Arama sorunu

Başlatan ersennkoc, 03 Mayıs 2010 - 03:08:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ersennkoc

Öncelikle selamlar ubuntuya yeni başladım. Bir kaç kez kurdum kaldırdım. Gelelim sorunuma ben genelde her sorunda konu açan biri değilim. Bu yüzdende arama fonksiyonunu kullanırım. Uzun zaman forum yöneticiliği yapmış oldumdan sanırım (joomla üzerine). Neyse soruna geleyim.

Forumun arama fonksiyonu sorunlu olup aramalarda geç cevap (vermemekte) vermektedir. Smf forum ayarlarından bunu düzeltmenizi talep ediyorum.

Google aramalarından faydalanarak sorunları çözüyorum gene buraya geliyorum :)

hakperest

Alıntı yapılan: ersennkoc - 03 Mayıs 2010 - 03:08:17
Öncelikle selamlar ubuntuya yeni başladım. Bir kaç kez kurdum kaldırdım. Gelelim sorunuma ben genelde her sorunda konu açan biri değilim. Bu yüzdende arama fonksiyonunu kullanırım. Uzun zaman forum yöneticiliği yapmış oldumdan sanırım (joomla üzerine). Neyse soruna geleyim.

Forumun arama fonksiyonu sorunlu olup aramalarda geç cevap (vermemekte) vermektedir. Smf forum ayarlarından bunu düzeltmenizi talep ediyorum.

Google aramalarından faydalanarak sorunları çözüyorum gene buraya geliyorum :)

Forumdaki "Google Özel Arama"sını kullanabilirsiniz "geçici çözüm" olarak. Forumun arama motoru, daha avantajlı oluyor, anlık olarak güncelleniyor -bildiğim kadarıyla. Bu sebepten dolayı, ben de "forum arama motoru"nun düzeltilmesi konusundaki talebimi iletiyorum.
Küçük bir anketimiz var, katılımınız için şimdiden teşekkür ederiz. Anketimize http://h2b.co/anket adresinden ulaşabilirsiniz.

http://mustafaalkan.kimdir.com

heartsmagic

Forum'un arama bölümü sanırım zaman zaman geç cevap verekte. Şu an denedim, aramayı yaklaşık 1-2 saniye içinde tamamladı.
Bir ara tekrar bakmaya çalışalım, fakat iyileştirme yapılabilir mi bilmiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

İyileştirme zor olsa da yapılabilir. Fakat bunu herhangi bir günde yapmak inanın çok zor. neden derseniz. her mesaj kelimelere bölünüp mesajın id'si ile bir tabloda tutuluyor. Böylece index oluşuyor.

Şu an orta boyutlu indexi kullanıyoruz. Zaten bu index'i oluşturmak başlı başına @pa'nın bir-iki gününü aldı.

180.000 küsür mesajımız var. herr birinde 10 kelime olsa 1.800.000 kayıt eder. Oysa ortalama kelime sayısı 10 dan daha fazla. Bu durumda tam indekse geçtiğimizde arama tablosu çok büyük olacak. Bu da bir nevi performans kaybı oluşturacak. Zaten başlangıçta orta boyut seçmemin nedeni buydu.

Belki ağırlıklar ile oynayabilirim. Ama google aamaları şu an daha manalı.
Chmod bizim işimiz.

CodErode

Valla aynı durumdan bende muazdaribim. :D Sonra yardım istenen konuları bulamıyorum, yöneticiler kızıyor :D

Halbuki sorun smf'de :D

heartsmagic

Google araması güzel bir alternatif.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.