Wine ile Güvenlik Kamerası Programı

Başlatan insmodex, 05 Nisan 2010 - 15:28:07

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

insmodex

Herkese selamlar,
Uzakta ki bir kamera sistemine baglanmayi yarayan bir programi Wine ile ubuntu uzerinde calistirmam
mumkun mu ? Program uzaktaki bir kamera sistemine baglanarak izlemenizi sagliyor.

9.10 kullaniyorum ve wine ile denedim. Kurulumu gerçekleştirdim. Dizin olarakda wine içerisinde görünüyor.
Ancak programi calistirmak istedigimde bir sure aciyormus gibi yapiyor sonra ne hata veriyor ne baska birsey kapaniyor.

Yardimlarinizi bekliyorum.

Wine: 1.0.1
Ubuntu 9.10

Yiğit Ateş

Wine'ın güncel sürümleriyle deneyin bir de.

barış

@Yiğit Ateş'in dediği gibi, Wine'ın güncel sürümleri ile deneyin bir de. Ancak unutmayın ki Wine ile her program çalışmaz. PlayOnLinux ile deneyebilirsiniz, daha önce Wine'da çalışmayan uygulamaları PlayOnLinux uygulamasında çalıştıran arkadaşlar vardı yanlış hatırlamıyorsam...

insmodex

http://www.winehq.org/  burdan gordugum kadarıyla wine'nın guncel stabil surumu 1.0.1 zaten.
playonlinux u deneyecegim.

ancak hic hata vb bırsey vermeden direk kapanması , fare işlem yapıyor olarak gorunup sonra hiç bir şeyin olmaması biraz garip geldı. sankı bır ayar vb eksık gıbı.

BayboraKaan

insmodex

wine ı guncelledim ama gene olmadı.
playonlinux le de denedim oda olmadı.

ya bu iş olmayacak yada ben bı ayarı yanlıs yapıyorum.
zira herhangı bır hata vermeden uygulama acılır gıbı yapıyor sonra kapanıyor.

Yiğit Ateş

Uçbirimden çalıştırıp çıktısını buraya aktarır mısınız?

BayboraKaan

http://www.winehq.org/ bu adresten uygulamanın uyumluluğunu kontrol ettiniz mi?

zeitgeist

Aşağıdaki adreste bu konuyla ilgili bir belge var, işine yarayabilir.

http://www.linuxscrew.com/2007/11/05/howto-home-video-security-with-zoneminder-and-ubuntu/
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Uygulamanın ismini bilmediğimiz için yorum yapmamız da zor. Ancak uçbirimden çalıştırmayı deneyip hatayı araştırabilirsin:

wine /nerede/bu/program.exe

Bir de alternatif sunayım. Eğer sürekli bu programı kullanmayacaksan ara ara bağlanman gerekiyorsa Virtualbox üzerinde sanal Windows ile çalışabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

EnziM

Web tarayıcı üzerinden izleyebilirsin modeminden gerekli portları yönlendirmen yeterli. Serverdaki kamera programının ayarlarına bakabilirsin.

insmodex

biraz gecikmeli yanıtlıyorum yogunluktan ama.

çıktı söyle:
err:module:import_dll Library MFC42.DLL (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe") not found
err:module:import_dll Library MFC42.DLL (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\Password.dll") not found
err:module:import_dll Library Password.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe" failed, status c0000135

dll dosyaları eksık dıyor. bu dosyaları kurulum cdsinden aktarmam yeterli olurmu bılmıyorum.

ayrıca web uzerınden ızleyemıyorum explorer istiyor, wine uzerındeki explorer ile bır turlu gerekli cab dosyasını kurduramadım (active x) o yuzden olmadı.
playOnLinux de de aynı sorun oldu.

programın ismi :  PRO SURVEILLANCE SYSTEM

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: insmodex - 08 Nisan 2010 - 15:09:21
biraz gecikmeli yanıtlıyorum yogunluktan ama.

