[Çözüldü] Linux Kurulumunda Diski Tek Parça Olarak Görüyor ?

Başlatan Geany, 06 Nisan 2010 - 21:04:24

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Geany

Burada bahseliden sorun bende de geçerli. Linux kök dizini bulamıyor. Sanırım bu yüzden de diski göremiyor. Başlık altında sorunu yaşayan arkadaşa kernel ile ilgili mesaj yazmışsınız bu birşeyler anımsatır mı ?  :)

heartsmagic

Gparted'da diskin "unallocated" olarak mı görünüyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

heartsmagic

Bu duruma benzer sorunlar var aslında genel forumda. Örneğin:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=627930

Kulağı biraz tersten göstermiş kullanıcı. Önce Acronis ile yedek almış, ardından tüm diski sıfırlayıp bölümlemiş, sonra Acronis ile yedeği geri koymuş. Bu aşamadan sonra Gparted'daki hata ortadan kalkmış.

Geany

Doctus 'ta yazmıştım. Müzik, resim, film vesayre yedekleri 6-7 tane 2 GB 'lık flash diske atıp windows cd'si kullanarak diskleri tamamen biçimlendirip sildim daha sonra bölümleri yeniden oluşturdum bir şey değişmedi.

Sadece resmi forumda değil aynı sorunu bu forumda da yaşayanlar olmuş. Mesaj yazmanızı beklerken okudum hepsini fakat çoğu düzeldiği halde nasıl düzeldiğini bilmediğini yazmış.

Ve %70'inde de testdisk konusu geçiyor onuda en az 5 kez uyguladığım halde bir şey değişmedi.   ::)

Saat baya geç oldu iletinizi merak ettiğim için çıkmıyorum.  İlgilendiğiniz için teşekkürler  :)

heartsmagic

Pek meraka cevap veremeyeceğim sanırım :) Zira bu kadar şeyden sonra benim de aklıma bir öneri gelmiyor ne yazık ki.

Geany

Anladım. Geriye tek bir önerme kaldı oda debian konusu :)

Yarın onu deneyim. Konuya geribildirim yaparım, umarım işe yarar.  :-X

Ben artık çıkayım, uykusuzluktan ekrana zor bakıyorum. Size iyi sabahlar. :)

yenihayat

Biraz önce debian'ı yazdırdım. Bir ümitle boot ettim ki malesef  ::)

Debianda kurulum da tüm diski tek parça halinde ve tamamen boş olarak görüyor. Hâlen fikirlerinize açığım.

eribol

bytan

Yanıtlar arasında gözümden kaçtıysa affet, @eribol'un metin tabanlı kurulum önerisini denemiş miydin?
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

Geany

Eribol debian üzerinde de çıktı aynı. Siteye çıktı aynı demektense resim ekleyim diye debianda grafik kurtarma moduna geçtim. Ekran görüntüsü butonu ile resim aldım ("/var/log/*.png") olarak kaydettiğini söyledi.

Bende komut satırından ;

mv /var/log/resimadi.png /dev/sda2/resim.png komutunu verdim. Sda2 windowsta C:/ diskinin karşılığı olduğu için oraya  resim.png adıyla atar diye düşündüm.

Şuan bu hatamdan dolatı tüm diski sıfırladı. Ne resim, ne müzik ne not aldığım şifreler hepsi silindi windows'ta dahil olmak üzere tabi. 

Dosyalarımın yedeği de yoktu. Üç yıldır ne sakladıysam hepsi gitti. Kendi hatam orası ayrı tabi. Onun içinde kendime kızıyorum :S

Windows 'u kurdum. Fakat hiç bir şey eklemiş değilim. Sıfır açılış ekranın da bıraktım.

Bios'ta olan hdd test disk uygulaması ile diski tarattım bir hata bulmuyor. Fakat diski görmeme hatası aynen devam ediyor.

Debianda text kurulumda da tek parça olarak görünüyor grafik kurulumda da. Bios üzerinden HDD Native Mode'yu kapattım oda işlemedi.

Şuan ubuntu live cd' deyim ne yapmamı önerirsiniz ?

Debian cd'sini kullanarak diski sıfırlasam ve tek parça gördüğü halde 120 GB'ın 60'ına debianı kursam bunun üstüne tekrar windows cd'si ile kalan alana win7'i kursam diye düşünüyorum.

eribol

Artık rahatça canlı cd ile sistemi açıp gparted ile bölümleri düzenleyebilirsiniz. Ancak tekrar windows kurmak zorunda kalacaksınız.
1. adım=Gparted ile düzenlemek.
2. adım=windows kurmak
3. adım = debian kurmak

Umarım sorun çıkmaz.

Geany

Diskleri bölümleyip 2.adım olarak windowsu kurdum. Sorun üçünü adımda çıkıyor. Debianı kurmaya kalkınca kurulu windowsu görmüyor. Tüm diski tekrar parçalamayı yada tamamına debian kurmayı istiyor. İki isteği de windowsu götüreceği için bir şey yapmıyorum. O planı biraz düzenleyip ;

1.adım = Diski parçala
2.adım = Debian
3.adım = Windows

Bu şekilde uygulasam bir sorun çıkmaz sanırım ? Şuan windows kurulu ama sorun değil.

eribol

Bu sorulara temkinli cevap vermek lazımmış, dünden tecrübe edindik :) En azından denemiş olursunuz. Kaybedeceğiniz kaybettiniz(ki çok üzüldüm gerçekten). Artık yeni yelken açmak zamanı sanırım. Dediğiniz şekilde yaparsanız sorun çıkmaz en azından o da bir deneme sonuçta.

Geany

Önce debian'ı kurdum ardından windows 'u kurmaya kalktığımda debian kurulumunda hiç ellemediğim 70 GB 'lık ayrılmamış alanı  seçiyorum ve şöyle bir uyarı veriyor ;

"Windows bu diske kurulamaz disk GPT bölümü biçiminde."

Bu hatanın sebebi olarak debian kurulumunda önyükleyici grup kurulsun mu? sorusuna evet cevabı vermemi düşündüm. O yüzden tekrar debian kurdum bu sefer önyükleyici kurmadım. Daha sonra el ile yapılandırırım diye düşündüm ama bu da işe yaramadı. Windows dokunmadığım alana dahi GPT bölümünde uyarısı veriyor. Nasıl düzeltebilirim?

heartsmagic

GPT uyarısını MacOSX'e bağlıyorum ben. MacOSX altında bu diskte işlem yapılmış mıydı?

Geany

2-3 Ay önce Mac kurmuştum. Fakat onun üstüne bir çok kez temiz kurulum yapıldı etkisi kaldığını sanmıyorum.

heartsmagic

İşte, etkisi var ki fdisk mızmızlanıyor o konuda. Sen bir şekilde bir disk uygulaması bulup diski sırıflamalısın bence. Zaten yedeklerin de gitmiş. Gerçi testdisk ile geri getirme şansın var biliyorsundur.

Geany

Debian kurulumunu yaptıktan sonra ubuntu live cd  ile sistemi açıp partition editör kullanarak unallocated olarak görünen kısmı ntfs dosya sistemine çevirdim.

Daha sonra testdisk programı ile disk tablosunu tekrar yazdırdım ve windowsu o alana kurabildim.

Tekrardan grub oluşturdum ve şuan iki sistemde sorunsuz açılıyor. Bir bakıma sorun düzelmiş sayılabilir. :)

Yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkürler, konu kapatılabilir.  :)

heartsmagic

Bu durumda [Çözüldü] etiketi için teşekkür ederek ve geçmiş olsun diyerek konuyu kapatıyorum.