[Çözüldü] Facebook sitesinde yazıtipi görünüm sorunu.

Başlatan LowBattery, 01 Nisan 2010 - 05:05:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

LowBattery

Merhaba arkadaşlar.

Sorunu araştırdım bayağı.
Ekran kartı driver'ini sorunsuz kurdum. Windows tarzı fontları kurdum. Çözünürlük en üst seviyede 1280*800 fakat hala facebook profilimde bir düzensizlik var. Windows'ta gözüktüğü gibi değil. Yazı tiplerinde hala bir büyüklük-genişlik mevcut. Bunu windows'ta ki gibi nasıl yaparız?

Teşekkürler.

serkanburda

Sistem-Tercihler-Görünüm menüsünden yazı tipi ayarlarını yapabilirsin. Ya da masaüstünde sağ tıklayıp masaüstü artalanını değiştir'den de aynı yere varıp değişiklik yapabilirsin.

LowBattery

Yazı tipini ne yapmam gerekiyor peki ?

Yiğit Ateş

Bir ekran görüntüsü yollayabilir misin?

serkanburda

Fontların büyüklüğünden şikayet etmişdin yanlış anlamadıysam; bu durumda fontların değerini düşürürsen yardımı olur. Unutmadan kullandığın tarayıcının kendi içinde de font ayarları bulunur, onları da değiştirmek çözüm olabilir.

LowBattery

Alıntı yapılan: sersang - 01 Nisan 2010 - 05:19:39
Fontların büyüklüğünden şikayet etmişdin yanlış anlamadıysam; bu durumda fontların değerini düşürürsen yardımı olur. Unutmadan kullandığın tarayıcının kendi içinde de font ayarları bulunur, onları da değiştirmek çözüm olabilir.

Bunları denedim. Sanırım yazı tipiyle alakalı. Ne yapıcam ama bilmiyorum.

Buyrun SS. (Chrome'dan aldım FF'de de bu şekilde.)

Yiğit Ateş

Bende bu şekilde:

[IMG]http://pic1.resimupload.com/r5/thumb_408886892.png[/img]

Ne gibi bir sorun var anlayamadım açıkçası.

serkanburda

Kelimeler arasındaki kopukluk can sıkıcı olmuş. Daha önce bununla ilgili bir şikayet dolayısıyla çözüm gözüme çarpmadı. Ancak tarayıcının kullandığı fontu sans ya da benzeri kullanımı yaygın bir fontla değiştirmen işe yarayabilir. Yine de sonucundan emin değilim. Chrome'un seçeneklerinden gelişmiş seçenekler sekmesinde yazıtipi ayarları var. Onları değiştirip dene bir de istersen.

LowBattery

Gerçekten can sıkıyor. Maalesef dediğinizi yaptım sonuç elde edemedim =/

ironic

Chrome ve Firefox' ta aynı sorun varsa, msttcorefonts paketini kurarak deneyebilirsin.

LowBattery

O font paketini kurmuş olmama rağmen bu sorun var zaten.

eribol

Ben hala(şapkalısından) anlayamadım sorun nedir? Sorun sadece facebook'ta ise birkaç ayar düzeltir(şablon hatasından olabilir). Ama sistemden kaynaklıysa zaten, gnome fontlarını değiştirerekte sorunu halledebiliriz. Büyütüp küçültme için Ctrl++ veya Ctrl+- kısayolu kullanılabilir.

LowBattery

Alıntı yapılan: eribol - 01 Nisan 2010 - 16:35:11
Ben hala(şapkalısından) anlayamadım sorun nedir? Sorun sadece facebook'ta ise birkaç ayar düzeltir(şablon hatasından olabilir). Ama sistemden kaynaklıysa zaten, gnome fontlarını değiştirerekte sorunu halledebiliriz. Büyütüp küçültme için Ctrl++ veya Ctrl+- kısayolu kullanılabilir.

Sadece facebook'ta değil. Bütün sitelerde var bu font derdi. Büyültüp küçültmeyle alakası yok. Gnome fontları derken artalanı değiştirdeki yazı tiplerimi? Eğer onlarsa onlarıda denedim.

localhost

Firefox ayarlarini standart degerlerde kullandiginizda ayni sorun devam ediyormu? Bence fonttan kaynakli bir sorun gibi duruyor.
Linux LPIC1 - MCSA

LowBattery

evet maalesef devam ediyor.

yazılım merkezinde indirememiştim "msttcorefonts" u bende;
sudo msttcorefonts -g yanlış hatırlamıyorsam böyle yüklemiştim.

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: LowBattery - 01 Nisan 2010 - 16:57:05
evet maalesef devam ediyor.

yazılım merkezinde indirememiştim "msttcorefonts" u bende;
sudo msttcorefonts -g yanlış hatırlamıyorsam böyle yüklemiştim.
Synaptic'den kontrol edin belki yüklenmemiştir.

LowBattery

ironic

dpkg -l | grep msttcorefonts

çıktısı nedir?

LowBattery

dpkg: bilinmeyen seçenek -1

Type dpkg --help for help about installing and deinstalling packages
  • ;
    Use `dselect' or `aptitude' for user-friendly package management;
    Type dpkg -Dhelp for a list of dpkg debug flag values;
    Type dpkg --force-help for a list of forcing options;
    Type dpkg-deb --help for help about manipulating *.deb files;
    Type dpkg --license for copyright license and lack of warranty (GNU GPL)
  • .

Options marked
  • produce a lot of output - pipe it through `less' or `more' !

ironic

komutu kopyala-yapıştır olarak verin. Ordaki 1 değil,  küçük L harfi  :)

LowBattery

Özür dilerim, c/p olarak verdim fakat birşey çıkarmadı.

eribol

Verdiğiniz komutları buraya aktarın lütfen çıktılarıyla birlikte.

LowBattery

Alıntı yapılan: eribol - 01 Nisan 2010 - 17:37:20
Verdiğiniz komutları buraya aktarın lütfen çıktılarıyla birlikte.

emir@emir-laptop:~$ dpkg -l | grep msttcorefonts
emir@emir-laptop:~$

eribol

dpkg -l | grep mscorefonts-installer bu komutta çıktı vermezse cat /etc/apt/source.lst komutunun çıktılarını alalım.

Düzeltme: İkinci komutu vermeden önce sudo apt-get install mscorefonts-installer

LowBattery

emir@emir-laptop:~$ dpkg -l | grep mscorefonts-installer
ii  ttf-mscorefonts-installer             3.0                                        Installer for Microsoft TrueType core fonts

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 02 Nisan 2010 - 03:40:04

Sorun çözülmüştür. Araştırdım tahoma fontların, lisans nedeniyle msttcorefonts paketine koyulmadığını öğrendim. Facebooktaki bu sorunda bu font olmadığından kaynaklanıyormuş.

tahoma fontları : http://rapidshare.com/files/370939667/tahoma.tar.gz.html
buradan çekip.

root hesabına giriş yapıp.
/usr/share/fonts/truetype/ yolunu izleyip fontları buraya atarsanız problem çözülecektir.

Saygılar.