çıktı söyle:
err:module:import_dll Library MFC42.DLL (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe") not found
err:module:import_dll Library MFC42.DLL (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\Password.dll") not found
err:module:import_dll Library Password.dll (which is needed by L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe") not found
err:module:LdrInitializeThunk Main exe initialization for L"C:\\Program Files\\Software Tools\\PRO SURVEILLANCE SYSTEM\\PSS.exe" failed, status c0000135

dll dosyaları eksık dıyor. bu dosyaları kurulum cdsinden aktarmam yeterli olurmu bılmıyorum.

ayrıca web uzerınden ızleyemıyorum explorer istiyor, wine uzerındeki explorer ile bır turlu gerekli cab dosyasını kurduramadım (active x) o yuzden olmadı.
playOnLinux de de aynı sorun oldu.

programın ismi :  PRO SURVEILLANCE SYSTEM
Gerekli .dll dosyalarını Windows altından kopyalamayı deneyin, bazen işe yarayabiliyor.

gvnkamera

CeYHuN07

wine ile sorununu çözebileceğini sanmıyorum Virtualbox ile xp kurup poblemini çözebilirsin

krwlng

Benim tavsiyem de zeitgeist'in belirttiği gibi zoneminder hem kullanışlı hem wine ile uğraşmamış olursunuz, zoneminder görüp linux kuran bir arkadaşım bile var. Web taryıcı arayüzü ile izlemeniz benim düşünceme göre imkansız, öyle ki win tarafında bile bu güvenlik kamerası yazılımları ie harici çalışmıyor, ayrıca ie nin her sürümünde de çalışmıyor, bir sorun daha var activex denetimlerini ayarlamak bir işkence oluyor, zoneminder deneyin derim.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

CeYHuN07

Peki ya dvr kart değil de kayıt cihazı varsa? Zoneminder nasıl çözüm sunacak?

Maalesef bu çinliler linuxu görmezden geliyorlar çok nadir 1-2 kart ve dvr cihaz dışında linux için ne driver ne de izlemek için software desteği sunuyorlar.. En akıllıca yöntem virtualbox ile xp kurup gerek ie client'ı gerekse software'i xp'den halletmek.

krwlng

Zoneminder uzaktan izleme özelliği ile gelir, yani remote view destekleyen kayır cihazlarının görüntüsünü zoneminder ile izleyebilirsiniz.
http://twitter.com/yusuFBrn

Ali İsmail Korkmaz, FENERBAHÇE Yıkılmaz!

Gabriel

Alıntı yapılan: CeYHuN07 - 15 Şubat 2012 - 13:26:52
Peki ya dvr kart değil de kayıt cihazı varsa? Zoneminder nasıl çözüm sunacak?

Maalesef bu çinliler linuxu görmezden geliyorlar çok nadir 1-2 kart ve dvr cihaz dışında linux için ne driver ne de izlemek için software desteği sunuyorlar.. En akıllıca yöntem virtualbox ile xp kurup gerek ie client'ı gerekse software'i xp'den halletmek.
Bende de 2 adet 16'lık DVR var ve Zoneminder ile başarı sağlayamadım.
İronik olan ise DVR cihazının içerisindeki yazılım 2.6 kernelli custom bir Linux :)
Yeryüzü bize atalarımızdan miras kalmadı, çocuklarımızdan ödünç aldık.

CASPER TWETİ

Gördüğüm kadarı ile Ubuntu üzerinde DVR kayıt kartını çalıştıran olmamış.Geçen sene de Ubuntuyu denemek istemiştim Güvenlik kartı yüzünden kaldırmıştım. Bu sene inat ediyorum şu dvr kartı kurmaya...
Fikri ve yardımı olabilecek arkadaşlar çok acemiyim. Yardımcı olur musunuz? Mümkün olduğunca...

if

@CASPER TWETİ, görüş beklemek yerine en azından bir uygulamada karar kılsanız da sorun yaşadığınız yerde biz de yardımcı olmaya çalışsak daha isabetli olur bence.