[Çözüldü] Amarok Müzik Çalmıyor

Başlatan agunZagun, 24 Nisan 2010 - 00:35:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

agunZagun

Merhaba arkadaslar.

Cok degisik bir sorunum var. Amarok'da sesler calinmiyor. Rhythmbox vs. her sey rahatlikla ses dosyalarini acarken Amarok acmiyor. Sebebi ne olabilir?

Cevaplariniz icin simdiden tesekkurler.

Yiğit Ateş

sudo apt-get install libxine1-ffmpeg phonon-backend-xine komutunu deneyin.

agunZagun

Telefondan giriyorum, internetim gelmedi hala. Internet buldugum an verdigin kodu deneyip, geri bildirim yaparim. :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 24 Nisan 2010 - 21:13:21

Evet, kod işimi gördü :).

Teşekkürler.

eribol

Sorun çözülmüş ama başlık kilitlenmemiş madem ben de buradan bir dalış yapayım :) Banshee çöktü, rhytmbox sistem çekmecesine yerleşti mi kalıyor orada. Yani elim amarok'a mahkum lakin ondan da ses gelmiyor. Hazır bu sorun varken ses konusunu da öğrenmiş olurum. İlginç bir durum var, şöyle ki; kmix ile sesi kullanan uygulamalar görünüyor ve sadece sesi azaltıp yükseltebiliyorum. Lakin kde tabanlı uygulamalardan ses alamıyorum.

Öncesinde kmix ile ses kanallarıyla oynayıp bütün çalıcıları aynı anda rahatlıkla dinleyebiliyordum ama şimdi olmuyor çünkü ortada kmix ile bir yapılandırma yapacak durum yok. Uzun olacak soru. Skype ile pulseaudio çıkışlarını deniyorum sorunsuz çalıyor. Hatta öncesinde yapılandırdığım mikrofon ayarı bile etkin. Vlc veya diğer oynatıcılarda da sorun yok. Dragon player da ses yok.

Ses konusunda acemiyim açıkçası. Pulseaudio için gerekli paketler kurulu(libxine backend bilmem ne) ama hâlâ kmix veya phonon ile yapılandırma yapamıyorum.

Teşekkürler.

Not. Maverick-merkaat yüklü sistemde. Yani biraz çöküntü sayılır. Denedik böyle oldu :)

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: eribol - 07 Haziran 2010 - 02:21:47
Not. Maverick-merkaat yüklü sistemde.

Kullandığınız Amarok beta sürümü'mü acaba.?

Belli'ki sisteminizde bir ses karmaşası var.  :)
Durum bir güncelleme sonrası'mı oluştu,
hep varmıydı.?

eribol

Öncesinde amarok kullanmadığım için net bilgi veremiyorum. Güncelleme sonrası asıl sorun banshee ve kde sistem çekmecesi aslında. Rhytmbox görünür olmuyor bir türlü sistem çekmecesine yeni gelin gibi yapışıp kalmış yani :) Kullandığım sürüm 2.3.1 ki bu da son sürüm sanırım.

if

@eribol, müzik oynatıcılarla sorununuz varsa DeaDBeeF'i öneririm. En azından sorunlarınız giderilene kadar işinizi görecektir.

http://deadbeef.sourceforge.net/

Sherlock Holmes

Amarok için Forumda genel olarak,
ayrıca bir ses motoru yüklenerek çözüme ulaşılmış.
sudo apt-get install xine-ui
Denemişmiydiniz.?  :)

Ryhthmbox'un ayarlarında sistem tepsisi/çekmecesi'ne yerleş diye,
bir seçenek olması gerekir.
Bu işaretli'mi sizde.? 
Işaretli olduğu halde yinede görünmüyor'mu yoksa.?  :-\

eribol

Maalesef xine-ui ile hiç* bir şey değişmedi.
Alıntı YapRyhthmbox'un ayarlarında sistem tepsisi/çekmecesi'ne yerleş diye,
bir seçenek olması gerekir.
sorun yerleşmemesi değil yerinden çıkmaması :) Sol tuş ile seçenekleri açılmıyor.

@N.G.D.G; kurdum kullanıyorum. Teşekkürler. Şu küçük program kde'den daha mantıklı çalıştı desem yeridir. Pulseaudio çıkışında bile sorun çıkarmadı.

if

Rica ederim @eribol. Sadece işini yapan bir uygulama DeaDBeaF.

eribol

Biraz fazlası. Multimedya tuşları amarok ve banshee için uğraştırırken bunda tek sorun bile yok. Şu an eklentileri ve uygulama azlığı sorunu var. Bunun dışında hafif ve iyi iş gören bir uygulama.

Sherlock Holmes

Amarok için başka bir olasılık gelmiyor aklıma.
DeaDBeaF ile amacınınız bir kısmına ulaşmanız sevindirici.  :D

Alıntı yapılan: eribol - 07 Haziran 2010 - 03:28:47
sorun yerleşmemesi değil yerinden çıkmaması :) Sol tuş ile seçenekleri açılmıyor.
Ryhthmbox değil'de sanki sistem çekmecesi sorunluymuş gibi geliyor.  :)

eribol

Evet sorunlu olan plasma aslında. Ayrıca bu nepomuk beni verem edecek çöküp duruyor. Neyse şak diye kurarsam olacağı bu zaten :)

eribol

Sorunlu olan phonon paketlerini yükseltince sorun kendiliğinden çözüldü. Şu an bir tek banshee sorunlu. O da başka bir başlığın sorunu.
Alıntı Yaplibphonon4 (4:4.7.0really4.4.2-0ubuntu1) kuruluyor...
phonon-backend-gstreamer (4:4.7.0really4.4.2-0ubuntu1) kuruluyor...
phonon-backend-xine (4:4.7.0really4.4.2-0ubuntu1) kuruluyor...