Değişken zamanlı masaüstü arkaplanı değiştirici

Başlatan ironic, 27 Nisan 2010 - 21:30:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Masgor, masaüstü arkaplanını belirlenen zaman aralığında , belirlenen resimlerle değiştiren bir bash betiğidir.

[IMG]http://imgur.com/aJHbd.png[/img]

Sadece Gnome içindir.

4 farklı şekilde çalışan sürümü mevcuttur. Tüm sürümleri , ana betikten yükleyip kaldırabilirsiniz.

Kurulum1: Bu kurulumla yüklenen masgor betiğinde;   her  betik çalıştırmada , size resim dizini ve resimlerin geçiş süresini soracak. Betik sonlana dek bu ayarlarla çalışacaktır.

Kurulum2: Dizin ve geçiş süresini belirleme işlemini betik kurulurken belirlenecek. Değerleri girdikten sonra her masgor betiğini çalıştırdığınızda , beilrlediğiniz ayarlarla çalışacaktır.

Dipnot: Kurulumda beilrlediğiniz değerleri; isterseniz masgor betiğini kaldırıp, yeniden kurarak belirleyeceğiniz gibi, uçbirimden

masgor-cd

komutuyla çalıştıracağınız tercih değiştirici betik yardımıyla da kolayca değiştirebilirisiniz.

[IMG]http://imgur.com/cRXFh.png[/img]

3 farklı seçenekte, isteğinize uygun şekilde gerekli değişkiliği yapabilirisiniz.

* Dizin : kurulumda belrlediğiniz resim dizinini değiştirebilirsiniz.

* Süre : kurulum aşamasında belirlediğiniz geçiş süresini değiştirebilirsiniz.

* Tümü : Eğer dizin ve süreyi aynı anda değiştirmek istiyorsanız , bu seçenekten yararlanabilirsiniz.

Kurulum3: Bu kurulumla yüklenecek masgor betiğini çalıştırdığınızda, her seferinde 5 farklı resim ve geçiş süresi belirlemeniz gerekiyor. Betik kapatılana dek beilrlediğiniz resim ve geçiş süreleriyle çalışmaya devam edecektir.

Kurulum4: Masgor betiği bu kurulumla nautilus betiği olarak yüklenecektir. İstediğiniz herhangi bir resim klasörüne sağ tık >> betikler >> masgor yoluyla çalıştırabilirsiniz. Süre betik çalıştırıldığında belirlenecek..

Kaldırma: Kurduğunuz herhangi bir masgor betiğini ve eklenen başlatıcıları  sisteminizden tamamen silme işlemidir.

Notlar:

* Betik seçtiğiniz dizinde bulunan  *.jpg, *.jpeg ve  *.png uzantılı resimleri rastgele seçerek, masaüstü artalanı olarak belirleyecektir. (Alt dizinler hariç)

* Uygulamalar >> Donatılar yoluna iki başlatıcı  , ilk 3 kurulumda (nautilus sürümü hariç)  eklenecektir.. Bu başlatıcıların biriyle "masgor (uçbirimden) betiği uçbirim ekranından çalıştırabileceğiniz gibi, diğer başlatıcıyla da "masgor" arkaplanda çalışmasını da sağlayabilirsiniz.

* Çalışan betiği sonlandırmak için 4 kurulumda da masaüstüne sonladırıcı düğmeler eklenecektir. (sadece Türkçe ve İngilizce sistemlerde)  Kolayca tıklayarak çalışan betiği sonlandırabilirsiniz.

* ilk 3 kurulumdaki (nautilus sürümü hariç)  betikler, aynı zamanda uçbirimden "masgor" komutuyla da çalıştırlabilir.

* Kurulum2 de istenirse (sorgu penceresi çıkacak)  betik , başlangıç uygulamalarına da başlatıcı ekleyecektir. Sistem açılışıyla beraber, 1 dakika sonra betik otomatik olarak çalışmaya başlayacaktır..   

* Betikler  çalışmaya başladığında, masaüstünde bildirim baloncuğu çıkaracak ve sesli uyarı verecektir.

