Ubuntu Bind9 dünyaya açmak hakkında

Başlatan cem650, 16 Nisan 2010 - 00:15:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cem650

arkadaşlar merhaba,

ben ubuntu server bind9 kurulumu yaptım zone lar açtım modem den nat yaptım dışarda bir client modem ipsini verince isim çözüyor ama telekom ip sini verince çözmüyor bunu dünyaya nasıl kabul ettiririm ben fikir ve öneriniz varmıdır.
Bir Allahım Var Birde Sen Varsın

cem650

kimsenin cevabı yokmudur yapan kullanan yöneten yokmudur.

heartsmagic

Alıntı yapılan: cem650 - 17 Nisan 2010 - 17:07:29
kimsenin cevabı yokmudur yapan kullanan yöneten yokmudur.

Emin ol, bilen ve gören varsa cevap verecektir sana.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cem650

heartsmagic

Bunu söylememin sebebi de Bind meselesinin çok derin olması. Yüzeysel konularda bilgi sahibi olmasak bile araştırarak meseleyi çözebiliyoruz, zira tecrübemiz buna yetiyor. Fakat Bind gibi meseleler ciddi anlamda tecrübe ve pratik gerektiriyor. Senin karşılaştığın sorunla daha önce karşılaşmış olalım ki çözümü sunalım veya problemi irdeleme adına senden bir şeyler aktarmanı isteyelim. Böyle olmayınca da haliyle birilerinin gelmesini beklemek zorunda kalıyorsunuz. Bazen de belgelerin içinde boğulup sorunu kendiniz çözüyorsunuz. Gönül her konuda yeterince tecrübe sahibi olmayı istiyor ama nafile.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vampire

tam olarak anlayamadım sorunu biraz daha detaylı yazarsan yardımcı olmaya çalışırım . bind'in yapısı aslında çok sade ve basit modemden 53.portu açtıktan sonra ip adresinin terten okumasını yapmalısın neyse sen sorunu biraz daha açarsan çözeriz hep birlikte diye düşünüyorum
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

garafatma

"Bildiğim kadarıyla" Öyle hemen telekom IP'sini verince dünyaya açılmaz. Önce, dünayda bulunana ana DNS makineleri senin makineni tanımalı bu birkaç gün alır sanırım.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

plymouth

Rica etsem sorununuzu bir kez daha tarif eder misiniz?
Localde bulunan makinalarınız DNS'e sordukları sorulara cevap alabiliyor mu? Ya da,
dig @127.0.0.1 www.af.mil
komutuna sisteminizin verdiği cevap nedir?
Sorunuzu tam anlamadım bu yuzden hemen cevap veremiyorum...
Sorunuzu doğru anlamışsam ADSL hattına bağlı modeminizde bulunan Ubuntuya DNS server hizmeti vermek istiyorsunuz. Dışarıdan (WAN) bir makina size bir DNS kaydı sorunca cevap alamadığını mı söylüyorsunuz?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

vampire

Alıntı yapılan: keiser_soze - 27 Nisan 2010 - 09:41:20
"Bildiğim kadarıyla" Öyle hemen telekom IP'sini verince dünyaya açılmaz. Önce, dünayda bulunana ana DNS makineleri senin makineni tanımalı bu birkaç gün alır sanırım.

yok hocam bir kaç gün almıyor kesinlikle en fazla oda çok nadiren 1 saat içerisinde dns sunucular makinanızı kayıtlara alıyorlar
Ya Herşeyim Ya Hiçim !!!

h.sonmez

alan adı almanız gerekiyor öncelikle.