Ubuntu Türkiye E-Dergisi SUDO 18. Sayı

Başlatan heartsmagic, 16 Nisan 2010 - 22:07:50

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kahraman masa esat

Root' a bakmak için Mint forumlarına baktım da alakasız bir yer olacak ama  keşke burada da "favorilerime ekle" özeliiği olsa?

heartsmagic

Alıntı yapılan: kahraman masa esat - 18 Nisan 2010 - 01:33:53
Root' a bakmak için Mint forumlarına baktım da alakasız bir yer olacak ama  keşke burada da "favorilerime ekle" özeliiği olsa?

O eklentiyi bir süre önce biz hayata sokmuştuk. Fakat şu anki SMF sürümü ile bir sorun yaşanmakta. İleride tekrar etkin hale gelebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

sem

Alıntı yapılan: semagkyz - 17 Nisan 2010 - 19:50:19
Dergide bu ay MonoDevelop da olacaktı, bunun için ayrıca özür diliyorum ancak bilgisayarımın azizliğine uğradım ve çalışmalarımı arkadaşımın bilgisayarından tamamlamak zorunda kaldım, onun bilgisayarına da en fazla Open Office yükleyebildim, o da başka bahara kaldı.

Velhasılı kelam (:P) herkese çok teşekkürler :)
Aynen, MonoDevelop'u siz söylemeseniz ben soracaktım =)... Olsun zaten yeterince başarılı ve çok geçerli olmuş dergi, ellerinize sağlık, onu da zamanınız olduğu bir ara yazarsanız çok bahtiyar olurum kendi adıma =)=)... Zaten acelemiz yok daha burdayız... Elinize sağlık tekrardan, herkesin... İyi akşamlar...
".NET çemberinden geçen lirisist etkisi bir 'Volcano', bir yüzüm Java bir yüzüm Badalamenti Don Tano"
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Her yer ölüm yine, burası dünya
Derken ölüm bile bu nasıl dünya?
Benden ölüm dile, batıyor gün yine
Burası dünya?

sema

Teşekkür ederiz, @sem0900 hem anlayışıniz hem de güzel dilekleriniz için. Bilgisayarınız için de ayrıca üzüldüm ama en azından bir bilgisayarınız var, ben ondan da oldum :P
iyi akşamlar size de..
susema

Hatti

Emeği geçenlerin eline sağlık. Detaylı ve güzel bir çalışma olmuş. Özel röportaj ayrıca ilgi çekiciydi, ancak en heyecanlı yerinde bitmiş gibi hissettim. Tüm yazarları, çizerleri ve şairleri tebrik ederim...

sema

@Hatti sana teşekkür bahanesiyle bir de SUDO dergi tasarım sorumlusu Ramazan Gürbüz'ü de ayrıca tebrik ediyorum. Bu kadar yoğun olmasına rağmen yine çok güzel bir çalışmaya imza atmış. Ne yazık ki ilk baktığımda bir internet tarayıcısının ayarlarından olsa gerek bunu farkedemedim, detaylı olarak şimdi bakabilme fırsatı buldum ve özellikle belirtmek istedim.

Ellerine sağlık @AlmaMorena, çok iyi olmuş, her zamanki gibi.
susema

screenshot

Ellerinize sağlık dolu dolu detaylı bir çalışma olmuş. Büyük bir keyifle indirip okumaya başladım.
"Zihin Fukara Olunca , Fikir Ukala Olur"

Yiğit Ateş

Ben hala Gparted konusunu istiyorum unuttum sanmayın :P

sema

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Nisan 2010 - 16:16:17
Tamam, gelecek ay için önerelim :) Hem isteyenin bir yüzü demişler :P
susema

Alquimista

Alıntı yapılan: zeitgeist - 17 Nisan 2010 - 20:32:06
Tek sorun bu şiirin üstüne yerleştirilmiş Debian ibaresinin fazla koyu renkte olduğu için okumayı zorlaştırmasıydı.

