[Çözüldü] Thunderbird altında lightning thunderbirthday eklentisi ile ilgili

Başlatan Borowitch, 06 Nisan 2010 - 20:14:26

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borowitch

Arkadaşlar,

Lightning takvim uygulamasının güzel bir eklentisi var. Thunderbirthday isminde. Adres defterindeki kişilerin doğum tarihleri yazıyor ise otomatik olarak takvimde bunları gösteriyor. Fakat ben de bu uygulama çalışmıyor. Alttaki resimde kırmızıyla gösterdiğim yerde "birthday" yazması lazım. Fakat yok. Nedir sorun, ne yapmalıyım?

Carpe diem quam minimum credula postero.

ironic

Lightning eklentisini ben de kullanıyorum fakat dediğin eklentiyi bulamadım. Eğer doğum günleri etkin olan takvim(ler)e eklenmişse ve anımsatıcı ayarlanmışsa , göstermesi gerekir.

Borowitch

Alıntı yapılan: ironic - 06 Nisan 2010 - 23:13:12
Lightning eklentisini ben de kullanıyorum fakat dediğin eklentiyi bulamadım. Eğer doğum günleri etkin olan takvim(ler)e eklenmişse ve anımsatıcı ayarlanmışsa , göstermesi gerekir.

Söz konusu eklentinin resim dosyasını sizinle aşağıda paylaşıyorum. Öte taraftan, etkin olan takvim ve anımsatıcının ayarlanması meselesini tam kavrayamadım.

ironic

Demek istediğim doğum günlerini takvime normal bir olay olarak ekleyip, yıllık periyotta anımsatıcı ayarlandı mı günü geldiğinde gösterir.  :)

Eklentiye baktım da kişilerin adres defterinde eklenmiş olması ayrıca doğum günlerinin de girllmesi gerekli.

Öncelikle yeni bir takvim oluşturuyorsun.

Dosya >> Yeni >> Takvim

Takvim seçenekler penceresi açıldığında, doğum günleri ile ilgili ikinci seçeneği işaretle.

[IMG]http://imgur.com/L3t5B.png[/img]

Ayrıca alttaki bölmeden doğum günlerinin alınacağı adres defterini seç.

Daha sonra adres defterindeki kişilerin girdisini düzenlemeye gir. Özel/ kişisel sekmesinden kişinin doğum gününü yılı da içerecek şekilde gir.

Thunderbird' ü yeniden başlattığında günü gelen doğum günü görüntülenecektir.

[IMG]http://imgur.com/SXJ8j.png[/img]

Borowitch

@ironic,

Çok teşekkür ederim dostum. Sayende hallettim. İşimi çok kolaylaştırdı.  :)

Sorun ironic'in tarif ettiği şekliyle çözülmüştür.