ubuntu 10.04 creative sound blaster audigy ses kartı kurulumu

Başlatan kokpit774, 02 Nisan 2010 - 16:04:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

kokpit774

arkadaşlar konu başlığında belirttiğim ses kartını ubuntu son versiyonda çalıştıramadım yardımcı olurmusunuz yeniyim anlayacağım şekilde anlatın lütfen tşk ederim

ironic

Bu kart normalde ALSA sürücüleriyle çalışıyormuş. Aşağıdaki yol 9.10' da işe yaramış.

sudo aptitude install gnome-alsamixer

komutuyla alsa uygulamasını kur.

Uygulamalar >> Ses ve Video >> GNOME ALSA Mixer

yolundan uygulamayı açarak

Sigmatel.. sekmesine gel.

"Audigy Analog/Digital Output Jack" kutucuğunu seç.

kaynak

heartsmagic

@ersennkoc, diğer problemini farklı bir başlıkta daha ayrıntılı olarak aktarabilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ksksersey

arkadaşlar bende de aynı sorun var. sistem sound blaster 5.1 ses kartımı tanımış gibi görünüyor ama ses yerine sadece şiddetli bir cızırtı var. yani müzik film sesleri duyulmuyor sadece parazitlenme sesi gibi bir ses var. eski televizyonlarda yayın olmayan karıncalı kanallardaki sesin aynısı. kubuntu 10.04 kurdum ,onda ilk olarak ses geliyordu. sonra ubuntu yu kurdum bu problem çıktı sonra tekrar kubuntu kurdum ve bu sefer yine ses gitmişti. sırf bu sebepten dolayı kullanamıyorum sistemimi. ses kartımla ilgili tüm konu başlıkları okudum ancak bir türlü sorunumu halledemedim. pulseaudio,alsamixer uğraşmadığım ayar kalmadı.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Mayıs 2010 - 13:02:50

bu arada lspci çıktım şu şekilde:

00:00.0 Host bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb Host Bridge (rev a1)
00:01.0 ISA bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb LPC Bridge (rev a2)
00:01.1 SMBus: nVidia Corporation nForce 250Gb PCI System Management (rev a1)
00:02.0 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.1 USB Controller: nVidia Corporation CK8S USB Controller (rev a1)
00:02.2 USB Controller: nVidia Corporation nForce3 EHCI USB 2.0 Controller (rev a2)
00:05.0 Bridge: nVidia Corporation CK8S Ethernet Controller (rev a2)
00:08.0 IDE interface: nVidia Corporation CK8S Parallel ATA Controller (v2.5) (rev a2)
00:0a.0 IDE interface: nVidia Corporation nForce3 Serial ATA Controller (rev a2)
00:0b.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb AGP Host to PCI Bridge (rev a2)
00:0e.0 PCI bridge: nVidia Corporation nForce3 250Gb PCI-to-PCI Bridge (rev a2)
00:18.0 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] HyperTransport Technology Configuration
00:18.1 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Address Map
00:18.2 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] DRAM Controller
00:18.3 Host bridge: Advanced Micro Devices [AMD] K8 [Athlon64/Opteron] Miscellaneous Control
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation NV43 [GeForce 6600 GT] (rev a2)
02:07.0 Multimedia controller: Philips Semiconductors SAA7134/SAA7135HL Video Broadcast Decoder (rev 01)
02:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster

lspci | grep audio çıktısı:
02:09.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster

-arkadaşlar acaba bendeki tv kartıyla çakışma durumu olabilir mi? çünkü ses ayarlarına girdiğim zaman giriş kısmında benim  tv kartımı da gösteriyor listede.  "sa7134"

ksksersey

yok mu yardım edebilecek bir kişi? bilgisayarımda mandriva da kurulu ve mandrivada hiçbir ayar yapmadan ses sistemim düzgün çalışıyor ama ubuntuda sadece cızırtı var. ses + cızırtı değil sadece cızırtı.

heartsmagic

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ksksersey

teşekkür ederim heartsmagic. dün mandriva kurdum ve seste hiç problem yoktu ancak bugün bilgisayarı açtığımda aynı sorun mandrivada da var. şuan kubuntu 10.04 kurdum ve aynı sorun tekrar karşıma çıktı. anlamadığım şey 10.04 sürümü ilk çıktığının ertesi günü kurulum yaptım ve böyle bir sorun yoktu ama daha sonraları bilgisayarı açtığımda tekrar bu ses sorunu ortaya çıktı. acaba pulseaudioyu kaldırıp sadece alsa mı kalsa? alsa ile ilgili söylediğin başlıklara da bakayım,umarım halledebilirim.  acaba benim gibi creative SB 5.1 ses kartıyla böyle bir sorun yaşayan var mı  merak ettim.

CRe_cOD

Alıntı yapılan: ksksersey - 04 Mayıs 2010 - 12:46:05
arkadaşlar bende de aynı sorun var. sistem sound blaster 5.1 ses kartımı tanımış gibi görünüyor ama ses yerine sadece şiddetli bir cızırtı var. yani müzik film sesleri duyulmuyor sadece parazitlenme sesi gibi bir ses var. eski televizyonlarda yayın olmayan karıncalı kanallardaki sesin aynısı. kubuntu 10.04 kurdum ,onda ilk olarak ses geliyordu. sonra ubuntu yu kurdum bu problem çıktı sonra tekrar kubuntu kurdum ve bu sefer yine ses gitmişti. sırf bu sebepten dolayı kullanamıyorum sistemimi. ses kartımla ilgili tüm konu başlıkları okudum ancak bir türlü sorunumu halledemedim. pulseaudio,alsamixer uğraşmadığım ayar kalmadı.

aynı sorun bende de var. bir çözüme ulaşabilen vaar mı?
lspci çıktısı şöyle...

