Postfıx mailserver

Başlatan cem650, 24 Nisan 2010 - 19:46:34

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cem650

merhabalar arkadaşlar ubuntu serverim var çalışan Uzerinde dns sunucum var güzel çalışıyor dünyaya açık birde postfix kurulumu yaptım fakat user açıp mail almak mail vermek için nasıl bir configuration yapmam gerekiyor bana bu konuda yardımcı olurmusunuz 5 adet mail açıcak kullanıcılar mail alıp vericek

teşekkürler.
Bir Allahım Var Birde Sen Varsın

cem650

arkadaşım selam öncelikle teşekkür ederim sana yanıt verdiğin için destek yardım almıştım dedinde eee demekki sende kurmusun biraz püf noktası verebilirmisin bana

eribol

Püf noktası verdiği o adreste işte. O adrese bakarak yapmış. O adresi takip edip sorunu buraya aktarırsanız arkadaş belki o zaman yol gösterir.

cem650

abi ordaki bazı komutları tanımıyor ubuntu sanırım versiyon değişikliğinden kaynaklanıyor güncel değil çünkü yazıdğı yerleride bulamadım komut girdim oda olmadı komutu verince bilinmeyen komut diyip kalıyor yarıda

eribol

Hangi komutlar mesela? O komutları hatalarıyla birlikte aktarır mısın?

ubuntucuyum

bazı yerlerde kopyala yapıştır şeklinde devam edilmiyor.
karakterler yanlış aktarılıyor.

hata loglarından hangi dosya ile ilgili hata verirse o dosyadaki değişiklikleri elle yazmanız faydanıza
ben baya bir kastırmıştım :)

kurulumun nasıl gidiyor ? nerede takıldın ? kolay gelsin.

cem650

şuan çalışan serverimi upgrade yapıyorum yeni versiyona ondan sonra bugun tekrar denicem.

ubuntucuyum

Alıntı yapılan: cem650 - 01 Mayıs 2010 - 14:22:17
şuan çalışan serverimi upgrade yapıyorum yeni versiyona ondan sonra bugun tekrar denicem.

Yeni sistemlede denemek ve çalıştırmak bazı durumlarda daha zor olabilir.
denenmiş bir önceki sistemlede kurmanızı tavsiye ederim.

cem650

eski sisteme geri döndüm yeni versiyonu kuramadım kurulumda makinamı kapattım sanırım ekran kartı ile ilgili bir durum var bende hiç kasmadım geri 9 versiyonu döndüm birazdan mail sunucusu kurulumuna başlıcam bakalım inşallah bu gece mail sunucumu kurarım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2010 - 21:31:06

iii akşamlar arkadaşlar abicim bir türlü mysql de database açamadım heryerde okudum okuduğumu yapıyorum olmuyor açmıyor show database yazıyorum ama boş gösteriyor nedendir sizce mysql de database yaratırsam bu mail sunucusunu kurulumu yapıcam sanırım yav ne zormuş şu iş

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Mayıs 2010 - 21:42:40

arkadaşlar tama bir aşama daha geçtim komutları sql de megerse büyük harfle yazmak gerekiyormuş yazım küt diye database açtım bakalım şimdi ne olucak.

cem650

arkadaşlar postfix kurdum verdiğiniz linkte bakarak yaptım ama hala şu mantaliteyi anlamadım yani birden fazla user açıp outlook kurup pop3 mail alıcaklar ben bu kişilere mail adresi nerden nasıl açıcam abi çatladım yaaa tamam gerekeni yaptık ama hiç bir yerde yeni bir mail adresi aç şu şifreyi ver clientte şu ve şu aayarları yaz demiyor bana akıl verin lütfen.

ubuntucuyum

postfixadmin.

eğer kurulumun tamam ise
http://sunucu_ip/postfixadmin

değilse db yapısını eğer postfixadmine göre yapmışsan
apt-get install postfixadmin.

depolarda vardı galiba.