı meselesi değil, ehemmiyetsiz bir mesele bu. Bahsettiğim şey farklı bir şey, başlıktaki eksik iletinden dolayı ne demek istediğimi anladığını umuyorum. Tekrar edeyim, amacımız kimseyi kovmak, uzaklaştırmak değil. Niyetimiz mevcut düzenimiz içinde forumu ayakta tutabilmek.

finix

@heartsmagic
Biliyorum. Fakat odun kafalı olduğum için bir şeyleri zor kavrıyorum. :)
@vasily
Pardus bence daha kıvsmında değil. Bende olgunlaşınca kullanın. :)

6ng4n

Sanal makinaya arch kurdum kubuntuda masaüstü efetkleri falan zorlanıyordu arch ile gayet akıcılar pardusta da aynı sonucu aldım bilgiye göre ikisinden birini seçin archın kurulumu esnasında baya eğlendim açıkçası :D

heartsmagic

Alıntı yapılan: finix - 09 Ağustos 2011 - 15:24:56
@heartsmagic
Biliyorum. Fakat odun kafalı olduğum için bir şeyleri zor kavrıyorum. :)

Gerek yok böyle şeyler söylemeye, ufak bir mesele oratada dönen şey. Cidden çok zorlanmaya gerek yok, forumun düzeni zaten ortada. Günaşırı gelen birisi bile rahatlıkla anlayabilir bizim ortamımızı.

Ozgurluk

Pardus iyi sistem, Türkçe imla denetimi hazır geliyor. Türkçe desteği iyi. Kurulumu sorunsuz. Fakat pardus'da fazla yazılım yok. Birde galiba sadece ext fs kullananlar pardus da kalıyor. Daha file systemlerden kaçını destekliyor bilmiyorum. Sonuçta pardus iyi dağıtım. Kde'li olarak pclinux os ve sabayon da tavsiye edebilir. Mageia projesi ne aşamada fikri olanlar var mı?

karizmaxi

Mageia ilk sürümü ile harika bir şekilde şu anda kullanımda :)
Cesaret akıldan gelirse cesarettir,
Bilgisizlikten gelirse cehalettir...

finix

Alıntı yapılan: karizmaxi - 12 Ağustos 2011 - 13:48:51
Mageia ilk sürümü ile harika bir şekilde şu anda kullanımda :)
Mageia çok olmasına rağmen babası olan Mandriva'nın 2011 sürümü ise çok iyi görünüyor. :)