Elementary-Nautilus 2.30 Duyuruldu. (Lucid için)

Başlatan özgürubuntu, 17 Nisan 2010 - 14:33:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: mete13 - 04 Mayıs 2010 - 17:09:09
iyi günler bende denemek istedim ama bir sorunla karşılaştım sorun şu
sudo apt-get build-dep nautilus
[sudo] password for mete:
Paket listeleri okunuyor... Bitti
Bağımlılık ağacı inşa ediliyor.       
Durum bilgisi okunuyor... Bitti       
E: nautilus için kaynak paket bulunamıyor

ayrıca artık diğer hdd bölümlerimi ve harici hard disklerimi artık göremiyorum :D

[IMG]http://img37.imagefra.me/img/img37/6/5/4/x13x/t_sn43quh9200m_209db1d.png[/img]

bu sorunu nasıl halledebilirim
Ubuntu Tweak'ten nautilus-elementary deposunu eklemeyi deneyebilirsin.

mete13

ubuntu tweak'ten nautilus-elementary deposunu eklemiştim zaten

ironic

@mete13, o komutun paketi yüklemesi için öncelikle Sistem >> Yönetim >> Yazılım kaynaklarından "kaynak kodu" deposunu etkinleştirmelisin.

mete13

Alıntı yapılan: ironic - 04 Mayıs 2010 - 17:28:45
@mete13, o komutun paketi yüklemesi için öncelikle Sistem >> Yönetim >> Yazılım kaynaklarından "kaynak kodu" deposunu etkinleştirmelisin.

Düzeldi sağol arkadaş.

xwes

@Yiğit Ateş, Aero Snap özelliğini Windowsun KDEden çaldığına emin misin? Bir KDE hayranı olarak KDE win7'den ödünç çaldı diye biliyorum :) Çok güzel bir özellik, KDEde olması çok iyi ancak sanırım ilk win7 yaptı bunu.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: xwes - 04 Mayıs 2010 - 20:04:16
@Yiğit Ateş, Aero Snap özelliğini Windowsun KDEden çaldığına emin misin? Bir KDE hayranı olarak KDE win7'den ödünç çaldı diye biliyorum :) Çok güzel bir özellik, KDEde olması çok iyi ancak sanırım ilk win7 yaptı bunu.
Ben de öyle yazmışım zaten :)

CodErode

İlk komutu uygularken ... bilmem ney yüklü değil, yüklemek için şunları yazın dedi. Yazıp yükledim. Tekrar komutları yazarak kurulumu yaptım sanırım. Ardından nautilus'a girdim bir değişiklik olmamış.

Yine kodları tekrar yazayım dedim ve ilk komutda altdaki gibi bir hata aldım. Arkadaşlar nautilus 2.30'u nasıl hatasız kurabilirim?

coderode@ubuntu:~$ bzr branch lp:nautilus-elementary/2.30
You have not informed bzr of your Launchpad ID, and you must do this to
write to Launchpad or access private data.  See "bzr help launchpad-login".
bzr: ERROR: Target directory "2.30" already exists.         

ironic

Sistem >> yönetim >> Yazılım kaynakları uygulamasından kaynak kodu deposunu etkinleştir..

Sonra sırasıyla şu komutları ver.

sudo apt-get install build-essential
cd 2.30/
./configure --prefix=/usr && make && sudo make install

if

2.30 kılasörü nerede oluşturuluyor? cd 2.30/ komutunu verdiğimde bulunamadığı söyleniyor.

CodErode

@ironic, teşekkürler, çok hızlısın. Tamamdır sorunsuz ortadan kalktı. Her ne kadar nautilusla pek içli dışlı olmasamda bende bir alışkanlıktır, güncelini kullanmayı severim herşeyin. :)

ironic

Alıntı yapılan: N.G.D.G. - 05 Mayıs 2010 - 17:02:28
2.30 kılasörü nerede oluşturuluyor? cd 2.30/ komutunu verdiğimde bulunamadığı söyleniyor.

