Video ses sorunu

Başlatan Mixer, 02 Nisan 2010 - 00:51:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Mixer

Merhaba youtube veya facebook taki herhangi bir videoyu tıkladığımda ses çok kısık ve sanki su şırıltısı gibi bozuk geliyor   ilginç olan mesela youtube ten herhangi bir Family guy videosuna tıkladığımda (hulu.com reklamı olanlar) başta 4-5 sn süren hulu.com reklamı gayet güzel normal ses düzeyinde çıkıyor daha sonra izleyeceğim bölüm başladığında ses kısılıyor ve hoperlör sesini sonuna kadar açmama rağmen duyulmuyor.

Facebook taki videolarda sadece dediğim gibi ses kısıklığı ve su şırıltısına benzer seste bozulma yaşıyorum
tahminim flash videolardan kaynaklanıyor gibi fakat dediğim sitelerdeki .mp4 uzantılı videolardada ses bozulmasının olması bu tahminimi bozuyor
bu anlattığım sorunlar  internetten indirilen xvid .avi bluray rip filmlerde ortaya çıkmıyor

yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler iyi çalışmalar ...

not : ses alsamixer den ve ubuntu masaüstünden sonuna kadar açık

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 03 Nisan 2010 - 00:39:30

Konuyu okuyan arkadaşlardan en ufak bir fikri olan yok mu  acaba bu sorunu nasıl hallederim  ...
sorun diyorum çünkü video seyretmek için windows yüklü bir makinaya geçiyorum yada video yu indirip flashdisk ile windows yüklü makineye taşıyorum videoları orda seyrediyorum

heartsmagic

Ses kısıldığında:
alsamixer komutunu verip kanallarda değişiklik olup olmadığına baktın mı?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mixer

Aşağıda eklediğim resimde son hali gözüküyor ses bozukluğu ve kısıklığı için buraya yazmadan önce wiki de yükleme sonrası yapılması gerekenler yazısında codec ler ile  alakalı update i yaptım.

[IMG]http://img717.imageshack.us/img717/5161/ekrangrntsubirim.th.png[/img]

heartsmagic

Resimde gördüğüm MasterM ve MasterS kanalları iş görmüyor mu?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Mixer

Daha önce  ikisinide en yükseğe alıp denedim ses kısıklığı ve bozulma kaybolmadı webcam ile video çekip nasıl bir sorun olduğunu anlatmaya çalışıcam sanırım görmeden sorunu anlayamıyorsunuz haklı olarak
çünkü gerçekten garip 30-40 sn lik bir video da ilk 3-4 sn lik reklam jeneriği düzgün ve doğru ses yüksekliğinde çıkarken daha sonra ses kısılıyor ve bozuluyor bazı videolarda baştan sona ses bozuk çıkıyor

Felâsife

Normalde ses sorunu yaşamıyorsanız, sadece nette video izlerken oluyorsa öncelikle flashplugini'nizi değiştirin, onda bozulma olmuş olabilir.
Tarayıcınızda sorun olabilir, ne bileyim cache'i küçüktür, kullandığınız bir eklenti düzgün çalışmıyor çakışma yapıyordur vs.
Yani tarayıcınızıda değiştirin.
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Mixer

@Felâsife   normalde ses sorunu yaşıyorum ancak sadece bahsettiğim sitelerdeki videoları seyrederken yada download yapıp makinamda açtığımda oluyor flash plugin i kaldırıp yeniden kurdum değişen bir şey olmadı malesef sanırım halledilmiycem sessiz bir şekilde kullanıcam sistemi teşekkürederim yardımlarınız için

Felâsife

Rica ederim,
Tarayıcı değiştirebilirsiniz, daha doğrusu yedek bir tarayıcı(lar) kullanabilirsiniz.
Ben yılardır sürekli Opera kullandığım halde bazı yerlerde sorun olunca da FF'yi açarım.
Sonuçta bunlar yazılım ve artı eksileriyle bir birlerini dengelemektedirler, umarım sorununuz çözülür :)
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?