GNU/Linux ile C++ Programlama Kitabı???

Başlatan marjinal1st, 18 Nisan 2010 - 23:57:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

marjinal1st

Arkadaşlar C++ öğrenmeye çalışıyorum şu aralar. Tek eksiğim iyi bir kaynak. Aslında buluyorum ama hepsi Windows'u temel alıyor, GNU/Linux'da deneyince bir yığın problem yapıyor. (Yok kütüphanesiydi, derleyicisiydi vs.) Acaba GNU/Linux'da C++ programlama için Türkçe bir kaynak var mıdır ve paylaşabilir misiniz?
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

marjinal1st

Şuan için grafik arabirimle değilde dilin kendisini giriş seviyesinden öğrenmeye çalışıyorum. Aynı şekilde oradan da öğrenebilir miyim?

eribol

Daha önce C veya C# gibi dillere baktıysanız sorun olmaz. Ama programlamaya ilk girişi yapıyorsanız benim önerdiğim biraz gereksiz olur.

marjinal1st

Tecrübem yok denecek kadar az. Sıfırdan öğrenmek istiyorum yani. Zaten Windows'da Dev-C++ ile çalışırken tamamen basit konsol uygulamaları üzerinde duruyordum. Bu şekilde bir kaynak mevcut mu acaba?

asicok

Kaan Aslanın C dili tüm yönleri ile adında kitabını okumanı tavsiye ederim.Kafandaki bütün sıkıntılar gidecektir.Birde çok kişiden duydum ya C öğren yada C# gerisi teferuat zamanla anlarsın.(benden duymuş olma ama PYTHON dili hepsinden daha eylenceli.)
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.

eribol

http://web.inonu.edu.tr/~mkarakaplan/ckitabi.pdf burada çok güzel bir pdf dosyası mevcut. C ama C ile C++ arasında da o kadar büyük fark yok.

asicok

Doğru bu kaynak internette kişisel kullanıcalara açık güzel bir kaynak.
Oyun oynayacak yaşı geçti abisi artık ubuntulu oldu.

marjinal1st

Alıntı yapılan: asicok - 19 Nisan 2010 - 19:15:51
(benden duymuş olma ama PYTHON dili hepsinden daha eylenceli.)

Zaten öncelikle Python çalışıyorum, laf edilmez bu yoruma  :D

@eribol

Verdiğiniz kaynak çok güzel. Yardım eden ve etmeye çalışan herkese çok teşekkür ederim. Yönetici arkadaş konuyu kitleyebilir.

eribol

Eğer benzer bir başlık yoksa açık kalabilir. Belki daha güzel paylaşımlar da olur.

sem

Hiç bilginiz yoksa, standart fonksiyonlardan başlamanız yeterli, yani direk sistem programlamaya başlamadıktan sonra, ya da sistem fonksiyonları kullanmadıktan sonra işletim sistemlerinde farklılık olacağını sanmıyorum, sanmıyorum dememin nedeni C++ hakkında fazla bilgi sahibi olmamam yoksa eminim hatta diyebilirim. Çünkü C ve C++ arasında bu tarz farklar yokmuş ve C'yi az çok biliyorum. Standartlarda Linux ya da Windows fark etmiyor çünkü sistemle alakası yok... C++'ı geliştiren mühendislerin belirlediği ve yazdığı fonksiyonları kullanacaksınız. Fakat bir işlem yapmak için spesifik bir fonksiyon kullanırsanız, o zaman sıkıntı olur. Diye biliyorum...  Sıfırdan başlayacaksanız şu aşağıdaki linki de inceleyin derim

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17142.0.html
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?