Thunderbird'de ayarlanan bir tarihte e-posta gönderimi nasıl olur?

Başlatan Borowitch, 07 Nisan 2010 - 13:22:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borowitch

Örneğin bugün tarih 7 Nisan, saat 13:30. Ben istiyorum ki; göndereceğim e-postayı yazıp ayarladığım ileri bir tarihte (örn. 8 Nisan, saat 15:00) Thunderbird otomatik olarak göndersin. Bu mümkün müdür?

Bir ekleme yapayım. Araştırmalarım sonucu Send Later isimli bir eklenti mevcutmuş. Fakat bu eklenti Thunderbird son sürümüne uygun değil. Başka bir yol bilen var mı?
Carpe diem quam minimum credula postero.

heartsmagic

Eklenti harici başka bir yolu yoktur. Biraz beklemen gerekecek sanırım. Fakat bu işlem için TB'nin açık olması gerekir, sen bunu düşünerek mi planlıyorsun yapmak istediğin şeyi?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Borowitch

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Nisan 2010 - 14:19:13
Eklenti harici başka bir yolu yoktur. Biraz beklemen gerekecek sanırım. Fakat bu işlem için TB'nin açık olması gerekir, sen bunu düşünerek mi planlıyorsun yapmak istediğin şeyi?

Bahsettiğim eklentinin yakın zamanda güncellenmesi pek olası görünmüyor. Şöyle bir göz attım eklenti sayfasına ve yorumları okudum da; bunu yapan kişi uzun zamandır kendi sitesine falan da yazı bırakmıyormuş. Umarım yanılırım ve en kısa zamanda günceller.

Tabii, öyle planlıyorum. Zaten hemen hemen her gün açık oluyor thunderbird. Dolayısıyla böyle bir eklenti işimi görürdü.

Peki bunu web üzerinden mesela gmail'in kendi sitesinden hesabımızdan yapma şansımız var mıdır?

ironic

TB3 kullanıyorsan, uyumluluk modunu ayarlayan Nightly tester tools, MR Tech toolkit gibi eklentilerle şansını deneyebilirsin. 

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 07 Nisan 2010 - 14:48:49

TB3 kullanıyorsan, uyumluluk modunu ayarlayan Nightly tester tools, MR Tech toolkit gibi eklentilerle şansını deneyebilirsin.

O eklentileri kurdum. Daha sonra Send Later eklentisini kurmak istedim, aşağıdaki resimde görüldüğü üzere bir uyarı verdi. Bir fikri olan var mı? Nedir bu? Zararlı bir şey olabilir mi? Trojan benzeri falan...

Ek olarak bir sonraki aşamada da "web sayfası" isimli resimde görüldüğü üzere "bir web sayfası aşağıdaki öğelerin kurulumu için izin istedi" diyor. Biraz işkillendim galiba ???

ironic

Eklentiler yüklenirken sayılan 3 saniyeyi kaldırıp, kaldırmayacağını soruyor. Güvenlik için o sürenin sayması yerinde olur. Hayır ı ve kutucuktan bir daha sormayı seçersen sorun kalmaz.

Websayfası sorunu ilginç olmuş.  Acaba çevirilerle ilgili bir sıkıntı mı?

heartsmagic

Gmail ile şu an mümkün değilmiş sanırım. Üçüncü parti programlar/siteler/servisler olabilir ancak haliyle güvenilirlikleri son derece şüphelidir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 07 Nisan 2010 - 15:04:02
Eklentiler yüklenirken sayılan 3 saniyeyi kaldırıp, kaldırmayacağını soruyor. Güvenlik için o sürenin sayması yerinde olur. Hayır ı ve kutucuktan bir daha sormayı seçersen sorun kalmaz.

Websayfası sorunu ilginç olmuş.  Acaba çevirilerle ilgili bir sıkıntı mı?

Benim de kafama asıl takılan  bu "web sayfası" meselesi oldu. Eklentiyi bir çok kişi kullanıyor anlaşılan. Faydalı bir şey de gerçekten. Fakat ben bu işlere pek yabancı biri olduğumdan tam olarak ne olduğunu kestiremiyorum. En iyisi uzak durayım bari.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2010 - 15:09:40

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Nisan 2010 - 15:06:47
Gmail ile şu an mümkün değilmiş sanırım. Üçüncü parti programlar/siteler/servisler olabilir ancak haliyle güvenilirlikleri son derece şüphelidir.

Teşekkürler dostum. Şimdilik bu meseleyi askıya alıyorum. Gelişme olur da, bir bilgiye ulaşırsam bu konuyla ilgilenenler için faydalı olur düşüncesiyle burada paylaşacağım...

ironic

Benim indirdiğim eklentinin adı "send_later-1.2.0.0-tb.xpi" . Henüz denemedim ama görünüşe bakılırsa çalışıyor gibi.

@Borowitch, TB eklenti sayfasından mı indirdin ?

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 07 Nisan 2010 - 15:15:46
Benim indirdiğim eklentinin adı "send_later-1.2.0.0-tb.xpi" . Henüz denemedim ama görünüşe bakılırsa çalışıyor gibi.

@Borowitch, TB eklenti sayfasından mı indirdin ?

Doğrusu hayır. Bir de oradan indireyim. Benim en büyük endişem güvenlikle ilgili. Eğer çalışıyorsa ve güvenlik açığı yoksa, hemen kullanmaya başlayabilirim.

Aşağıdaki resimde görülen mesajı veriyor.

Force Install dedim ve kurdum. Evet çalışıyor. Umarım güvenlik açığı gibi bir şey söz konusu değildir.

--------------------------
Denemelerim boşa gitti. Send dediğimde taslaklara kaydediyor ve söz konusu zamanda göndermiyor. Öylece taslakta saklıyor. Anlayamadım bu durumu.  :-\

ironic

Eklentiler bildiğim kadarıyla geliştiricinin sorumluluğunda bulunuyor.  Sık güncellenen eklentileri tercih etmek daha sağlıklı olur.

Ekleme : O halde eklentinin güncellenmesini bekleyeceğiz. Araştırdığım kadarıyla alternatifi olmayan bir eklenti.

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 07 Nisan 2010 - 16:16:52
Eklentiler bildiğim kadarıyla geliştiricinin sorumluluğunda bulunuyor.  Sık güncellenen eklentileri tercih etmek daha sağlıklı olur.

Ekleme : O halde eklentinin güncellenmesini bekleyeceğiz. Araştırdığım kadarıyla alternatifi olmayan bir eklenti.

Dostum sorun tam olarak çözülmedi aslında. Şu son yazdığım mesele ne ile ilgili olduğunu çözemedim. Eklenti kuruldu tamam güzel hoş. Ayarlayıp zamanında gönder diyorum ve o da usulca taslaklara kaydediyor. Gel gelelim vakit geldiğinde gönderme yapmıyor.  :-\

ironic

Uyumluluk modunu aşıp, yapılan kurulumlarda zaten %100 çalışacak diye bir durum söz konusu olmuyor. Ben göndermeyi denemedim ama çıkan ayar menüsünde günler gözükmüyordu. Dediğim gibi güncellenmesini beklememiz gerekiyor.  :)

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 07 Nisan 2010 - 16:22:50
Uyumluluk modunu aşıp, yapılan kurumlarda zaten %100 çalışacak diye bir durum söz konusu olmuyor. Ben göndermeyi denemedim ama çıkan ayar menüsünde günler gözükmüyordu. Dediğim gibi güncellenmesini beklememiz gerekiyor.  :)

Hımmm  :( Pekala. Teşekkürler...