[Nasıl] Compiz yardımıyla pencereleri ekranın yarısına taşıma

Başlatan ironic, 01 Nisan 2010 - 01:18:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ironic

Bu konu güncelliğini yitirmiştir. Artık hem Unity üzerinde, hem Gnome Shell üzerinde, hem de XFCE üzerinde bu özellik mevcuttur.

sudo aptitude install wmctrl

yükledikten sonra Compiz ayar yöneticisini (Sistem >> Tercihler >> Compiz Ayar Yöneticisi) açıyoruz.

(Compiz ayar yöneticisi yüklü değilse yüklemek için sudo aptitude install compizconfig-settings-manager )

Commands (Komutlar) kutucuğunu seçip komut desteğini etkinleştiriyoruz.

Komutlar bölümünde;

1. satıra (Command line 0)

WIDTH=`xdpyinfo | grep 'dimensions:' | cut -f 2 -d ':' | cut -f 1 -d 'x'` && HALF=$(($WIDTH/2)) && wmctrl -r :ACTIVE: -b add,maximized_vert && wmctrl -r :ACTIVE: -e 0,0,0,$HALF,-1

2. satıra (Command line 1)

WIDTH=`xdpyinfo | grep 'dimensions:' | cut -f 2 -d ':' | cut -f 1 -d 'x'` && HALF=$(($WIDTH/2)) && wmctrl -r :ACTIVE: -b add,maximized_vert && wmctrl -r :ACTIVE: -e 0,$HALF,0,$HALF,-1

3. satıra (Command Line 2)

wmctrl -r :ACTIVE: -b add,maximized_vert,maximized_horz

değerlerini ekliyoruz.

Komutları ekledikten sonra, 4. ve son sekme Kenar tutucularını (Edge bindings) açıyoruz.

Bu bölümden, masaüstündeki hangi kenara veya köşeye imleci götürdüğümüzde bu özelliğin çalışmasını istiyoruz, onu belirleyeceğiz.

Run command 0 için; resimdeki sol orta bölümü seçiyoruz. (ekranın sol kenarına imleci götürdüğümüzde, pencere ekranın sol yarı kısmında yer alacak. )

Run Command 1 için; resimdeki sağ orta bölümü seçiyoruz. ( Bir öncekine benzer şekilde, ekranın sağ kenarına imleci götürdüğümüzde pencere ekranın sağ yarı kısmında yer alacak. )

Run Command 2 için; resimdeki üst orta bölüme tıklıyoruz. ( İki yarı şeklinde duran pencereden etkin olan ekranı kaplayacak )

Not 1:  Pencerenin ekranın yarısına yerleşmesi için, tam ekran konumunda çalışmaması gerek.

Not 2 : Ekran bölgelerini isteğinize göre de belirleyebilirsiniz.

Kaynak : http://www.omgubuntu.co.uk/2009/11/aero-snap-ubuntu-linux.html

Yiğit Ateş

ironic

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 01 Nisan 2010 - 01:20:56
Kde kullan @ironic uğraşma bu kadar :P

KDE, evet güzel ama Gnome' suz da olmaz.  8)  Daha önce forumda paylaşmıştım aslında. Arada kalmasın istedim.

Tanshaydar

Teşekkürler ironic, keşke kafamdaki gibi arasaymışım. Hayırlısı artık. Bu arada, benim bilgisayarımda Command Line 0 ve 1 için girilen komutlar çalışmıyor, ben kendi komutlarımı kendi çözünürlüğüme ve panellerime göre girdim. Zaten kilitlenen başlıkta mevcuttu.

waywah

kaç defa denememe rağmen olmadı harfiyen yapıyorum olmuyor !

Tanshaydar

Alıntı yapılan: waywah - 23 Ekim 2010 - 07:41:51

Çalışmayan yeri neresi? İstersen bir de benim anlatımıma bak, yukarıdaki Command Line 0 ve 1 her makinede çalışmıyor maalesef.

Sherlock Holmes

Alıntı yapılan: waywah - 23 Ekim 2010 - 07:41:51

Compiz'in diğer eklentilerin kısayolları ile çakıştığından kaynaklanabilir.
Çözüm için açılan pencerede,
"herşeye rağmen kullan" yerine,
önceki eklentinin özelliğini pasifleştirerek deneyiniz.