Son verdiğim komutlar ile işlem yapıyorsan, o kısmı @coderode için vermiştim. Yarıda kalmış onda.

öncelikle şu iki paketi kur. Sonra alıntı yaptığım kısmı uygula.

sudo aptitude install bzr
bzr branch lp:nautilus-elementary/2.30

Alıntı yapılan: ironic - 05 Mayıs 2010 - 16:37:55

Sistem >> yönetim >> Yazılım kaynakları uygulamasından kaynak kodu deposunu etkinleştir..

Sonra sırasıyla şu komutları ver.

cd 2.30/

if

Alıntı yapılan: ironic - 05 Mayıs 2010 - 17:35:07

sudo aptitude install bzr

Bunları kurdum. Sıra cd 2.30/ komutuna geldiğinde dosya yok diyor.

özgürubuntu

if

bzr branch lp:nautilus-elementary/2.30 komutunu verdiğimde bzrnin yüklü olmadığını söylemişti ben de bzryi yükledim. Bitirmem gereken bir işim olduğu için kuruluma ara vermiştim. Aklımda bzr branch lp:nautilus-elementary/2.30 komutunu verdiğim kalmış. Şimdi kontrol ettim ve komutu vermediğimi gördüm:) Kusura bakmayın. Eliniz dert görmesin.

mete13

Alıntı yapılan: mete13 - 04 Mayıs 2010 - 17:09:09
iyi günler bende denemek istedim ama bir sorunla karşılaştım sorun şu artık diğer hdd bölümlerimi ve harici hard disklerimi artık göremiyorum :D

[IMG]http://img37.imagefra.me/img/img37/6/5/4/x13x/t_sn43quh9200m_209db1d.png[/img]

bu sorunu nasıl halledebilirim

bu programı tamamen nasıl kaldırıp etkisiz hale getirip eski nautilus pencere sistemimi geri istiyorum. Çünkü çok uğraştım ama olmadı. Bunu becerebilseydim iyi olacaktı gerçekten güzeldi :(

heartsmagic

nautilus-elementary paketini arayıp kaldır. Eğer nautilus kurulu değilse kur.
rm -rf .gnome* .gconf* ile de ayarlarını sıfırla.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Uzay

Bahsedildiği şekilde kurulumu gerçekleştirdim. (Hiçbir uyarı mesajı almadığım için gerçekleştirdim diyorum) Ancak görüntü aşağıdaki gibi... Dizinlerin isimleri (bread crumb) ilk sayfada bulunan resimlerdeki gibi değil. Acaba benim gözden kaçırdığım bir şey mi var?

[IMG]http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_414386463.png[/img]
Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

özgürubuntu

Bu başlıkta Elementary-Nautilus için anlatılmıştı. Diğer tüm temalar için breadcrumbs menü dizilimi istiyorsanız şunları yapın ;

Uçbirimi açıp aşağıdakileri sırasıyla yazın ;

cd /home/kullanıcıadınız/
wget http://gnaag.k2city.eu/nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz
tar -xvf nautilus-breadcrumbs-hack.tar.gz

Daha sonra
nautilus -q
ile nautilusu yeniden başlatın.
Nautilus'u yeniden başlattıktan sonra Değiştir > Tercihler menüsünden Tweak sekmesine gidip  "Show like breadcrumbs (need specifics gtkrc theme file)" işareleyip kapatalım, dosya tarayıcımızı yeniden açtığımızda menü dizilimine sahip olacağız.

http://birtakimolaylar.wordpress.com/2010/04/24/tum-temalar-icin-nautilus-breadcrumbs-menu/

Uzay

Linux user #522783

(\_/)
(O.o) (> <) This is Bunny. Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

