[Çözüldü] MacBook 5,2 'de Ubuntu 10,04 Seste Parazit ve Cızırtı

Başlatan hamuul, 03 Nisan 2010 - 18:00:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

hamuul

Merhaba arkadaşlar. Aranızda yeniyim.

MacBook 5,2 kullanıcısıyım. Ubuntu'yu kurdum ve EFI Grub işlemlerini tamaladım. Yani ACPI sorunu yaşamadan MacBook'ta ubuntu çalıştırabiliyorum.

Ancak sorunu ses kısmında yaşıyorum. Backports sürümleri dahil olmak üzere, alsa'yı güncelledim ve yapılandırdım. Ancak alsayı yapılandırmış olmama rağmen, seste hala sürekli bir cızırtı ve parazit almaktayım.

Ses ayarlarından baktığımızda ise, analog output olarak görmesinden diye düşünüyorum. MacBooklarda çünkü nVidia hd digital output  bulunmakta ses kartı olarak.

Bu konuda fikri olan ya da sorunu çözmeme yardımcı olabilecek arkadaşlarımız varmı?

emrepinarbasi

9.10'dan mı yükselttiniz sistemi yoksa direkt olarak 10.04'mü kurdunuz.

Merak ettiğim şu Macbook 5,2 kullanan dostlarımdan 9.10 versiyonunu kullananlar var ve hiç bir sıkıntılarını duymadım ?

Eğer direkt 10.04 kurduysanız doğaldır yaşamanız :)

Ben Macbook 4.1 kullanıcısı olarak her *.04 sürümlerde donanım sıkıntısı yaşadım. *.10 versiyonu çıkana kadar tüm sıkıntılar halloluyor bir nebze :)

Öğr.Gör.Emre PINARBAŞI / Neyzen
Ondokuz Mayıs Üniversitesi Samsun Devlet Konservatuarı

heartsmagic

Hani cızırtı sürekli olmasa şu başlığı tavsiye edecektim:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,13441.0.html
Ancak sürekliyse iş görür mü bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

hamuul

Alıntı yapılan: emrepinarbasi - 03 Nisan 2010 - 19:52:13
9.10'dan mı yükselttiniz sistemi yoksa direkt olarak 10.04'mü kurdunuz.

Merak ettiğim şu Macbook 5,2 kullanan dostlarımdan 9.10 versiyonunu kullananlar var ve hiç bir sıkıntılarını duymadım ?

Eğer direkt 10.04 kurduysanız doğaldır yaşamanız :)

Ben Macbook 4.1 kullanıcısı olarak her *.04 sürümlerde donanım sıkıntısı yaşadım. *.10 versiyonu çıkana kadar tüm sıkıntılar halloluyor bir nebze :)

Cevap için teşekkürler öncelikle ; 9.10'dan yükselltim. 9.10'da tüm denemelerime rağmen başarılı bir ses performansı alamadım çünkü... Yani ya pulseaudio yüzünden arkada kalan ALSA'nın yönettiği ses kartını volume control swicth'ten kontrol edemiyordum ve F10-11-12 tuşlarım işe yaramıyordu ya da hiç ses alamıyordum.

10.04'te ses almaya başladım ancak bu sefer de parazitler başladı..

@Heartsmagic verdiğin başlığı inceliyip buradan oldu-olmadı şeklinde dönüş yaparım, teşekkür ediyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 03:34:06

Çok teşekkür ediyorum Heartsmagic.

Sorunum büyük oranda çözüldü. Her ne kadar cızırtılar tam olarak kesilmiş olmasa da, yüksek oranda çözüldü. En azından kısa seslerde mesela notification seslerinde çatır çutur patır sanki switch açılır kapanır gibi sesler duyulmuyor.

Sanırım geri kalan sıkıntı da emrepinarbasi'nin bahsettiği gibi ya artık kararlı sürüm lucid lynx ya da 10.10 ile çözülecek bir driver/bug sorunu.

Başlığı da çözüldü olarak değiştiriyorum arkadaşlar, diğer bu konuda sıkıntı yaşayan arkadaşlarımız da yararlansınlar.
İyi geceler dilerim.

heartsmagic

Sen çözüldü dediğin için ben de kapatayım başlığı :) Çözüldü etiketi için teşekkürler, ufacık bir değişiklik yapıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.