ubuntu lite kurulumu?

Başlatan efekentli, 04 Nisan 2010 - 09:32:53

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

efekentli

merhaba arkadaşar, vmwareye ubuntu lite kurmaya çalışıyorum ama sonuca bir türlü varamadım. sanırım paketleri internetten indiriyor ve türkçeyi seçmeme rağmen klavye bir türlü türkçe q olmadı. türkiyeyi seçtikten sonra 30 sn bekleyin klavye ayarları yapılıyor gibi bir ekran geliyor ama o da hata verip o şekilde devam ediyor. kde seçtim ve sonunda kurulum bitti ama masaüstünü de başlatamadım bir türlü :(

komut nedir bilmiyorum ama klavye türkçe q olmadığından yazmak da sıkıntı oluyor. hazır vmware kalıbı da bulamadım. sorun nedir yardımcı olursanız çok sevinirim. teşekkürler

heartsmagic

KDE kuracaksan neden lite ile uğraşıyorsun?

setxkbmap tr komutundan sonra klavye düzeliyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

garafatma

Birde çıkan hatayı da yazman gerekli buraya
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

efekentli

hata kısımlarını geçtik de masaustunu baslatamadım. klavye için o kumutu zarzor yazdım ama "kurulu değil. kurmak için şu komutu yazın" dedi ama o kumutu yazmak da sanırım yarım saatimi alır :S

Alıntı YapKDE kuracaksan neden lite ile uğraşıyorsun?

bu litede masaüstü yok mu? ben sadece msn ve internete girebileceğim küçük bir linux arıyorum. o yüzden lite kurmak istedim.

teşekkürler

edit:

şimdi tekrar kurmaya çalıştım da şu ekranda kalıyor öyle. evet dediğimde 30 sn bekleyin yazıyor ve yine aynı ekran geliyor. buraya hayır deyip geçmek zorunda kalıyorum.

http://img194.imagevenue.com/img.php?image=69559_ds_122_190lo.jpg

eribol

Bu ekranda size bir tuşa basmanızı söylüyor. Zaten birçok hata(ki hata da değil) okunduğu zaman anlaşılır. Mesela y tuşuna basın veya p tuşuna basın. Ayrıca size söylenen komutların çıktısını aktarmazsanız boşuna burada klavye öttürürüz.

heartsmagic

Masaüstüne erişemiyorsan benim söylediğim komuttan vazgeç.
Sistemin çok mu eski? Ubuntu'nun performansı son zamanlarda gayet başarılı bence.

efekentli

@eribol

dediğiniz gibi yapınca klavye kısmını başarıyla geçti.  bana klavyeyi yuklemek için bir komut söylemişti, o yuzden size aktarmadım. şimdi klavye sorununu çözdük sanırım ama bu kezde şu şekilde hata veriyor :(

http://img103.imagevenue.com/img.php?image=49394_sff_122_962lo.jpg

tekrar denediğimde yine ubuntu yansısı girin çıkıyor. bağlantı hatası gibi görünüyor ama bende baglantı hatası yok. yansısı kısmına ne yazmam gerek? klavye ayarını yapamadığımız zaman böyle bir hata vermiyordu, paketleri indiriyordu.

son olarak kurduktan sonra masaüstüne nasıl erişim sağlayabilirim? teşekkürler

@heartsmagic

sistemim iyi de elimde küçük, sadece msn ve firefox kullanabileceğim bir linux olsun istiyorum. görsellik hiç önemli değil.

teşekkürler

erginemr

Alıntı yapılan: efekentli - 06 Nisan 2010 - 13:23:50
sistemim iyi de elimde küçük, sadece msn ve firefox kullanabileceğim bir linux olsun istiyorum. görsellik hiç önemli değil.

Başka bir çabanın ortasındayken kafanızı karıştırmak istemem ama basit ve hızlı bir masaüstü olan LXDE'ye:
http://lxde.org/

ve Ubuntu/LXDE tabanlı bir dağıtım olan Lubuntu'ya bir göz atmak isteyebilirsiniz:
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

efekentli

Alıntı yapılan: erginemr - 06 Nisan 2010 - 16:06:41
Alıntı yapılan: efekentli - 06 Nisan 2010 - 13:23:50

Başka bir çabanın ortasındayken kafanızı karıştırmak istemem ama basit ve hızlı bir masaüstü olan LXDE'ye:
http://lxde.org/

ve Ubuntu/LXDE tabanlı bir dağıtım olan Lubuntu'ya bir göz atmak isteyebilirsiniz:
https://wiki.ubuntu.com/Lubuntu

tavsiyeniz için teşekkür ederim ama küçük derken boyut olarak küçük olsun istiyorum. verdiğiniz örnekler 300-400 mb civarı :) ben boyutu tutabildiğim kadar minumum tutmak istiyorum. ne kadar mümkün olursa...