* Betik kurucu ilk çalıştırmada eksik bağımlılık görürse;  sizi uyarıp, -onaylarsanız- gerekli düzeltmeleri yapacaktır. (libnotify-bin paketi eksikliği ve  masaüstü göster anahatarının  kapalı olma sorununa çözüm sunacaktır..)

* Kurulan betikler yönetici haklarıyla çalıştırılamaz. (uyarı verir)   Eğer root hesabıyla işlem yapıyorsanız, normal kullanıcı haklarına dönmeniz gerekir. Aynı şekilde sudo ve diğer yönetici haklarına sahip komutlarla da çalıştırlamaz.

* Ana kurucu betiğin adı "masgor-gtk" olarak kalmalıdır. Eğer değiştirirseniz betik uyarı verir, çalışmaz.

[IMG]http://imgur.com/PkYdC.png[/img]

Son güncel sürüm:

http://ubuntuone.com/p/4Rp/

Çalıştırma :

Betiği indirip istediğiniz dizine atın. Uçbirimden betiği eklediğiniz dizine gidin. Sırasıyla aşağıdaki komutları verin.

chmod +x masgor-gtk

ve son olarak çalıştırmak için de

./masgor-gtk

komutunu verin.

Kurucu betik çalışacaktır. İstediğiniz işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Ozmo

wp_tray daha kullanışı  8) :-\ teşekkürler anlatım için

sem

Sağ ol anlatım ve paylaşım için... Her ne kadar şimdilik deneyemesem de...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

hitokiri

#!/bin/bash
# Masaüstü görüntü değiştirici - masgor v0.1 GNU Bash betiği - !GTK
#  GPL v2
# ironic (fatih_at_ubuntu-tr_org)
# 17.04.10

secim=`zenity --file-selection `
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
secim1=`zenity --file-selection `
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
secim2=`zenity --file-selection `
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
secim3=`zenity --file-selection`
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
b=`zenity --scale --text="Değişim  için zaman aralığını seçin  ?"  --max-value=10`   
a=`zenity --info --text="Masgor Şu an aktif\nBu pencereyi kapatılınca  Masgor gebericek :)"
pkill masgor ; exit`  &
if [ "$b" = 0 ] 
then
zenity --error --text="Sıfır saniye ??" ; exit
else
while [ 1 = 1 ]
do
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$secim"
sleep $b;
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim1"
sleep $b;
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim2"
sleep $b;
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim3"
sleep $b;
done
fi

Eline sağlık @ironic :)
Şimdilik şöyle bi şeyler yaptım güzel konu gerçi daha önce crontab ile
http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Gnome üzerinde Python betiğiyle zamanlı masaüstü arka plan resmi değiştirme yapılanı da var bakalım :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: ironic - 27 Nisan 2010 - 21:30:56
* sleep komutuyla resmin masaüstünde bekleme süresini saniye cinsinden belirleyebilirsiniz. Her resim için farklı değer olabilir.   

Bu kısmı beğendim.
Paylaşım ve anlatım için teşekkürler @ironic

hitokiri

Alıntı Yap

Bu kısmı beğendim.
Paylaşım ve anlatım için teşekkürler @ironic
Nesini beğenmedin fikirin nedir ? :)

Sherlock Holmes

Beğeni konusunda fikrimi belirtmiştim aslında,
madem'ki farklı çekimlenebiliniyor,
o halde doğru vurgulayayım.   ;)

Paylaşım için ve beğenimi uyandıran satır için teşekkür ederim.  :)

@hitokiri beğenmemiş olmamam fikrine nerden kapıldın.?
Söz konusu bir paylaşım,
içerikte buna dahil olmak üzere.  :D

hitokiri

Alıntı YapBeğeni konusunda fikrimi belirtmiştim aslında,
madem'ki farklı çekimlenebiliniyor,
o halde doğru vurgulayayım.   ;)
Paylaşım için ve beğenimi uyandıran satır için teşekkür ederim.  :)
@hitokiri beğenmemiş olmamam fikrine nerden kapıldın.?
Söz konusu bir paylaşım,
içerikte buna dahil olmak üzere.  :D
Geç oldu :)
Ben beğenmedim okudum o kısmı :)
Kusura bakma asıl sormaktaki amacım bi fikrin olduğunu düşünmemdi neyse :)

ironic

@hitokiri, eline sağlık. Zenity sayesinde resim belirleme, işi  oldukça kolaylaştırmış. :)  Özellikle ilk defa deneyecekler için büyük kolaylık.