00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset DRAM Controller (rev 03)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 4 Series Chipset PCI Express Root Port (rev 03)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.2 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 3 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: nVidia Corporation G96 [GeForce 9400 GT] (rev a1)
03:00.0 Ethernet controller: Attansic Technology Corp. L2 100 Mbit Ethernet Adapter (rev a0)
04:04.0 Multimedia audio controller: Creative Labs CA0106 Soundblaster

zeitgeist

Creative ses kartıyla ilgili sorun yaşayan arkadaşlar acaba ses tercihlerinde farklı seçenekleri denemişler miydi? Konsolda verilecek "alsamixer" komutuyla açılan uygulamada kanal ayarlarını değiştirmeyi denemişler miydi. Bir de "pavuccontrol" isimli bir uygulama vardı onunla da sesle ilgili ayarlara yapılabiliyordu. Eğer bu yöntemlerle ses sorunu giderilemezse başka çözüm yollarına yönelebiliriz.

Bir de forumda yapılacak Creative aramalarında belki ihityacınız olan cevapları bulabilirsiniz, örneğin şu başlıkta ses sistemiyle ilgili ince ayarladan bahsedilmiş. Her ne kadar tüm kanallardan ses almayla ilgili olsa da bahsedilen ayrıntılar ses sorununa da ışık tutabilir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=3627.0

Ayrıca dillere destan "Alsa derlemesi" başlığı da sorunu çözebilir.

Eğer tüm uğraşlar netice vermediyse Oss ses motorunu kullanma başlığına bir göz atabilirsiniz.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

ksksersey

Alıntı yapılan: zeitgeist - 12 Mayıs 2010 - 21:41:54
Creative ses kartıyla ilgili sorun yaşayan arkadaşlar acaba ses tercihlerinde farklı seçenekleri denemişler miydi? Konsolda verilecek "alsamixer" komutuyla açılan uygulamada kanal ayarlarını değiştirmeyi denemişler miydi. Bir de "pavuccontrol" isimli bir uygulama vardı onunla da sesle ilgili ayarlara yapılabiliyordu. Eğer bu yöntemlerle ses sorunu giderilemezse başka çözüm yollarına yönelebiliriz.

Bir de forumda yapılacak Creative aramalarında belki ihityacınız olan cevapları bulabilirsiniz, örneğin şu başlıkta ses sistemiyle ilgili ince ayarladan bahsedilmiş. Her ne kadar tüm kanallardan ses almayla ilgili olsa da bahsedilen ayrıntılar ses sorununa da ışık tutabilir.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=3627.0

Ayrıca dillere destan "Alsa derlemesi" başlığı da sorunu çözebilir.

Eğer tüm uğraşlar netice vermediyse Oss ses motorunu kullanma başlığına bir göz atabilirsiniz.
zeitgeist senin de dediğin gibi alsamixer ve pavucontrol u kurcaladım ancak benim sorunum şöyle: dün kubuntuyu açtım ve ses vardı ve çok iyi bir şekilde film izledim ve müzik dinledim ancak bugün açtım ve şuan ses yok sadece şiddetli bir cızırtı var. yani bu nasıl bir sorun anlayamadım, bi açıyorum ses var daha sonra açıyorum ses bozuk. acaba sorun çekirdekte olabilir mi? alsa  derlemesini deneyeceğim ama sesin bazen düzgün gelmesi bana alsada sorun olmadığı izlenimi veriyor ancak öyle de olabilir. yani bende ses tamamen kesik değil ama şiddetli bir şekilde cızırtı var, ses duyulmuyor onun yerine şelale sesi gibi bir cızırtı var.

zeitgeist

Tutarsız bir şekilde kendini gösteren sorunlar hakikaten can sıkıcı oluyor. Sistemi açtığından bazen ses oluyor bazen ses olmuyor mu yoksa son oturum açışından sonra artık ses çalışmaz mı oldu? Eğer ses bazen çalışıyor bazen çalışmıyorsa bir şey söylemek güç yok eğer son oturumdan sonra sesde bozulmalar yaşandıysa o oturumda neler yapılmışsa bir yoklamak gerekebilir. Mesela herhangi bir güncelle olmuş muydu ya da sesi ilgilendiren herhangi bir yapılandırma yapılmış mıydı ..v.b.

ksksersey

yok hayır herhangi bir ses ayar değişiklikliği ve güncelleme yapmadım. dün normal bir şekilde ses vardı ve bugün açtım ses yok. film,müzik veya sistem sesleri çaldığında kesinlikle bir ses yok sadece şiddetli bir cızırtı var. yani ses geldiği sırada ses yerine cızırtı geliyor.  daha önceleri ekran kartım ati olduğu için onu kullanamıyordum linuxta ve o yüzden nvidia kart aldım be ekran kartı sorununu çözdüm,şimdi ise önceki sürümlerde olmayan bu ses problemiyle karşılaştım. illa bir şey oluyo ne kadar çok heves edip kullanmak istememe rağmen. winfosçuların nazarı mı değiyo ne??

zeitgeist

;) Olabilir. Sen dediğin gibi bir alsa derleme başlığına bak, yine olmazsa ve eğer donanımla değil yazılımla ilgili bir sıkıntı olduğunu düşünüyorsan şu başlıkta daha önce anlattığım ses çözümünü de deneyebilirsin:

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=18765.5