Linux için Silverlight

Başlatan karmic0, 16 Nisan 2010 - 15:37:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karmic0

Microsoft ürünü Silverlight gerektiren uygulamaları çalıştırabilmek için tek yapmanız gereken Synaptic paket yöneticisine Silverlight yazıp aşağıdaki üç paketi de seçip yüklemek.

libmoon (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)
moonlight-plugin-core (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)
moonlight-plugin-mozilla (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)

garafatma

Bu güzel bir ipucu. Teşekkürler
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

hamuul

Hmm çok hoş, peki bu durumda hemen aklıma gelen şu soruyu soruyorum..

Bu uygulamayı yüklediğimizde, Wine ile Tivibu izleyebiliyor muyuz linux üzerinden? Ya da herhangi başka bir şekilde silverlight kullanan tivibu programını linuxta başka bir sanal makineye ihtiyaç duyulmadan çalıştırabiliyor muyuz?

karmic0

Alıntı yapılan: hamuul - 16 Nisan 2010 - 16:38:34
Hmm çok hoş, peki bu durumda hemen aklıma gelen şu soruyu soruyorum..

Bu uygulamayı yüklediğimizde, Wine ile Tivibu izleyebiliyor muyuz linux üzerinden? Ya da herhangi başka bir şekilde silverlight kullanan tivibu programını linuxta başka bir sanal makineye ihtiyaç duyulmadan çalıştırabiliyor muyuz?

Tivibu kullanmadığım için bir şey diyemeyeceğim ama denemekte fayda var... Bildiğim kadarıyla TTmüzik'ten indirilen DRM korumalı parçaları dinlemek için de Windows'a muhtaç. (Linux için silverlight 4 çıkarsa bu sorun çözülebilir..)

Ayrıca şunu da ekleyeyim; Türkiye'nin resmi Pardus Linux ulusal işletim sistemi var ve TÜBİTAK gibi büyük bir kuruluş Linux'a destek veriyor...

Buraya kadar her şey çok güzel... Peki ismi sözde TTnet olan kısmen özelleştirilmiş olsada bir devlet kuruluşu nasıl oluyor da inadına Microsoft/Windows bağımlısı oluyor?

Bu ülkenin insanları petrol milyarderi mi ki Microsoft'a boş yere para akıtsın... Bu soruyu TTnet'e ciddi olarak sormak gerekiyor...

kerimagil

yukardakileri yaptım çalıştıramıyorum....

nomercy

moonlight a drm desteği ne zaman gelicek bilgisi olan varmı acaba?

GNUbuntu

http://go-mono.com/moonlight/download.aspx
Ben Firefox ve Chromium için kendi sayfasından kuruyorum moonlight eklentisini. Sisteminize göre 32 veya 64 bit seçilip tıklanınca otomatik olarak kurulum gerçekleşiyor. Şunu da söyliyeyim, Chromium depodaki eklenti yüklenince hiç açılmıyordu.
Önce Saygı...

XRumer

Silverlight'in geliştirilmesi durduruldu, ona paralel olarak Moonlight'in gelişmesi de durdurulabilir.
Çünkü Silverlight, Flasha alternatif olarak geliştiriliyordu ama Microsoft da HTML 5'in geleceğin teknolojisi olduğunu kabul etti ve Silverlight'tan vazgeçti.

stef_q

Alıntı yapılan: XRumer - 15 Kasım 2010 - 20:10:05
Silverlight'in geliştirilmesi durduruldu, ona paralel olarak Moonlight'in gelişmesi de durdurulabilir.
Çünkü Silverlight, Flasha alternatif olarak geliştiriliyordu ama Microsoft da HTML 5'in geleceğin teknolojisi olduğunu kabul etti ve Silverlight'tan vazgeçti.

Resmi olarak durduruldu mu ? Resmi kaynağa rastlamadım henüz...