hitokiri

Alıntı Yap@hitokiri, eline sağlık. Zenity sayesinde resim belirleme, işi  oldukça kolaylaştırmış. :)  Özellikle ilk defa deneyecekler için büyük kolaylık.
Asıl senin eline sağlık ironic :)
Teşekkür ederim bu güzel betik için. :)

ironic

Biraz ekleme ve cilalama yaptım.  :)

* Resim seçimini 5 yaptım.
* Her resim için ayrı ayrı süre belirleme  penceresi ekledim.
* Zaman aralığını 5-300 saniye olarak belirledim.
* Yönetici haklarıyla çalıştırılmayı reddetme ekledim.

[IMG]http://imgur.com/eL6zO.png[/img]

[IMG]http://imgur.com/IYbc8.png[/img]

#!/bin/bash
# Masaüstü görüntü değiştirici - masgor v.1.0 GNU Bash betiği - !GTK
# GPL v2
# ironic ve hitokiri

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
YESiL="\033[0;32m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)
# 34;Mavi $ 32;Yeşil $ 35;Magenta $ 31;Kırmızı $ 33;Sarı

clear

echo -e $MAVi"   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^m^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"$SON
echo -e $SARI"    GNU Bash                     Masgor                  //2010 "$SON
echo -e $MAVi"   ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^m^~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~"$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ##    ###     ######   ######    #######  ########   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ###   ###   ## ##   ##    ## ##    ##  ##     ## ##     ##  "$SON
echo -e $KIRMIZI"    #### ####  ##   ##  ##       ##        ##     ## ##     ##  "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ## ### ## ##     ##  ######  ##   #### ##     ## ########   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## #########       ## ##    ##  ##     ## ##   ##    "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## ##     ## ##    ## ##    ##  ##     ## ##    ##   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## ##     ##  ######   ######    #######  ##     ##  "$SON

echo "  "
echo "  "

if [ $USER = root ]; then
    echo -e $MAVi"Yönetici haklarıyla"$SON $SARI"(root/sudo vd.)"$SON $MAVi"çalıştırılmak istemiyorum..!  Keyfi değil,  tamamen duygusal... Acıdım sana, iyilik yapıyorum işte. Tanımadığın uygulamalara güvenme, başın yanmasın. Hele de bir aceminin elinden çıkmışsa.. :)"$SON
    echo "  "
    echo -e $MAGENTA"Yönetici haklarından vazgeçersen ben burdayım"$SON $SARI"$KiM"$SON
    sleep 4;
    echo "  "
    echo -e $SARI"Hadi, ben kaçtım..!"$SON
    exit 0
fi

zenity --question --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır" --height="100" --width="113" --title="Masgor v1.0" --text="<big>Bazı sorularım olacak . Kabul edersen, ben de istediğini yapacağım. Herşey karşılıklı yani. Önce resimleri seçeceksin, sonra da geçiş sürelerini ...</big>

<big>Başlayalım mı ? </big>"
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
secim4=`zenity --file-selection`
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 1;
b0=`zenity --scale --text=" 1. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)" --min-value=5  --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b1=`zenity --scale --text=" 2. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b2=`zenity --scale --text=" 3. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b3=`zenity --scale --text=" 4. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b4=`zenity --scale --text=" 5. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
echo -e $MAVi"  Bu uçbirim penceresi açık kaldığı sürece döngü devam edecek"$SON
echo "  "

while [ 1 = 1 ]
      do
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$secim"
      echo -e $SARI""$b0" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b0;
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim1"
      echo -e $MAGENTA""$b1" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b1;
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim2"
      echo -e $SARI""$b2" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b2;
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim3"
      echo -e $MAGENTA""$b3" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b3;
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim4"
      echo -e $SARI""$b4" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b4;
      echo "  "
      echo -e $MAVi"  Bu uçbirim penceresi açık kaldığı sürece döngü devam edecek"$SON
      echo "  "
      done

raspacı

Çok güzel bir çalışma. Tebrikler, eminim çok kullanacak kişi olacaktır.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Sherlock Holmes

hitokiri

Ellerine sağlık ironic neler yapmışsın öyle :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 28 Nisan 2010 - 17:35:23

