[Çözüldü] Sürüm Yükseltme ve Kurulum Hakkında Bir Kaç Soru!

Başlatan altintasi, 06 Nisan 2010 - 20:03:00

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

altintasi

Herkese merhabalar.

Ubuntu ile tanışalı üç seneyi geçmiştir sanırım. Fakat aramızdaki aşk hiç kopmasada ara ara ayrılıklarımız oldu. Masaüstümde Windows 7 kullanıyorum. Dizüstümde de. Lisanslı da olsa Windows'da yaşadığım güvenlik endişeleri nedeniyle en azından artık dizüstü bilgisayarımda tamamen Ubuntu kullanmayı düşünüyorum. Tek sıkıntım şu;

Acaba sürüm yükseltme işlemi sırasında ne kadar sorun yaşarım ve sürüm yükseltmedense sıfırdan kurulumu mu önerirsiniz?

Okuduğum çoğu yerli ve yabancı makalede kimi kullanıcıların sürüm yükseltme sırasında 1 GB'ı aşan yüklemeler yaptıklarını gördüm. Gerçekten bu boyutlara ulaşabiliyor mu?

Kurulumda sabit diski şu şekilde bölümleyip en azından sıfırdan kurulum sırasındaki yedekleme süresinden tasarruf etmeyi planlıyorum.

1. Takas Alanı => 3 GB
2. Ubuntu Sistem Alanı => 25 GB
3. Dosyalarımın (Home klasörünü buraya yönlendireceğim!) Olacağı Alan => 72 GB

Fikirleriniz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkürler!
Bilemiyorum Altan, bilemiyorum...

bytan

Yükseltmelerde çözülemeyecek sorunlar nadiren ortaya çıkıyor. Ancak çıkan sorunları çözmek için biraz tecrübe biraz da zaman gerekiyor.  Bu yüzden yükseltme ya da sıfır kurulum tercihi kullanıcıdan kullanıcıya değişiyor.

Sistemde kurulu olan programların azlığı ya da çokluğuna bağlı olarak da 1 gb üzeri veri indirmek gerekebiliyor doğal olarak.

Kendi yapılandırmamda home klasörüne birkaç gb bırakıp dosyalarımı depo olarak kullandığım bir alanda tutuyorum. Örneğin senin durumunda X gb home ve 72-X gb depo bölümü bence daha uygun olur. Ve kök dizini biraz fazla olmuş gibi. 8-10 gb alan yeterli geliyor çoğu zaman.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

heartsmagic

@bytan zaten bir cevap vermiş. Ben de kendim yükseltme yaparken indirilen paket boyutunu söyleyeyim: 1.4GB Yanlış hatırlamıyorsam aşağı yukarı böyle bir şeydi. Forumda bir yerde de dile getirmiştim sanırım.

Eğer yeniden kurulum benim için sorun olmaz, şu an kullandığım ayarları tekrar yapmak zahmet vermez diyorsan "bence" temiz kurulum gerçekleştir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

altintasi

Geçiş için ayın 29'unu beklesem mi yoksa beklemesem mi kararsızım.. Ne dersiniz?

@bytan dediğiniz gibi yapmak mantıklı görünüyor. Sabit diski bu şekilde böleyim.

@heartsmagic çok faszla ek program kullanmıyorum.. Bu nedenle ayarlamalar da çok fazla olmaz tahminimce.. En fazla site şifreleri vs. gibi şeyler zaman alır. Sıfırdan kurulum yapayım ben en iyisi.

heartsmagic

Site şifreleri kolay. Ev dizinin içindeki .mozilla dizinini yedeklemen yetecektir. Firefox dışında bir tarayıcı kullanıyorsan buna göre ilgili dizinleri yedekleyebilirsin.

altintasi

Yarın kurulumu yaparım artık.. Teşekkür ederim..

heartsmagic