XRumer

Şu an hatırlamadığım bir kaynakta Microsoft yetkilileri durduracaklarını açıkladıkları yazıyordu. Durun bir bakayım kaynağını eklerim buraya.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canosayan

kişisel görüşüm zaten zorlama bir teknoloji olduğu siverlight'ın.

benim anlayışım şöyledir. eğer bir teknolojiden yararlanmak için fazladan bir şeyler yüklemem gerekiyorsa o teknoloji boştur.. Aynı örnek flash içinde gerekli. onun yerine jquery kütüphanesi çok daha mantıklı.
Chmod bizim işimiz.

Blade44

Yalnız silverlight'la yapılan bir siteyi gezerken görüntüleyemiyorum. Donuyor.
Adres : http://rds.anafen.com/
Deneyen arkadaşlar geri dönüş yaparsa sevinirim...

XRumer

@canosayan kesinlikle haklısın. Zaten açık kaynak ve kaliteli HTML 5 teknolojisi, kapalı kodlu ve kalitesiz Silverlight ile Flash'ı tarihe gömecek. Apple ile Google çok iyi destekliyorlar. Microsoft bile kıyısından köşesinden destekler oldu.

krwlng

@Blade44, malesef bende de açılmıyor sayfa, firefox kilitleniyor ve bir daha cevap vermiyor. Silverlight mantığına baştan beri karşı biri olarak, html5 ve jquery için daha ılımlı ve destekçi yaklaşıyorum, web için daha fazla bağımlılık gerektiren kütüphaneye ihtiyaç yok diye düşünüyorum.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

sembozdemir

Alıntı yapılan: karmic0 - 16 Nisan 2010 - 15:37:58
Microsoft ürünü Silverlight gerektiren uygulamaları çalıştırabilmek için tek yapmanız gereken Synaptic paket yöneticisine Silverlight yazıp aşağıdaki üç paketi de seçip yüklemek.

libmoon (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)
moonlight-plugin-core (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)
moonlight-plugin-mozilla (1.0.1-3ubuntu0.xul191build1)

synaptic'e silverlight yazınca bu dediklerin çıkmıyor.

if

@sembozdemir, 11.10 ile depodan çıkarılmışlar.

lgnd003

Silverlight bozuldu uyarısı alıyorum. 11.10'da arkadaşın da dediği gibi bahsettiğiniz paketler yok. silverlight yazınca sadece 1 tane paket geldi onu da yükledim. moonlight yükledim çalışmıyor. digiturk web tv'den tv izlemeye çalışıyorum

cerencalici

Şimdi Silverlight Linux dağıtımlarda kullanılamadığına ve de Firefox'a kurduğum Moonlight eklentisi çalışmadığına göre almış olduğum Digiturk Play üyeliği yalan mı oldu?! Var mıdır bir çözümü yoksa?
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

heartsmagic

Nokta atışı başlığımız bile var bu konuda ama ne yazık ki çözümü yok:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=33583.0

En iyi seçenek olarak sanal makineye Windows geliyor aklıma. Fakat TV izlemek için sanal makine üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmak ne kadar makul bir öneri bilemem tabi.

cerencalici

Hmm... Sözde arama yaptım ben bir de forumda. :) Neyse o zaman. Teşekkür ettim.
Backspace tuşunu kırdım, mutsuzum. :S

heartsmagic

Keşke sorun çözülse de, bizler de çözene teşekkür etsek :)

matrax_41

Moonlight'ın geliştirilmeside durdu bildiğim kadarıyla.

iceboy

Keşke durdurulmasaydı..Depolarda mevcut hala sanırım versiyonları fakat çalışmıyor.

Keşke okulun uzaktan eğitim sistemine ve not bölümüne erişebilsem de windows tan tamamen kurtulsam..
I'm tired, boss. Tired of being on the road, lonely as a sparrow in the rain. I'm tired of never having a buddy to be with, to tell me where we's going to, coming from or why. Mostly, I'm tired of people being ugly to each other. I'm tired of all the pain I feel and hear in the world every day. There's too much of it...

krwlng

@iceboy, bence durdurulmasının nedenlerinden biri de, çok fazla işe yaramaması olabilir, her hafta yeni sürüm çıkaran silverlight'ın peşinden koşmak çok zor olsa gerek. Digiturk web tv zaten artık "octoshape infinite" sistemini kullanıyor, tivibu derdine yansın biz onları değil onlar bizi kaybediyor.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!