Java ses alamıyorum

Başlatan hayranim, 06 Nisan 2010 - 14:22:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hayranim

Merhaba arkadaşlar. Ben java kurulumunu Ubuntu kısıtlanmış paketi ile yaptım. Ancak Java scriptle çalışan bir oyun sitesine girdiğim de normal de almam gereken sesleri alamıyorum. Bir arkadaş forumda arat bulursun dedi ancak bulamadığımdan burada konu açtım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Nisan 2010 - 20:36:56

Cevap verebilecek bir arkadaş yok mu? Çok mu zor sordum  :D
Linux kullanmak bir ayrıcalıktır.

eribol

Kısıtlanmış paket nedir?

hitokiri

sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras
Bu paketten bahsediyor ;
java ayarlarını değiştirip durumu kontrol edebilirsin
sudo update-alternatives --config java

hayranim

ben anlatamadım galiba. normal bir şekilde ses geliyor. ancak başka bir ses müzik vs açarsam çakışıyor ve java ses gidiyor.

eribol

Alıntı YapMerhaba arkadaşlar. Ben java kurulumunu Ubuntu kısıtlanmış paketi ile yaptım. Ancak Java scriptle çalışan bir oyun sitesine girdiğim de normal de almam gereken sesleri alamıyorum. Bir arkadaş forumda arat bulursun dedi ancak bulamadığımdan burada konu açtım. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler şimdiden.
ortada dikkatten kaçan muallakta olan bir durum var. java mı javascript mi? Her ikisi içinde ses kanallarını değiştirmek çözüm üretebilir.

hayranim

özür dilerim. şu gamyun denen siteye oyun oynamaya girdiğimde normalde müzik yayını varsa(örnek rythimbox çalıyorsa) taş atma efektleri gibi sesleri duyamıyorum. Yani çakışma oluyor. Değilse oyun sitesinden ses geliyor.

eribol

Malesef benzer sorun(firefox için) windows ortamında da mevcut idi en son hatırladığımda. Ancak aşağıdaki resimi ses simgesine tıklayıp Ses Tercihlerinden açabilirsiniz. Burada gördüğünüz Profil kısmından donanımı değiştirip deneyin. Bir ihtimal bu yalnız.
[IMG]http://pic1.resimupload.com/r9/thumb_430594402.png[/img]

hayranim

Maalesef bu seferde java sesi etkin ancak müzik ve flash video vs sesleri kesildi. Ayarları eski durumuna getirmeme rağmen halen ses yok müzik çalardan. Bilgisayara restart atıp tekrar deneyeceğim.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2010 - 01:08:30

şimdi de panelde ki ses ayar düğmesi gitti. Acaba pulse audio kaldırıp yeniden mi kursam. Herşey berbat olmadan?

heartsmagic

Bu sorun bizim Firefox flash videolar + müzik dinleme sorunumuza benziyor.

@hayranim, pulseaudio şu an kurulu mu?

dpkg -l | grep pulseaudio
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hayranim

pulseaudio kurulu evet
çıktısı:
ismet@ismet-laptop:~$ dpkg -l | grep pulseaudio
ii  gstreamer0.10-pulseaudio              0.10.21-1ubuntu2                                GStreamer plugin for PulseAudio
ii  libsdl1.2debian-pulseaudio            1.2.14-4ubuntu1                                 Simple DirectMedia Layer (with X11 and Pulse
ii  pulseaudio                            1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-esound-compat              1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 PulseAudio ESD compatibility layer
ii  pulseaudio-module-gconf               1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 GConf module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-module-x11                 1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 X11 module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-module-zeroconf            1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 Zeroconf module for PulseAudio sound server
ii  pulseaudio-utils                      1:0.9.22~0.9.21+stable-queue-32-g8478-0ubuntu14 Command line tools for the PulseAudio sound

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Nisan 2010 - 01:50:50

İlginçtir ben Firefox Flash video izleyip aynı zamanda müzik dinleyebiliyorum. Ancak bunu Java da yapamıyorum.

heartsmagic

Pulseaudio kurulu. Ses göstergeciği yok mu şimdi ortada? Lucid mi kullanıyorsun yoksa kararlı sürüm mü?

hayranim

Lucid kullanıyorum. Ses göstergesi panelden uçtu.

Yiğit Ateş

Belki sun java yerine openjdk kurulmuştur, kısıtlı ilaveler openjdk kuruyordu galiba.

hayranim

0            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      Otomatik Mod
   1            /usr/lib/jvm/java-6-openjdk/jre/bin/java   1061      El modu
* 2            /usr/lib/jvm/java-6-sun/jre/bin/java          63          El modu

Hayır anladım ben olmayacak ama bari ses düğmesi geri gelse  :(

heartsmagic

Ses düğmesi için panele sağ tıklayıp Panele Ekle dedikten sonra Ses Uygulamacığı gibi bir şey görüyor musun?

FeNDeR

@hayranim,
Bu sorun Lucid'in henüz beta sürüm olmasından kaynaklanıyor olabilir. Lucid bende hiç açılmadı bile mesela. Bundan başka Alsa sürücülerini etkinleştirip deneyin (Pulse Audio yerine). Bir de duplex veya full duplex gibi bir şeyler görürseniz eğer onu işaretleyin. Uzun uzadıya okuyamadım her mesajı, çok uykum var. Son olarak diyeceğim, sun ve java ile ilgili (firefox ile ilintili) paketleri eksiksiz kurun. Şimdi doğru uykuya gidiyorum.   

hayranim

panele sağ tıkladım ancak ses düğmesi seçenekler arasında yok. gitti gül gibi ses düğmem. keşke sessiz oynasaydım okeyimi de ses düğmem den mahrum kalmasaydım. tüh tüh...

heartsmagic

Lucid'ı sıfırdan mı kurmuştun, yoksa yükselterek mi geçmiştin?

hayranim

Lucid sıfırdan kurdum ancak şu dikkatimi çekti eğer panelde ki mail işaretli eklentiyi kaldırdığımızda ses düğmesi de onunla birlikte yok oluyor. Lucid kediciği çok hırçın. Beklemek lazım 30 Nisanı. Ben java neden ses verirken mp3 çalmaya başladığımda ses kesilir onu anlamaya çalışıyorum. Aynı durum neden flash player da olmaz da java da olur. Acaba kernel ile ilgili bir durum mudur? İlginç.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Nisan 2010 - 15:24:06

Öncelikle Lucid kaldırdım Karmic Koala tekrar kurdum. Nasıl olsa 1-2 hafta sonra tekrar kurarım. Şimdi gelelim benim sorunuma. Acaba irc kanalında bir arkadaş daemon ayarları ile ilgili dedi. Ses gelmemesi daemon ayarları nasıl yapılır?