Felâsife

Sizin aradığınız Deootstrap ama onu kullanmak içinde önce başka bir dağıtım ve bilgi gerekli öncelikle onu belirteyim.
Debian altında Debootstrap olayını da anlatmıştım  bkz.burada

Aslında benim böyle bir projemde var, AR-GE çalışmalarımı da yapıyorum bakalım.
Gayem Base sistem üzerine mini minnacık bir Ubuntu hazırlayıp sunmak.
Artık kim ne kurar, nasıl muvaffak olur orasını bilmem  :P
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

efekentli

@Felâsife

teşekkür ederim de bu beni baya aşar :) siz hazırladıkdan sonra seve seve kullanırım. :)

Felâsife

Sağlık olsun bu işlerle uğraşa uğraşa o kıvama gelirsiniz nasıl olsa ama şu an için ne yapabilirim diye sorduğunuz için alternatif olarak vermiştim o linki.
Konuya dönersek madem bu işlerde fazla uğraşmadınız öyle 300-400MB'tını aramayın verilen önerileri değerlendirin Lubuntu gibi bir dağıtımı deneyin derim.
Daha az başınız ağrır zira :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

heartsmagic

Sistem iyiyse bu küçük boyut arayışı neden :) Hani varsa sistem kullanalım sonuna kadar bence. Kaldı ki sen Firefox ve başka bir program kullanacağım diyorsan masaüstü olmasa bile en azından Fluxbox gibi bir pencere yöneticisi lazım sana. LXDE güzel bir alternatif olabilir söylendiği üzere.

Son gönderdiğin resimdeki hata hangi aşamadan sonra oluyor? Sana ne soruyor öncesinde?

efekentli

başta ta dediğim gibi wmvareye kuruyorum. wmvare kalıbı ne kadar küçük olursa taşıması kopyalaması daha hızlı kolay olur. başımda ağrırsa siz yardımcı olursanız umarım :)

sonunda deneye deneye kurdum. o resimdeki hatayı bir sonraki denemem de vermedi :) kurarken de kde seçtim onu da kurdu ama şimdi komut satırından masaüstüne de nasıl geçebilirim? login oldum.

teşekkürler

eribol

Sorun çözüldü mü?

Gariplik: Hem sade bir sistem isteği hem kde. İlginç bir çözüm yöntemi oldu :)

efekentli

@eribol

kde sade değilse biraz garip oldu demektir, gerçekten :) ekranda fazla seçenek yoktu. ne seçmeliyim karar veremedim.o yüzden kde tanıdık geldi onu kurdum :D acaba sade bir masaüstü için ne kurmalıydım sizce? (ubuntu lite ekranında çıkan seçeneklerden?)

son olarak sorun sadece masaüstünü nasıl açabilirim? komut satırında kaldım öyle....

eribol

Bana kalsa gnome kullanırdım. Hem kolay hem hızlı. Zira öncelikle biraz linuxu öğrenmekte fayda var. Komut satırından sudo kdm ile görsel arayüze geçmeniz gerekecek. Gnome kurarsanız kdm yerine gdm yazarsınız.

Ekleme: Sadece masaüstü gelsin diyorsanız sudo apt-get install ubuntu-desktop yeterli olur.

efekentli

hatırladığım kadarıyla lite ekranında gnome yoktu. kubuntu,ubuntu,lubuntu desktop gibi seçenekler vardı. size ve diğer arkadaşkara teşekkürler

eribol

Henüz sorunu çözmedik değil mi? Grafik ekrana giriş yaptınız mı?

Not: Kubuntu=Kde'li ubuntu, Ubuntu=Gnome'lu ubuntu, lubuntu=Lxde'li ubuntu.

efekentli

sudo kdm komutunu kullandığımda böyle bir komut yoktur dedi :( kde kurduğuma eminim ama :( diğer komut çalıştı kuruyor. acaba şimdi verdiğiniz komut kde mi gnome mi kuruyor?

grafik ekranı gelmedi henüz. paketleri indiriyor...

eribol

Gnome kuruyoruz. Ubuntu-desktop, gnome masaüstü araçlarının tümünü kurar.

heartsmagic

Ben hâlâ normal bir Ubuntu kurulmasından yanayım :) Zira gidişat daha kötü. Hem KDE, hem Gnome kurulacak gibi geliyor o sisteme :)

eribol

Gariplik orada zaten :)

@heartsmagic; gece kesmedi seni galiba :)

heartsmagic

Gece, gündüz vakit buldukça :)

efekentli

valla gidişat çok kötü oldu. :) 9 mb lık iso dosyası GB oldu. ben küçük bir şey istersen tam tersi oldu :P pc açık bırakmıştım, şurada kalmış saatlerdir.

http://img141.imagevenue.com/img.php?image=58334_gj_122_895lo.jpg

anlamadığım şimdi dediğiniz gibi hem kde hem gnome kuruluyor ama kde ilk kurmuştu zaten. fakat komut niye çalışmadı anlamadım. vmware ile bir uyumsuzluğu olabilir mi? normal ubuntu da büyük geliyor bana :D

düzenleme;

aslında benim aradığım slitaz gibi ufacık, şirin bişey ama olmayacak heralde :( (slitazda türkçe klavye ve amsn kuramamıştım) vaktinizi de alıyorum. kusura bakmayın, lütfen.