Biraz acele ile tasarımı tamamladığımdan dikkat edememişim o kısıma, bunu belirtmeniz çok iyi oldu çünkü saydamlık konusunda acaba diğer bilgisayarlarda nasıl ne düşünüyor okuyucular diye merak ediyordum. Önümüzdeki sayılarda daha dikkatli olacağız bu konuda. Çok teşekkürler güzel yorumlarınız için.

@semagkyz başkan, ne demek görevimiz efendim =)
If you should go skating on the thin ice of modern life, dragging behind you the silent reproach of a million tear-stained eyes, don't be surprised when a c rack in the ice appears under your feet. You slip out of your depth and out of your mind with your fear flowing out behind you as you claw the thin ice.

kozanibo

Alıntı yapılan: semagkyz - 19 Nisan 2010 - 17:52:49

bu ay gparted incelemesi yapılıyor bilginiz olsun :)

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: ibokozan - 19 Nisan 2010 - 20:10:50

Çok teşekkür ederim zorla yaptırdım gibi oldu ama :P Ben usb belleklerin etiketlerini değiştirmede sorun yaşıyorum gparted ile o konuya da değinirseniz sevinirim.

kozanibo

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 19 Nisan 2010 - 21:29:54
Alıntı yapılan: ibokozan - 19 Nisan 2010 - 20:10:50

Çok teşekkür ederim zorla yaptırdım gibi oldu ama :P Ben usb belleklerin etiketlerini değiştirmede sorun yaşıyorum gparted ile o konuya da değinirseniz sevinirim.

elimden geldiğince detaya ineceğim zaten :)

fadike

Aşk-ı Debian'a dikkat!

Emektar arkadaşlarımı tebrik ederim.
"Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz." Uğur MUMCU
"Hepimiz özgür yazılımın sendikalı emekçileriyiz." Fadike
http://fadike.org
http://pedalsorler DELL Vostro 5470 i5 4. nesil Ubuntu ön yüklü

agritux

canosayan

Alıntı yapılan: agritux - 20 Nisan 2010 - 22:19:39
Aaaa gparted benim listemdeydi ama :(

şimdi de başkalarının yazılarına mı sarkmaya başladık? olmaz ki böyle.
Chmod bizim işimiz.

agritux

Ama ama ama @semagkyz ile konuşmuştuk :'(

Neyse :) artık başka bir şeyler ararım kendime :) 1 hafta sonra da yazarım.

Felâsife

Linux'lara özel şiiirsellerin daha çoğalması dileğiyle, herkese teşekkür ederim. :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

ırmak

Biraz geç fark etmiş oldum bu sayıyı.
Çok güzel olmuş.
Tebrikler.

wiper

Güzel olmuş ben beğendim elinize sağlık.

raspacı

Yeni proje sorumlusuna  :) başarılar dilerim. Güzel bir sayı olmuş.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

sema

@levi çok teşekkür ederim :) @wiper beğenin için teşekkür ederiz..
susema

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: semagkyz - 23 Nisan 2010 - 18:50:23
@levi çok teşekkür ederim :) @wiper beğenin için teşekkür ederiz..
Proje sorumlusu mu değişti yeni gördüm. Tebrik eder, çalışmalarında başarılar dilerim (Fazla resmi oldu sanırım hiç bana göre değil, neyse idare et artık :)

sema

Çok teşekkür ederim (ah @levi ahh :D). Eski Proje Sorumlumuz Ayhan Aktaş işlerinden dolayı çok emek verdiği SUDO'dan ayrılmak zorunda kalınca biraz bana geçti :P Teşekkür ediyorum ve Ayhan Aktaş'a da verdiği emeklerden ötürü önce çok teşekkür ediyor sonra da iş hayatında başarılar diliyorum.

(Sen de idare et :D)
susema

By_Mihni

Beni mi çekiştiriyorsunuz. :P Bende diyorum neden kulaklarım çınlıyor demek ayfer yüzüneymiş :D