Bence kurulum betiğide olsun :)

#!/bin/bash

ans=$(zenity --title ".: Masgor :."  --width="640" --height="190" --list --text "Seçiminizi yapın" --radiolist --column "Seç" --column "masgor" --column "Açıklama"  TRUE "Kurulum" "Bu betik kurulumunu bu seçenekle gerçekleştirebilirsiniz." TRUE1  "Kaldırma" "Bu betiği kaldırma işlemini bu seçenekle gerçekleştirebilirsiniz." ); echo $ans

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi

case $ans in

"Kurulum")  gksu Kurulum ;
echo '#!/bin/bash
# Masaüstü görüntü değiştirici - masgor v.1.0 GNU Bash betiği - !GTK
# GPL v2
# ironic ve hitokiri

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
YESiL="\033[0;32m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)

clear

echo -e $SARI"    GNU Bash                     Masgor                  //2010 "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ##    ###     ######   ######    #######  ########   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ###   ###   ## ##   ##    ## ##    ##  ##     ## ##     ##  "$SON
echo -e $KIRMIZI"    #### ####  ##   ##  ##       ##        ##     ## ##     ##  "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ## ### ## ##     ##  ######  ##   #### ##     ## ########   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## #########       ## ##    ##  ##     ## ##   ##    "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## ##     ## ##    ## ##    ##  ##     ## ##    ##   "$SON
echo -e $KIRMIZI"    ##     ## ##     ##  ######   ######    #######  ##     ##  "$SON

echo "  "
echo "  "

echo -e $MAVi"Yönetici haklarıyla"$SON $SARI"(root/sudo vd.)"$SON $MAVi"çalıştırılmak istemiyorum..!  Keyfi değil,  tamamen duygusal... Acıdım sana, iyilik yapıyorum işte. Tanımadığın uygulamalara güvenme, başın yanmasın. Hele de bir aceminin elinden çıkmışsa.. :)"$SON
    echo "  "
    echo -e $MAGENTA"Yönetici haklarından vazgeçersen ben burdayım"$SON $SARI"$KiM"$SON
    sleep 4;
    echo "  "
    exit 0
fi

zenity --question --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır" --height="100" --width="113" --title="Masgor v1.0" --text="<big>Bazı sorularım olacak . Kabul edersen, ben de istediğini yapacağım. * her şey karşılıklı yani. Önce resimleri seçeceksin, sonra da geçiş sürelerini ...</big>

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;
secim4=`zenity --file-selection`
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 1;
b0=`zenity --scale --text=" 1. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)" --min-value=5  --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b1=`zenity --scale --text=" 2. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b2=`zenity --scale --text=" 3. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b3=`zenity --scale --text=" 4. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
b4=`zenity --scale --text=" 5. resmin bekleme süresini seçin (5-300 arası)"  --min-value=5 --max-value=300 --value=5 --step=1`
sleep 0.5;
echo "  "

while [ 1 = 1 ]
      do
      sleep $b0;
      echo -e $MAGENTA""$b1" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b1;
      echo -e $SARI""$b2" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b2;
      echo -e $MAGENTA""$b3" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b3;
      gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename  "$secim4"
      echo -e $SARI""$b4" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."
      sleep $b4;
      echo "  "
      echo "  "
      done'  > /tmp/masgor
(
sudo mv /tmp/masgor /usr/local/bin/
) |
zenity --progress  --text="Kuruluyor.."   --percentage=0 ;
sudo chmod +x  '/usr/local/bin/masgor'  ;
echo "#!/usr/bin/env xdg-open

[Desktop Entry]
Encoding=UTF-8
Version=1.0
Type=Application
Terminal=false
Icon[tr_TR]=gnome-panel-launcher
Exec=masgor
Name[tr_TR]=masgor
Comment[tr_TR]=masgor
Name=masgor
Comment=masgor
Icon=gnome-panel-launcher
Categories=Utility;" >  /tmp/masgor.desktop
sudo mv  /tmp/masgor.desktop /usr/share/applications/
sudo chmod +x  '/usr/share/applications/masgor.desktop'

zenity --info --text="masgor başarıyla kuruldu .Bu betiği çalıştırmak için 'masgor' komutunu kullanabilirsiniz veya uygulamlar>>donatılardan betiğe ulaşabilirsiniz!!" ;;

