Açılış Ekranında Donma

Başlatan karapece, 11 Nisan 2010 - 20:13:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karapece

cairo-dock ve intel uyuşmazlığından dolayı bir iki deneme yaptım ancak, şimdi bilgiyarı acamıyorum.
Acılış ekranından donuyor.

opengl moduyla reset attım ve şuan acılış ekranında donuyor.
Ekran kartının ayarlarıylada oynamış olabilirim:(
yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Tam olarak neler yaptığını söylersen ancak öyle yardımcı olabiliriz. Yapmış olabilirim dersen ortalama öneriler alırsın. Örneğin cairo-dock'u kurtarma kipinden kaldırıp sistemi açmaya çalışmak gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karapece

tam olarak ne yapıtığımı bende bilmiyorum ne yazk ki:(

cairo-dock kurtarma kipinden nasıl kaldırıcam. root shell olarak girdim

ironic

aptitude purge cairo-dock

komutuyla kaldırabilirsin.

karapece

kaldırdım ancak sorun devam ediyor.
ekran kartıyla alakalı olabilir mi?

heartsmagic

Olabilir veya olmayabilir. Dediğim gibi neler yaptığını düşünüp irdelemen gerekiyor.

karapece

http://www.webupd8.org/2009/10/cairo-dock-210-released-opengl-mode-now.html

bu linkte olan komutları yaptığımı hatırlıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Nisan 2010 - 21:41:23

sistemi 10 gün öncesine almak gibi bir şansım var mı?

grubdan eski sürümü secince girebiliyorum. ancak kompiz inanılmaz kasıyor ve fare görünmüyor. diğer masa üstüne cıkıp gelince fare görünmeye başlıyor.

ekran kartını yenilersem sorun çözülür mü?,
tabi bunu nasıl yapabilirim

heartsmagic

Orada sadece cairo dock kurulumu var. Eğer cairo dockla beraber kurulan başka bir şey olmadıysa sorun bu olamaz. 10 gün öncesine alma diye bir şey ne yazık ki yok.

dpkg -l | grep cairo ne diyor?

karapece

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Nisan 2010 - 22:15:48
Orada sadece cairo dock kurulumu var. Eğer cairo dockla beraber kurulan başka bir şey olmadıysa sorun bu olamaz. 10 gün öncesine alma diye bir şey ne yazık ki yok.

dpkg -l | grep cairo ne diyor?

dpkg: unknown options -1

diyor

heartsmagic

karapece

karışık biraz,

Status: not/inst/cfg-files/unppacked/failed-cfg/half-inst/trig-await/trig-pend
Err?: (none)/hold/reinst-required/x:boot-problems (satatus, err:unppercase:bad)
ii grep 2.5.3 dfsg-6ub GNU grep, egrep and fgrep
no packages found matching I
no packages found matching cairo

eribol

karapece

Alıntı yapılan: ironic - 11 Nisan 2010 - 20:47:49
aptitude purge cairo-dock

komutuyla kaldırabilirsin.

yukarıdaki komutun cıktısı? yanlış mı?

eribol

Çok garip bir çıktı olmuş.
Alıntı Yapno packages found matching I
bu zaten başlı başına ilginç bir durum olmuş. Terminalden komutu verip çıktıyı kopyala yapıştır ile burada paylaşırsanız daha net olur.

karapece

başka bir pcden yazmak zorundayım. yukarıda da söylediğim gibi pc ye giremiyorum. acılış ekranında donuyor

eribol

Açılış ekranı?Grup mu Giriş Ekranı mı? Recovery Mode ile açılmıyor mu?

karapece

recover mode ile acılıyor. ancak inanılmaz kasılıyor.
giriş ekranında donuyor makina.

eribol

Eğer recovery mod ile komut satırına düştüğünzde hâlâ kasma varsa top komutuyla neyin kastığına bakabilirsiniz. Yine komut satırına düşerseniz startx komutuyla görüntü almaya çalışabilirsiniz. En azından bu bize bir fikir verir. startx komutundan sonra en son satırlarda hatalar yazılır. Onları buraya yazmalısınız.

karapece

Alıntı yapılan: eribol - 12 Nisan 2010 - 04:03:06
Eğer recovery mod ile komut satırına düştüğünzde hâlâ kasma varsa top komutuyla neyin kastığına bakabilirsiniz. Yine komut satırına düşerseniz startx komutuyla görüntü almaya çalışabilirsiniz. En azından bu bize bir fikir verir. startx komutundan sonra en son satırlarda hatalar yazılır. Onları buraya yazmalısınız.

recovery mode da kasılma yok. eski sürümde(generic) kasılma oluyor yanlış söyledim, özür dilerim.
root olarak verdiğiniz komutu deniyeceğim

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 12:43:31

root shell de startx komutu verdim. bulunamadı dedi.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 13:58:23

gelişmeleri aktarıyorum hemen;

Artık genetic modda da acılmıyor.

aldığım uyarıda;

"ubuntu runing low graphics mode" diyor

karşıma cıkan menüden eski backup lara döndürmeye çalışıyorum ancak olmuyor.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 15:08:18

Şöyle bir şey denedim;
sudo apt-get install --reinstall xserver-xorg-video-intel

normal bir şekilde giriş ekranına kadar geldik. Kullanıcı adı ve şifremi de girdim. Acılış sesi geldi ancak tekrar giriş ekranına attı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 17:31:22

Sabahtan beri uğraşıyorum bi tek ilerleyemedim.
Acaba ekran sorunundan değil de acaba, harddisk dolu olduğu için mi giriş ekranına atıyor yeniden? böyle bir durum hatırlıyorum pardus kullanırken okumuştum galiba.

hatırladığım kararıyla diskim %96 kadar doluydu...

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 22:10:33

arkadaşlar yok mudur bir fikri veya önerebileceği bir yöntem? yeniden kurmadan halletmem lazım. yoksa bütün mail arşivlerim dosyalarım yok olacak.iş bilgisayarı olduğu içinde stres yaptım

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 12 Nisan 2010 - 22:18:09

recovery mode da xfix e bakınca şöyle bir uyarı gözüküyor;

xserver postinst warning: overwriting posibibly-costumised configuration file; back up in /etc/xorg.conf:20100412222228

karapece

her ne kadar sorunu çözemediysekte çok sağolun. live usb ile girip dosyalarımı kurtardım
Yeniden kurulum yaptım.

eribol

Sorun tam olarak çözülmediği için başlık açık kalsın. Belki tekrar sorun yaşarsınız. https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/xorg/+bug/174214 bu adreste benzer bir böcek belirtilmiş ve çözümü de dexconf ile düzeltilmiş. Tekrar sorun olursa devam bu başlıktan ederiz.