Wolkanşah

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 17 Nisan 2010 - 14:33:32
Nautilus Dosya Tarayıcısı için en güzel modifikasyonlardan birisi olan elementary-nautilus Lucid Lynx için kullanılabilir hale getirildi.
Kurulum için sırasıyla ;
cd 2.30/

komutlarını verip bilgisayarınızı yeniden başlatmanız yeterli.
Ekran Görüntüsü şöyle ;

xubuntu-10.04 xfce masaüstü kullanıyorum. elementary-nautilius2.30 kuruyum dedim. hataya düştüm herhalde. çıktı bayağı uzun buraya yapıştırmadım ne yapayım? yapıştırayımmı? şimdi pc ye reset atsam belki hatayı telafi edemeyebiliriz. acilen bir ilgilenebilirmisiniz. valla bayağı bekledim ama cevap verebilen olmadı. şuan için müsait değil herhalde neyapalım kısmet... mecbur pcyi kapatıp açacağım inşaallah sorun olmaz...
Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yoktu... Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu... değerli hizmet ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. ubuntu-tr forumda benim için bir yararlı okul oldu...  paylaşım ve başarılarınızın devamını dilerim. saygılarımla. :)

ironic

@Wolkanşah, Xubuntu' da öntanımlı olarak nautilus gelmez, yerine Thunar gelir. Thunar için özel bir çalışma var mı bakmak  gerek.

özgürubuntu

Bildiğim kadarıyla Thunar için bir çalışma yok..
Nautilus Elementary için son güncellemeler çıktı ;
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19830.0.html buraya bakabilirsiniz..

Wolkanşah

ihtiyaç duydum, nautilus-elementary/2.30 yükledim. dizinlerini gördüm, kuruldu fakat aktif yapamadım. alt f2 den nautilus q yazdım çalıştırıcı kayboldu ama açılmadı nautilus... konsoldan: nautilus q yazdım enterledim gene çalışmadı daha önce resetlemiştim. ne yapmam gerekir? dizin yerleri:"home>aliwolkan>nautilus-elementary>2.30"  şeklinde.
Ne insanlar gördüm üstünde elbisesi yoktu... Ne elbiseler gördüm içinde insan yoktu... değerli hizmet ve paylaşımlarınız için tekrar teşekkür ederim. ubuntu-tr forumda benim için bir yararlı okul oldu...  paylaşım ve başarılarınızın devamını dilerim. saygılarımla. :)

özgürubuntu

cd 2.30/

yaptınız mı??

Bunu yaptıktan sonra
nautilus -q
komutunu verin.. arada bir boşluk ve - işareti var, dikkat edin

Wolkanşah

Alıntı yapılan: özgürubuntu - 08 Haziran 2010 - 10:42:57
cd 2.30/

yaptınız mı??

Bunu yaptıktan sonra
nautilus -q
komutunu verin.. arada bir boşluk ve - işareti var, dikkat edin
bunları hata olmaması için kopyala yapıştır yaptım aynısını. synaptic paket yöneticisinde yokdu. nautilusla ilgili bir sürü paket eklenmiş, 1 paketi kurulu olarak gözüküyor oda "libnautilus-extension1" diğer nautilus paketleri kurulmamış gözüküyor synaptik üzerinde. konsoldan:"nautilus q" yazınca acılmadı fakat "nautilus" yazınca açıldı. şöyle bir çıktı var bunda bir tehlike uyarısı varmı normalmı?: aliwolkan@aliwolkan-desktop:~/nautilus-elementary/2.30$ nautilus -q
aliwolkan@aliwolkan-desktop:~/nautilus-elementary/2.30$ nautilus

(nautilus:5221): Gtk-WARNING **: Undo: missing action Undo

(nautilus:5221): Gtk-WARNING **: Redo: missing action Redo

(nautilus:5221): Gtk-WARNING **: Reset to Defaults: missing action Reset to Defaults

(nautilus:5221): Gtk-WARNING **: Reset to Defaults: missing action Reset to Defaults

(nautilus:5221): GdkPixbuf-CRITICAL **: gdk_pixbuf_format_get_name: assertion `format != NULL' failed