"Kaldırma") gksu Kaldırma ;
(
sudo  rm -rf  /usr/local/bin/masgor ;  sudo rm -rf /usr/share/applications/masgor.desktop
) |
zenity --progress  --text="Kaldırılıyor.."   --percentage=0 ;
zenity --info --text "masgor başarıyla kaldırıldı!";;
esac

bytan

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

ironic

@hitokiri, denedim ve çok güzel olmuş. Son aşamada ekleriz kurulum kısmını  ..  :)

Biraz daha geliştirdim. Bu sefer matematik öğrendi.  :) Açık kaynak dünyası sağ olsun.

* Kullanıcı dizini altına Masgor-GTK klasörü oluşturuyor. (Daha önceden oluşturulmuşsa sorun çıkarmayacak). Bu klasör içerisine atılacak resim  dosyalarından belirlenen süre periyodunda rastgele bir dosya seçip masaüstü resmi yapıyor. (süreyi zenity ile başlangıçta belirliyoruz. Ne yazık ki süre  sabit kalacak )

#!/bin/bash

DIR=$HOME/Masgor-GTK

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
YESiL="\033[0;32m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)

clear

echo "  "
echo "  "

echo "  "
    sleep 4;
    echo "  "
    exit 0
fi

zenity --question --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır" --height="100" --width="113" --title="Masgor v1.0" --text="<big>Bazı sorularım olacak . Kabul edersen, ben de istediğini yapacağım. Her şey karşılıklı yani. Önce resimleri seçeceksin, sonra da geçiş sürelerini ...</big>

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
mkdir -p $HOME/Masgor-GTK

while [ 1 = 1 ]
do
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$DIR/`echo -e $(ls $DIR | shuf -n1)`"
sleep $b0;
done

heartsmagic

Şu an için tek isteğim dizini bizim belirlememiz :) Yani belirli bir dizin değil de, sistemdeki herhangi bir dizinden okuyabilsin resimleri. Bizim diğer Python+Crontab ile yapılan betiğe baktım da Lucid üzerinde sorunlu. Emekli etmenin vakti geldi zira uğraşacak vakit yok :)

Bu arada elinize sağlık @ironic ve @hitokiri.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

sem

Var ya biraz biraz baka baka, bash olayını çözeceğim sayenizde =)=) bytan'ın dediği gibi de ne kadar hızlı gelişmiş... Elinize sağlık ...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

ironic

Dizini kullanıcı belirleme sorununu da hallettim. Zenity sen çok yaşa..  :)

Yalnız seçeceğiniz dizinde sadece resim olsun. Dosya uzantısına göre seçmiyor.

#!/bin/bash

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)

clear

echo "  "
echo "  "

echo "  "
    sleep 4;
    echo "  "
    exit 0
fi

zenity --question --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır" --height="100" --width="113" --title="Masgor v1.0" --text="<big>Bazı sorularım olacak . Kabul edersen, ben de istediğini yapacağım. Her şey karşılıklı yani. Önce resim dizinini seçeceksin, sonra da geçiş sürelerini ...</big>

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
DiZiN=`zenity --file-selection --directory `
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
sleep 0.5;

b0=`zenity --scale --title="Bekleme süresini belirle" --text="Lütfen resmin ekranda bekleme süresini belirleyin (5-300 arası)" --min-value=5  --max-value=300 --value=5 --step=1`

while [ 1 = 1 ]
do
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$DiZiN/`echo -e $(ls $DiZiN | shuf -n1)`"
echo -e $SARI""$b0" saniye sonra diğer resim görüntülenecek..."$SON
sleep $b0;
done

ironic

Bir güncelleme daha geçeyim.

*Ufak tefek yazım hatalarını düzelttim.
*Ne yaptığı konusunda artık daha şeffaf . Ekrana bilgilendirme geçiyor.
*Süre belirleme penceresinde iptal düğmesine atama yapılmamış. Basınca ortalık rengarenk oluyordu. Onu düzelttim.

[IMG]http://imgur.com/PkYdC.png[/img]

#!/bin/bash

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)

clear

echo "  "
echo "  "

echo "  "
    sleep 4;
    echo "  "
    exit 0
fi

zenity --question --ok-label="Evet" --cancel-label="Hayır" --height="100" --width="113" --title="Masgor v1.0" --text="<big>Bazı sorularım olacak . Kabul edersen, ben de istediğini yapacağım. Her şey karşılıklı yani. Önce resim dizinini seçeceksin, sonra da geçiş sürelerini ...</big>

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAVi"Resim dizinini seçin."$SON
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAGENTA"Seçilen dizin : $SARI"$DiZiN""$SON
sleep 0.5;
echo -e $MAVi"Resmin bekleme süresini belirleyin."$SON
b0=`zenity --scale  --title="Bekleme süresini belirle" --text="Lütfen resmin ekranda bekleme süresini belirleyin (5-300 arası)" --min-value=5  --max-value=300 --value=5 --step=1`
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAGENTA"Seçilen süre  : $SARI"$b0" saniye"$SON
echo "  "
echo -e $MAVi"  Bu uçbirim penceresi açık kaldığı sürece döngü devam edecek!"$SON

while [ 1 = 1 ]
do
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$DiZiN/`echo -e $(ls $DiZiN | shuf -n1)`"
sleep $b0;
echo -e $MAVi"  Bu uçbirim penceresi açık kaldığı sürece döngü devam edecek!"$SON
done

hitokiri

Bende resimleri nasıl grepleriz diye bakalbildim şimdi biraz
export resim="`ls "$DiZiN" | grep .png `"
islem=`ls "$DiZiN" | shuf -n1 |grep .png -c`
if [ "$islem" = 1 ]
then
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename $DiZiN/$resim
fi

Benzeri bi şeyler olabilir akşam bi daha bakarım artık :))
Ellerine sağlık @ironic dizin seçebilme yeteneği  çok iyi gelmiş :)

ironic

Basitçe şu şekilde oluyormuş. (jpg png ve jpeg uzantılı dosyaları seçiyor.)

grep -e .jpg -e .png -e .jpeg

Alt dizinlerdeki resimler değerlendirilmeye alınmıyor. Eğer bu haliyle alt dizinleri işe katarsak (ls -R..) , her resmin konumunu verecek bir komut lazım.

Son hali
#!/bin/bash

SARI="\033[1;33m"
KIRMIZI="\033[3;31m"
SON="\033[0m"
MAGENTA="\033[1;35m"
MAVi="\033[1;34m"
KiM=$(whoami)

clear

echo "  "
echo "  "

echo "  "
    sleep 4;
    echo "  "
    exit 0
fi

if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAVi"Resim dizinini seçin."$SON
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAGENTA"Seçilen dizin : $SARI"$DiZiN""$SON
sleep 0.5;
echo -e $MAVi"Resmin bekleme süresini belirleyin."$SON
b0=`zenity --scale  --title="Bekleme süresini belirle" --text="Lütfen resmin ekranda bekleme süresini belirleyin (5-300 arası)" --min-value=5  --max-value=300 --value=5 --step=1`
if [ $? -eq 1 ] ; then
exit 1
fi
echo -e $MAGENTA"Seçilen süre  : $SARI"$b0" saniye"$SON
echo "  "

while [ 1 = 1 ]
do
gconftool-2 -s --type string /desktop/gnome/background/picture_filename "$DiZiN/`echo -e $(ls  $DiZiN | grep -e .jpg -e .png -e .jpeg | shuf -n1)`"
sleep $b0;
done

hitokiri

Bence bu haliyle gayet güzel olmuş :)
Alt dizinler meseli için ayrı ayrı konum belirtmek gerekicek bana kalırsa gerek yok :)
Artık kurulum haline getireyim :))
Bilgi için sağol @ironic :)

heartsmagic

Şahane olmuş :) Alt dizinler de olmasın canım, hangi uygulamada var o yetenek zaten :)
Tekrar tekrar, elinize sağlık arkadaşlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.